MTI

Digitális iskola Mátraszentimrén

A Mátraszentimrén működő, szlovák nyelven is oktató Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola valamennyi pedagógusának és tanulójának van már laptopja az elmúlt időszak mintegy ötmillió forint értékű informatikai fejlesztései nyomán - közölte az intézmény igazgatója.

A tantermeket digitális táblákkal szerelték fel, illetve a wifi hálózatnak köszönhetően az oktatók és a diákok egyaránt rákapcsolódhatnak az intézmény szerverére, ezáltal az internetre - közölte Jakab Krisztina. A gyermekek a tanórák feladatain kívül a házi feladataikat is elkészíthetik a hordozható gépük segítségével. Az iskolaadminisztrációs szoftver használatának kibővítésével lehetőség van a digitális naplózásra, így nem lesz szükség a hagyományos ellenőrzőkönyvekre sem, a bejegyzéseket figyelemmel kísérhetik a szülők az interneten - tette hozzá.

Az iskolaigazgató elmondta: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár - másik három kistelepülés mellett - a mátraszentimrei iskolának ajándékozta az Opel Magyarország Kft. által felajánlott laptopokat, így jutott az iskola valamennyi tanulója számítógéphez. A 32 tanulót oktató iskolában összevontan tanítják az 1-2., a 3-4. és az 5-6. évfolyamosokat, míg a 7. és a 8. évfolyamon csak a készségtárgyak tanítása zajlik együttesen, a közismereti tárgyakat külön osztályokban tanulják.

A szlovák nemzetiségűek által is lakott településen működő intézményben szlovák nyelvoktatás is folyik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!