Berta Sándor

Amerikai szakértő vezeti a Sony IT-biztonsági részlegét

A Sony szolgáltatásai ellen idén tavasszal végrehajtott sorozatos hackertámadások miatt szinte biztosra lehetett venni, hogy a japán vállalat lépni fog valamit. Nos, ez meg is történt: a konszern új IT-biztonsági főnököt nevezett ki.


Philip Reitinger
A japán óriáscég nem aprózta el a dolgot, egy igazán elismert szakembert szerződtetett. Az új IT-biztonsági vezető ugyanis Philip R. Reitinger, aki korábban magas pozíciót töltött be az amerikai belbiztonsági minisztériumban. Az egyúttal alelnöki pozíciót is kapó Reitinger feladata lesz többek között az adatvédelem és a helyi rendszerek, illetve az internetes biztonság erősítése. A szakértő korábban dolgozott a Microsoft IT-biztonsági részlegénél, valamint az amerikai belügyminisztériumban, majd az igazságügyi minisztériumban.

A lépés összhangban van Howard Stringer, a Sony első emberének múlt heti bejelentésével. A társaság vezetője ugyanis a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon kijelentette: az internetbiztonság szempontjából új korszak kezdődik a vállalatnál. "Elárasztottak, lapossá vertek, meghackeltek és megperzseltek bennünket. De ez tegnap volt" - tette hozzá Stringer. A cél az, hogy a Sony teljesen újjászervezze a szolgáltatásait és azokat egyetlen egységes globális platformban fogja össze.

Reitingertől azt várják, hogy tegye biztonságosabbá a rendszereket és ezáltal ne fordulhassanak elő az idén tavasziakhoz hasonló hackertámadások. A szakember feladata lesz továbbá a Sony központ egyes részlegei közötti koordináció biztosítása is és elvárják tőle, hogy kapcsolatot építsen ki a külső biztonsági cégekkel azért, hogy így érjék új impulzusok a konszernt.

A Sony elleni támadássorozat április végén kezdődött, amikor a cég több millió ügyfelének adatait lopták el. Bár a társaság azonnal bejelentette, hogy javít a biztonságon, további támadások érték a rendszereit. Az akciók több szolgáltatást is érintettek. Howard Stringer akkor úgy nyilatkozott, hogy újabb hackertámadásoktól tart. Nos, a félelme beigazolódott. Május közepén ismeretlenek sikeres akciót hajtottak végre a konszern netes szolgáltatása ellen, majd feltörték a Sony Music görögországi honlapját és folyamatosan támadták a cég oldalait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #3
    Azokat a miniszériumokat felügyelte, ahova ki-be jártak a script-kidddiek.
  • kvp #2
    Sokkal rosszabb helyzetbe mar nem kerulhetnek, szoval meg az is lehet, javul a rendszereik biztonsaga. Mondjuk azert en nem egy volt microsoft-os, volt politikust vennek fel, hanem valakit aki ert is hozza. (a sony-nal szinte csak a microsoft es az amerikai allam rendszerei lyukasabbak)
  • FoodLFG #1
    "I play the game of the year: hacker vs Sony"