SG.hu

Jelöléseket várnak a 2011-es Gábor Dénes-díjra

Ismét kiírásra kerül a Gábor Dénes-díj, mely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma szerint az utóbbi évek világgazdasági eseményei, azok hatása az egyes nemzetek gazdaságára, valamint az emberi populáció környezetével kapcsolatos tudatos felelősségvállalás jelentősége új dimenzióba emeli a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológia fejlesztések megítélését. Nem pusztán erősebb tudományra vagy több technológiára van szükség, hanem hatékony, előremutató, környezettudatos innovációra, ami az ember, az ember és az anyag viszonyára fókuszál. E tekintetben a holográfiai módszer feltalálásáért és továbbfejlesztéséért Nobel-díjat kapott tudósunk, Gábor Dénes munkássága és humanista gondolkodásmódja különös aktualitással bír.

A kuratórium azt kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy az évente meghirdetett belföldi GÁBOR DÉNES DÍJ-ra jelöljék azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, magyar állampolgársággal rendelkező, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik szerintük erre érdemesek.

A díj nem egy életpálya elismerését, hanem az elmúlt 5 évben nyújtott, kiemelkedően eredményes, konkrét műszaki alkotó teljesítmény elismerését célozza. Az adatlap, a felhívás és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók a http://www.novofer.hu/alapitvany/tartalom/menu/64 találhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!