Berta Sándor

3D-s televíziókat dob piacra a Philips

A holland elektronikai konszern áprilisban olyan 3D-s televíziókat akar bemutatni, amelyekhez már úgynevezett passzív polarizációs szűrős (polfilteres) szemüvegek kellenek. A vállalat ezzel a lépéssel az LG példáját követi.

A cég több 3D-s tévét is piacra akar dobni. Ezek egyikét a kijelző előtt polarizációs fóliával látják el és a 3D-s tartalmak megtekintéséhez úgynevezett polfilteres szemüveg szükséges. A 3D Easy nevű termékcsalád hátránya azonban, hogy a 3D-s üzemmódban csak a hagyományos felbontás felét képes nyújtani. A 3D Max nevű termékek ezzel szemben a rekeszes technikán alapulnak, a 3D-s tartalmak megtekintéséhez speciális szemüvegek kellenek, ugyanakkor ezek a készülékek teljes felbontást kínálnak. A Philips a kisebb felbontás ellenére a 3D Easy televíziók mellett érvel, mivel a hozzájuk kapható szemüvegek rendkívül olcsóak, az áruk alig éri el az un. shutter-szemüvegek árának 5 százalékát.


A kijelző elé fixen beépített polarizációs szűrő elsőként a 7000-es sorozatú Philips Smart LED tévékben és az 50 collos Cinema 21:9 televíziók Gold változatában debütál. Mind a két modell 100 Hz-es, képesek a műsorprogram USB-s adattárolókon való rögzítésére. A termékeket EDGE-LED háttérvilágítással és Ambilight Spectra 2 térvilágítással szerelik fel. Az új sorozat első tagja a 42 collos Philips 42PFL7607k lesz, ami májusban fog megjelenni, őt követik június és augusztus között a 32-55 collos társai. Az 50 collos Philips 21:9 Gold-TV júliustól lesz kapható a boltokban. A cég árakat egyelőre nem közölt.

A másik termékcsaládban a Philips 8000-es és 9000-es sorozat tagjait vonultatja fel. Ezek különlegessége a Multiview üzemmód, amely elsősorban a játékosoknak lehet érdekes. A Multiview ugyanis lehetővé teszi, hogy a 3D-s shutter-szemüvegeket viselő felhasználók a saját játékfelületeket lássák játék közben. Emellett a holland elektronikai gyártó bejelentette, hogy a 3000-es sorozatú televízióit egy erősen korlátozott YouTube-hozzáférési funkcióval látja el, míg az 5000-es és 7000-es sorozatú Blu-ray lejátszóit felszerelte a Smart-TV funkcióval, amelynek köszönhetően lehetővé válik a televíziókon a tábla PC-kről, okostelefonokról és notebookokról átjátszott zeneszámok, fotók és videók megtekintése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • B0nFire #15
  "Szoktak sírni szemüvegesek, meg kancsalok, meg hasonlók, akik nem tudják teljesen kiélvezni a 3D-t, hogy mekkora szar ez... ez kb. olyan, mintha a tolószékesek sírnának a foci miatt, hogy mekkora szar, mert nem játszhatják... nem kötelező nézni, vannak akik élvezik. Nekik készül."

  Ja! Gondolom a világpiac nagy része pedig – gondoljunk a távol keleti országokra – le van szarva, mert 10 ázsiaiból 7 szemüveges, de oda se neki, hogy ott vannak a legnépesebb országok, nem nekik készül a technológia, hanem az afrikai négereknek, akik között igencsak elvétve találni szemüvegest. Majd Ugandában venni fogják, mint a cukrot!

  Mellesleg akikhez elsőként eljutnak ezek a cikkek, a vérbeli kockák, nagy részük már csak foglalkozásából kifolyólag is szemüveges, így kissé nagyobb rálátásuk van a dologra. Nem véletlenül kardoskodnak a szemüveges 3D ellen. Viszont én leginkább úgy látom, hogy a 3d maga, mint olyan nem igazán izgat egy igen szűk rétegen kívül senkit. Ahogy az sem, hogy Kálmán Olga full HD-ben megy a CRT tévén.
 • KAWAszaki #14
  Ha otthon is 2,5m képátlón mozizol, akkor nem olyan szívás ám...
 • matatom #13
  Mindig röhögök, amikor egyesek azon sírnak, hogy szemüvegben kell nézni TV-t.
  Én szemüveges vagyok, és csak annyit fűznék hozzá, hogy a szemüveg megszokható! Bizonyíték rá, hogy a fejlett országokban egyesek szerint akár több, mint 50%-ot meghaladó is lehet a szemüvegesek aránya!
  Viszont a szemüvegeseknek még egy szemüveget rátolni a már meglévőre tényleg szarás! És ez rengeteg embert érint! Szóval, amíg a 3D nem lesz puszta szemmel, jó felbontásban élvezhető, és amíg a szemüvegeseknek, valamint a puhapöcsű nem szemüvegeseknek ez kényelmetlen, addig nem lesz igazán motiváló a vásárlás szempontjából. Egyszerűen csak azért nő majd a 3D TV-k aránya a vásárláskor, mert egyszerűen majd nem lehet kapni másmilyent.
 • Rotyoka #12
  Bukás. Majd szemüvegben nézem a TV-t nem?
 • Caine #11
  Jó szórakozást hozzá.
  Én kihagyom.
 • dilofekete #10
  Azért biztosan van valami átütése a Multiview-nak, akkor meg mi értelme megvenni egy olyan kijelzőt amiben magamat is láthatom jóformán, mert vajon milyen lehet a képalkotása, ha rávetődik a nap?
  Várjuk a teszt eredményeket, hogy használható is a céljainkra!
  Nekem meg multi funkciós fogaim vannak, egy egész svájci bicska készlet lapul benne. XD
 • viasz #9
  Mindig is zsákutcának tartottam az otthoni 3D-t, pláne szemüvegben. Ekkora képátlónál nem okoz nekem annyival több élményt, mint amennyivel drágább.
  Ja, és nem, nem rossza a szemem, moziban tetszik a 3D.
 • jocco #8
  A Multiview-et viszont jó lenne ha támogatnák a játékok, s nem kellene osztott képernyön nyomni hanem mindenki a teljes kijelzön nyomhatná egyszerre :)
 • armageddon666 #7
  Sokan vannak akiknek nem fájdul meg a fejük, és tudják élvezni...

  Szoktak sírni szemüvegesek, meg kancsalok, meg hasonlók, akik nem tudják teljesen kiélvezni a 3D-t, hogy mekkora szar ez... ez kb. olyan, mintha a tolószékesek sírnának a foci miatt, hogy mekkora szar, mert nem játszhatják... nem kötelező nézni, vannak akik élvezik. Nekik készül.
 • Caine #6
  Kicsit az az érzésem ezekkel a 3D tévékkel, hogy már nem tudják mit találjanak ki, hogy eladják az út termékeket, de az az igazság, hogy q-ra nem izgulok be ettől a "3D" őrülettől, az Avatarnál is egy óra után elkezdett fájni a fejem. Úgyhogy ezeket a szuper újdonságokat kihagyom.
  Valószínűleg csak akkor lesz 3D-s tévém, ha már nem lehet más milyet, csak ezt kapni. Persze csak akkor. ha nem bizonyul ez zsákutcának és nem tűnik el 5 éven belül...