Alex

Belépőszintű tabletet árul a Telenor

A Telenor mindent megtesz az Androidos hullám meglovagolásáért, ezért az okostelefonok mellett már táblagépet is árulni fognak. A 7 hüvelykes ZTE V9 Light csak erős fenntartásokkal ajánlható.

A hazai mobilszolgáltatók között elsőként érhető el a Telenornál a 7 hüvelykes ZTE V9 Light, amellyel a cég a tabletek világával most ismerkedőket célozza. "Egyik legfőbb törekvésünk, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsük az internet iránt, és bemutassuk az aktív internethasználat előnyeit. Ügyfeleink eltérő igényeinek és internet használati szokásainak megfelelően kifejlesztett mobilinternet csomagjaink mellett készülékportfóliónkat is úgy alakítjuk, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő megoldást. Így azok számára, akik nem akarnak sokat költeni, viszont mindenképpen szeretnék átélni a tablet-élményt, tökéletes választás a ZTE alapgépe, amely minden, az ilyen készülékekre jellemző funkcióval rendelkezik" - mondta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR vezetője.


A ZTE 7 hüvelykes, WiFi-s, 3G-s táblagépén Android 2.2-es operációs rendszer fut, súlya mindössze 389 gramm, 3400 mAh-es akkumulátora pedig gyári adat szerint akár 10 órán át is működik egy feltöltéssel. A hanghívásra is alkalmas készülék 3 megapixeles kamerával (nincs rajta vaku) és a videohívásokhoz külön webkamerával rendelkezik, memóriája 32 GB-ig bővíthető.

A fenti adatok láttán tehát nem lehetnek kifogásaink, azonban a kínai gyártmány a legfontosabb térületeken, a kijelzőnél és a processzornál a leggyengébb. Érintőképernyőjének felbontása meglehetősen csekély, 800x480 pixel, ami ekkora méret mellett már kifejezetten észrevehető, emellett nem képes multitouchra. Processzora, a Qualcomm MSM7227 kiválasztásánál pedig külföldi tesztek alapján inkább az ár, mint a sebesség lehetett a fő szempont, ami elég gyorsan, egy lapozásnál feltűnhet.


A gépen az operációs rendszerből következően számos, az üzleti és a magánéletben egyaránt hasznos alkalmazás futtatható, szinkronizálhatjuk Google- és Facebook-fiókjainkat, emellett az Android Marketről igény szerint rengeteg alkalmazással bővíthetjük a készülék funkcióit. A ZTE V9 Light teljes ára részletfizetés nélkül 29 000 forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #13
    már ne is haragudj de a samsung galaxy s-ek minősíthetetlenek, jó drágák, de a rájuk gányolt saját felület szaggat... vagy a szifon eldobja a jelet ha rosszul fogod, és színesedik a kijelzője. Ja tényleg! garancia. Menni van is ezekre? 1 év?
    blade-re 2 év?
  • heady #12
    Az első szállítmánynál rohadt nagy volt a hibaszázalék, kb majdnem mindegyiknek szar volt a kijelzője vagy valami más baja volt, a letiltott RAM-ról nem is beszélve. De mivel az összeset kicserélték/megjavítótták, mit vesztett rajta a vevő? Semmit. Amelyiknek nincs ilyen baja, az tökéletes ezért az árért. Nem véletlenül fogyott már el belőle több szállítmány is, és hiány van szinte folyamat... Nekem mondjuk 4 hónapja hibátlanul üzemel, nem is fagyott még, pedig rootoltam, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
  • Zoliz #11
    Nem a kütyü a lényeg, hanem a profitéhség és a pofátlan perc és adatdíjak.

    "Egyik legfőbb törekvésünk, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsük az internet iránt, és bemutassuk az aktív internethasználat előnyeit."
  • guti73 #10
    szintúgy ne haragudj,DE már 3 Blade volt az ismeretségi körömben ,ami 3 hónap alatt tönkre ment!! Ár/érték arány? a xar ingyen se kellene!!
  • heady #9
    Már ne is haragudj, de ha elolvasnál egy tesztet mondjuk a Blade-ről, akkor talán képben lennél. Ár/érték arányban kurva jó, nem nagyon találsz 800x480-as kijelzőt 40 ezer(!) alatt...
  • guti73 #8
    már ne is haragudjon meg a világ de ezt a kinai ZTE csapatot ki kellene zavarnia világból!! a telói minősithetettlenek,gondolom a tabletek se jobbak!
  • citcar #7
    Szerintem kínai oldalról kb. 100$-ért lehet rendelni postaköltséggel együtt!!!
  • who am I 7 #6
    vaterán simán adnak 27ért ilyet haha :D méghogy 2 év hűség 6ks havidíj..bár pár idiótát tuti meglehet vezetni...
  • sanyicks #5
    ja csak ennyiért 2 év hűséggel adják... 6k-s havidíjas mobilnettel.
  • Armagedown #4
    ennyiért nagyon is bejövős