Berta Sándor

Versenyellenesnek tartja az Apple-t egy streamszolgáltató

A szolgáltatás vezetői úgy érzik, hogy az amerikai vállalat akadályozza iPad-alkalmazásuk elterjedését, ezért a versenyhivatalhoz fordultak, de készek az EU versenyhatóságaihoz is elmenni.

A céget az zavarja, hogy az Apple nem tette lehetővé mobil alkalmazásának a megjelenését az iPad készülékekre. A Simfy álláspontja szerint a tengerentúli konszern ezzel a lépéssel megakadályozta a piaci szereplésüket, az App Store rendszeréhez való hozzáférésüket és visszaélt a piacvezető helyzetével. Az Apple három hónapja vizsgálja a programot, azonban semmilyen magyarázatot sem adott az eljárás elhúzódására. az engedély hiányában az alkalmazás nem kerülhet be az Apple App Store kínálatába.

A Simfy jelenleg az egyik legnépszerűbb német stream-szolgáltatás. Az oldalt 2007 decemberében hozta létre két mannheimi egyetemi hallgató és a jelenlegi formájában tavaly május óta működik. A cél az volt, hogy a felhasználók legálisan és bárhonnan hozzáférhessenek a feltöltött zeneszámokhoz. A portál működtetését reklámbevételekből finanszírozzák és jelenleg szerződése van a négy nagy (Sony Music, Universal Music, Warner Music, EMI) és számos kisebb kiadóval.


"Az Apple-ben mindig egy fontos partnert láttunk, ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a vállalat ennyire a piacot szabályozó módon működjön. Az App Store egy fontos piac a számunkra, amelyen keresztül elérhetjük az ügyfeleinket. A felhasználók szeretnék elérni az alkalmazásunkat. Az Apple és az Apple termékeinek nagy rajongói vagyunk, éppen ezért kiábrándító és érthetetlen a számunkra, hogy miért blokkolja a társaság hónapokon keresztül célzottan a hozzáférésünket ehhez a platformhoz" - jelentette ki Gerrit Schumann, a Simfy vezetője.

Az alapító szerint az Apple azért viselkedik így, mert a Simfy közvetlen konkurenciát jelenthet a Steve Jobs által tegnap bejelentett iCloud nevű szolgáltatás számára. A stream-szolgáltató azt kérte a felhasználóktól és a hasonló problémával küzdő fejlesztőktől, hogy csatlakozzanak hozzá, támogassák a beadványát. A céljuk a tisztességes piaci feltételek megteremtése és hosszú távú biztosítása. Kilátásba helyezték, hogy ha erőfeszítéseik nem járnak sikerrel, akkor az üggyel megkeresik az Európai Versenyhivatalt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ede0001 #5
  Érdekes, mert iPhonra elérhető az app.

  http://itunes.apple.com/de/app/simfy-de/id366790621?mt=8
 • kpbendi #4
  Volt már olyan, hogy egy versenyszférában működő vállalat esetében nem a cég irányába folyt a pénz? Volt, de nem sokáig, mert ha a vállalattól kifele folyik a pénz, azt viszonylag rövid időn belül csődeljárás követi.
  Egyébként tudtommal az Appstore feltételei között ott van, hogy a szoftverek nem működhetnek tartalomszolgáltatásként, csak akkor, ha magát a tartalmat is az Appstore-on keresztül értékesítik.
 • usersg #3
  Volt már olyan hogy az apple nem volt versenyellenes?
 • daninet #2
  Kapitalista szemetek ezek, addig jópofiznak, míg a zsebüket tömöd. Itt csak egy irányban folyik a pénz, az pedig az Apple felé...
 • Rotyoka #1
  Én meg az egy Apple-t tartom annak na ? :D