SG.hu

Webáruházas csaló bukott le Dorogon

Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít egy 42 éves balkányi férfit a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsított az internetet használta fel segítségül, hogy minél több embertől tudjon pénzt szerezni.

A férfi Redcoon Webáruház elnevezéssel hozott létre internetes honlapot, melyen keresztül műszaki cikkeket lehetett rendelni. A gyanútlan ügyfeleknek a megrendelt termékek vételárát a cég honlapján megadott bankszámlára kellett átutalniuk, de a szállítót hiába várták, a megrendelt áru a mai napig nem került leszállításra, a céget pedig a honlapon megadott elérhetőségek egyikén sem lehetett elérni. A Dorogi Rendőrkapitányság eddigi adatai szerint a csaló 9 megrendelőnek összesen több mint 600 000 forint kárt okozott, de várhatóan a sértettek száma és az okozott kár nagysága még bővülni fog a nyomozás előrehaladtával.

A férfit, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését, nem először áll gyanúsítottként a rendőrök előtt. 3 alkalommal volt már büntetve, a többi között jelentős kárt okozó csalás, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése miatt. A férfi egyébként papíron igyekezett a kétes vállalkozásból kimaradni. 4000 forintot fizetett egy hajléktalannak, hogy a céges papírokat ügyvezetőként írja alá, majd a férfi a bankba is elvitte, hogy ott bankszámlát nyisson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!