HENT hírlevél

Antik hegedűt semmisíttetett meg a PayPal?

Aukciós portálon cserélt gazdát az az antik hegedű, amelyet vásárlója hamisnak vélt, és hogy pénzét visszakapja, a PayPal irányelvei szerint megsemmisítette a vásárolt hangszert.

Egy Erica nevű felhasználó értékesítette a II. világháború előtt készült hegedűt az eBay felületén keresztül 2500 dollárért. Kanadai vásárlója azonban a hangszer kézhezvételét követően kétségbe vonta annak eredetiségét, és a kifizetési tranzakciót bonyolító PayPal-hoz fordult, hogy pénzét visszakapja. A Hardware Zone portál beszámolója szerint a PayPal hamisítási esetekben visszafizeti a vételárat, ám a szerződési feltételek értelmében kérheti, hogy a vevő semmisítse meg a hamisítványt, és a megsemmisítés tényét fényképes formában is igazolja.

A hangszer vásárlója eleget tett a PayPal feltételeinek, az értékesítő azonban, aki így sem a vételárat nem kapja meg, sem a hegedűt nem kapja vissza, vitatja lépése jogosságát. Erica szerint a legnemesebb hangszerek esetében is előfordul, hogy származásukat illetően kételyek merülnek fel, ennek ellenére a zeneművészet nagy értékű darabjai maradnak.

A hírről beszámoló portál szerint az eset a PayPal illetékességének határait kérdőjelezi meg. Tekintettel arra, hogy a felhasználó hisz abban, hogy az általa eladott hangszer valóban antik darab volt, felmerül a kérdés, a megsemmisítés előtt nem kellett volna bevonni egy szakértőt, aki hiteles véleményt adhatott volna a hegedű értékéről és eredetiségéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • astrobal #2
    nem, de ha felmerül a gyanú, akkor meg kell innod a parfümöt, ezt videóra venni, megvárni míg legalább 1 millióan megnézik jutyúbon, aztán vizelet és májmintát vesznek belőled és ha télleg kamu, akkor jól kiröhögnek :D
  • Tetsuo #1
    Ha az eBay-en rendeltem egy parfumot es azt allitom, h hamis, azt nem is vizsgaljak?!