Berta Sándor

Hardvertesztelő centrumot hoz létre a Google

Hardverek tesztelésére szolgáló létesítményt, laboratóriumokat és múzeumot épít fel a központja területén a Google. Mindez részét képezi egy nagyszabású, 120 millió dolláros projektnek.

A San Jose Mercury News tudósítása szerint az új centrumot várhatóan a társaság székhelyén építik fel. Az újság a Mountain View város közigazgatási hivatalához benyújtott dokumentumokra hivatkozva írt a beruházásról, amelynek csak egy része az új hardvertesztcentrum, emellett ugyanis a tervek között szerepel egy múzeum és számos tárgyalóterem kialakítása is.

A hivatalos nevén Google Experience Center lehetővé fogja tenni a társaság számára, hogy másokkal megoszthassa a jövőbe mutató ötleteit és új utakat nyisson meg. A központ összesen 900 VIP-vendéget lesz képes befogadni és számukra bepillantást enged a nagyszabású tervekbe. Az egyik új laboratóriumban - amelynek felépítése részét képezi a @home projektnek - a különböző rádiófrekvenciákkal és a rádiókapcsolatok minőségével kapcsolatos teszteket végzik majd el. A cél a termékekbe beszerelt WLAN-megoldások teljesítményének felmérése lesz.


A San Jose Mercury News szerkesztői arra is utalásokat találtak a benyújtott anyagokban, hogy a vállalat kiépítené a titokzatos Projekt X-et. Ennek a programnak a célja az "optikai precíziós technológiák" kutatása és fejlesztése, többek között olyan eljárásokat is tanulmányoznának, amiket a nyomtatott áramkörök készítésekor alkalmaznak. Mindez szintén azt támasztja alá, hogy a cég hosszú távon egyáltalán nem csak a szoftverek területén akarja megvetni a lábát, hanem a hardverek fejlesztésével is foglalkozni akar.

A Google ezzel a beruházással csatlakozik ahhoz a táborhoz, amelynek tagja a Microsoft, a Hewlett-Packard, az Oracle, a Boeing és az IBM. Ezek a vállalatok rendszeresen bemutatják a kiválasztott szakembereknek, az elemzőknek és a partnereiknek különböző elképzeléseiket. Tavaly novemberben a The New York Times két tudósítójának köszönhetően a világ bepillantást nyerhetett a Google X nevű titkos kutatólaboratóriuma munkájába. A részleg jelenleg 100 különböző projekten dolgoznak a kiválasztott szakemberek. A Google X-nél számos robotikai szakértő, ember-gép interfészeket fejlesztő tudós, valamint villamosmérnök dolgozik, a többségük a Microsofttól, a Nokiától, a Stanford, a New York-i és a Carnegie Mellon Egyetemről, valamint a Massachusettsi Technológiai Intézettől (MIT) érkezett. A Google X részleteibe csak Sergey Brin, Larry Page, Eric Schmidt vannak beavatva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!