SG.hu

10 milliárd forint a közoktatás informatikai fejlesztésére

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szeptember 12-éig várja az észrevételeket az Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban című pályázat tervezetéhez - közölte a szervezet.

Véleményezhető az "Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztése a közoktatásban" című pályázat, amelynek segítségével a közoktatási intézmények megteremthetik a korszerű informatikai oktatás feltételeit. A kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket szeptember 12-ig várja az NFÜ a honlapján véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program korábbi, hasonló pályázatát is kimagasló érdeklődés övezte.

A konstrukció keretében az iskolák és azok fenntartói csaknem 20.000 tantermi eszközcsomagot igényeltek, ebből több mint 15.000 darabot támogatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A projekt egyik kiemelt célja az egész életen át tartó tanuláshoz és a munkaerő-piaci helytállást biztosító kompetenciák fejlesztéséhez szükséges formális, nem-formális és informális oktatás infrastrukturális feltételeinek megteremtése. Ezen belül az "Intelligens iskola" program nemcsak az informatikai készségek fejlesztéséhez nélkülözhetetlen, hanem a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja. A fejlesztés így a közoktatási intézmény számára lehetővé teszi, hogy a XXI. századi igényeknek megfelelően alakítsa ki diákjai számára az informatikai oktatás modern eszközrendszerét.

A pályázat célja az informatikai készségek, kulcskompetenciák fejlesztéséhez nélkülözhetetlen, egységes alapinformatikai infrastruktúra biztosítása a közoktatási intézmények számára. Ezen belül kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációs és az idegen nyelvi készségek elsajátítását segítő fejlesztések támogatására. A felhívás keretében többek között digitális tábla, számítógép és monitor, vetítővászon, tanári és tanulói laptop, alkalmazás szerver csomag, router, valamint számítógép alapú nyelvi labor beszerzésére is lehetőség nyílik.

A pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 10,3 milliárd forint. A konstrukció keretében elnyerhető támogatás mértéke minimum 5 millió forint, maximum 200 millió forint lehet. A támogatható pályázatok várható száma 350-400 darab.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #1
    gondolom 10 milliárdból 9 az elengedhetetlenül szükséges "nagyon jól jártunk vele, nem is drága" windows és ms officek-re megy :D