MTI

Ismét támadás érte a Sony netes szolgáltatását

Ismét támadás érte a Sony internetes szolgáltatását: a PlayStation Network játékhálót ért áprilisi hackertámadás után most a So-net internetszolgáltató ügyfeleit vették célba ismeretlenek.

Az oldalra bejutó hacker a feltört fiókok tulajdonosaitól összesen 100 ezer jen (232 ezer forint) értékben lopott el virtuális pontokat. A So-net üzemeltetői kijelentették, hogy a vizsgálat jelenlegi állása szerint a feltört fiókokból személyes adatok nem kerültek illetéktelen kezekbe. A további károk megelőzésére a szolgáltató felfüggesztette az oldalon használt virtuális pontok kereskedelmét, és a felhasználókat a jelszavak megváltoztatására szólította.

Számítástechnikai szakértők szerint a Sony internetes szolgáltatásai továbbra is sebezhető rendszereknek számítanak világszerte. A múlt hónapban a Sony Playstation Network játékhálóját érte támadás, amelynek során a japán óriásvállalat csaknem 100 millió ügyfelének jelszava, címe és nagy valószínűséggel bankkártyaadatai kerültek a hackerek kezébe. Az internet történetének egyik legnagyobb adathalász-támadása után a Sony bocsánatot kért ügyfeleitől, és felajánlotta, hogy a kárt szenvedett felhasználók ingyen érhetnek el bizonyos szolgáltatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!