SG.hu

Tanárokat képez tovább a Microsoft

Ma kezdődik a közoktatás legnagyobb informatikai eseménye, a Microsoft Partners in Learning programja által támogatott ingyenes Nyári Tanártovábbképzés. A szervezők idén is közel félezer pedagógust várnak a rendezvényre.

Az egyre inkább átjárható európai oktatási rendszerben kulcsfontosságú, hogy a diákok a lehető legmagasabb szinten sajátítsák el a modern technológiák használatát, hiszen könnyen lehet, hogy nemcsak az egyetemen, hanem a munkaerőpiacon is majd egyre nagyobb mértékben kell tudásukat és felkészültségüket összemérniük a más EU-tagállamokból érkezettekkel. Ezt a célt szolgálja a Microsoft által szervezett Nyári Tanártovábbképzés, ahol az oktatók - és ezáltal közvetve a diákok is - megismerhetik a legfrissebb trendeket és technológiai újdonságokat.

A cég közleménye szerint a konferencián szó esik majd a 21. században egyre fontosabbá váló kompetenciákról, az informatika jövőjéről, az informatikaoktatás hazai helyzetéről, az érettségiről, a közösségi hálózatokról, a szakképzési tapasztalatokról valamint az E-naplóról. Emellett a tanárok számos - szintén ingyenes - műhelymunkán vehetnek részt, ahol mélyebb ismereteket szerezhetnek különböző gyakran alkalmazott szoftverek használatáról.

Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programmenedzsere elmondta: "A Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftvercége, amely küldetésének tekinti az informatika nyújtotta előnyöknek a mindennapi életbe való eljuttatását. Ezért is foglalkozunk olyan sokat a közoktatással, hiszen a tanári kar elhivatottságán, képzettségén nagyban múlik a jövő nemzedékének felkészültsége. Ugyanakkor természetesen a modern technika másik velejárójára, a különböző veszélyekre is felhívjuk a figyelmet, hogy a diákok, a pedagógusok és a szülők egyaránt tisztában lehessenek a biztonságos internethasználat követelményeivel."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!