Berta Sándor

Hálózati lejátszót dob piacra a Google?

Amerikai lapértesülések alapján a keresőcég egy új termékkel fog a közeljövőben jelentkezni. A cég valószínűleg egy zeneszámok vezeték nélküli streamelésére képes készüléken dolgozik.

Könnyen lehet, hogy hamarosan bemutatja első saját fejlesztésű és gyártású hardvertermékét a Google. A The New York Times és a The Wall Street Journal tudósításai szerint ugyanis a társaság egy olyan házi szórakoztató központot fejleszt, amely képes a zeneszámok vezeték nélküli streamelésére. A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy az új készüléket Google márkanéven hozza majd forgalomba a cég. Az információkat bennfentesek szivárogtatták ki a két újságnak.

A projekt az Android csapat ötletéből jött létre. A készülék a zenék mellett lehetővé tenné más digitális tartalmak streamelését is, ráadásul egy Androidot futtató okostelefonnal vagy tábla PC-vel is vezérelhető lenne. Emellett összeköthető lesz a Google Music szolgáltatással és annak cloud-tárhelyével. A Google már hat hónapja teszteli a rendszert, ami még idén a boltok polcaira kerülhet.

Amennyiben valóban megjelenik a szórakoztató központ, akkor a Google ezzel közvetlenül is harcba száll az Apple AirPlay-ajánlatával, továbbá a Microsofttal és az Amazonnal, s mindez egy stratégiaváltást jelentene a vállalat részéről. Eddig ugyanis a társaság alapvetően a szoftverek, például az Android és a Chrome fejlesztésére összpontosított. A cél azonban a különböző hardverbeszállítóktól való függőség csökkentése és a saját hardverek piacra dobása. Ebben a sorban lehet az első termék az új HiFi-streamközpont, ami kedvező áron jelenhet meg, hogy ezzel is fokozza a piaci versenyt. A keresőcég egyelőre nem kommentálta a két cikket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!