Berta Sándor

Az Xbox fejlesztésén dolgozik a Windows NT atyja

Új szakember felügyeli az Xbox konzol következő generációjának elkészítését: a Microsoft a Windows NT fő fejlesztőjét nevezte ki a pozícióba. Messze nem csak játékra lesz alkalmas.

Dave Cutler korábban a Windows NT vezető fejlesztője volt, ő a Microsoft történetének egyik legfontosabb szereplője. A szakember most egy teljesen új területen bizonyíthatja rátermettségét, ő lett ugyanis az Xbox-konzolokat tervező és készítő részleg új tanácsadója. A fő feladata egy teljesen új fejlődési szintre vinni az Xboxokat, így azok a jövőben gyakorlatilag nem csak játékkonzolok, hanem a televíziókat és a beltéri egységeket kiváltó multimédiás központok is lennének. A Microsoft ezzel egyértelművé tette, hogy a korábban megkezdett úton akar továbbhaladni és az Xboxokat nem csak és kizárólag játék célokra ajánlja majd.


A társaság egyik szóvivője megerősítette Cutler kinevezését. "Dave egyike a legragyogóbb elméinknek és jelenleg olyan projekteken dolgozik, amelyek segíthetnek abban, hogy elérjük a céljainkat. Az Xboxot egy játékközpontú konzolból egy átfogó otthoni szórakoztató elektronikai eszközzé alakítjuk át." Ugyanakkor a részletek egyelőre nem ismertek.

Mary Jo Foley, a ZDNet munkatársa szerint valami "nagy dolog" is kisülhet mindebből, ilyen lehet egy házi videokonferencia-rendszer, vagy egy lakásvezérlő megoldás. A munkára Cutler tűnik a legalkalmasabb szakembernek hiába 70 éves -, ő a Microsoft egyik legtapasztaltabb munkatársa. A Technical Fellow cím tulajdonosaként tagja annak az exkluzív 22 fős fejlesztői csoportnak, amely különleges szerepet tölt be az amerikai cég életében. 1988 óta dolgozik a Microsoftnál és számos fontos program felügyeletével bízták meg. Legutóbb a Windows Azure felépítésében segített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #29
    A fenti mondatod alapján feltörted / barmoltátok a gépet. Ehhez nincs mit hozzá fűzni. Egyébként garanciás lenne, de még ha letelt is a garancia (ami 3 év ugye) akkor is 80$-ért kicserélik zsírújra ha elbaszódott. Azon kívül tört gépekből aminek a hűtéséhez hozzányúltak még csak beszartat láttam. A gyári állapotúak meg hibátlanul mennek haveroknál és nálam is.
  • zola2000 #28
    "szintén zenész", én 2008 közepén vettem amikor 45K lett az arcade és még jó (igaz csak akkor játszok vele többet amikor kijön egy új JRPG/bullet hell shooter, ami régen sok volt ma már xbox360on egyre kevesebb).
  • Seth #27
    Pech. Enyém már 3 éves lesz és semmi gondja.
  • zapa #26
    Nekünk van 3 db 360-as mind volt már három ledes, az egyik hónapok óta szervízben van, nem tudják beszerezni a hozzá való alaplapot, mindet úgy vettük, hogy ez már jobb fejletttebb mint az előző, de mindig kiderült, hogy ez nem így van. Tuningolt hűtéssel jobban bírja. De a dunakeszi Auchan-ban kb 3 perc alatt úgy ellőttük, hogy kb 1 évig ott díszelgett úgy, hogy nem működött.
    Lehet ezt még fokozni?
  • sanyicks #25
    Mondjuk azért hogy ne kelljen havi 2-3 ezret fizetni egy netelérés korlátozásért(live)?
  • xinosz #24
    Ez szerintem bullshit! Azért veszek konzolt h játszak rajta, nem azért h lakást vezéreljek vele, te jó ég! Telenyomatják ilyen tök fölösleges dolgokkal,aminek a felét sem használná az ember,aztán szar is lesz meg drága is!
  • zola2000 #23
    akkor inkább: olcsó TV, egy mégolcsóbb wiiuval még egy erős "otthonhasználatos" tablet is megvan.

    ...de ott a tablet csak azért erős mert konzolról streamel, arra meg ott az onlive/gaikai, érdekes dolgok lesznek itt.
  • asgh #22
    Szerintem az MS-nél már a smart TV korszakra készülnek. Ha a TV-k médialejátszó funkciók mellett játékkonzol teljesítménnyel is rendelkeznek akkor azt megtámogatva egy online app-bolttal gyakorlatilag lenyomhatják a konzolokat, mert minek vegyek konzolt, ha a TV alapból is tudja ugyanazt.
    Ha viszont az xbox piaci erejét felhasználva beelőzik a piacot, akkor megfordul a kérdés: minek vegyek drágán smart TV-t, ha egy olcsó TV egy olcsó xbox-al ugyanazt megcsinálja, csak nagyságrendileg több játék van rá?
  • sanyicks #21
    persze pont szar "mikor hogy" működő, zárt, cpu zabáló smb, nyílt pöccre működő dlna helyett... fordítva inkább.
  • BlackVoid #20
    Ó jaj! Az új X-Box 15 percig fog bootolni és baromi lassú lesz. ;)