Berta Sándor

Firefox OS-re épülő Chromecast-kihívó

A Matchstick fejlesztői azt állítják, hogy az általuk megalkotott eszköz jobb, mint a Google Chromecast.

Az elsődleges célt már sikerült elérnie, hiszen a szakemberek a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon összegyűjtötték a kitűzött 100 000 dollárt, jelenleg 316 000 dollárnál tartanak. Mindez azt jelenti, hogy a projekt költségvetését sikerült fedezni és a tesztelők már novemberben megkaphatják az első készülékeket, a támogatók pedig jövő februárban juthatnak hozzá. A Matchstick a boltokban 25 dollárba kerül majd.

Az eszköz nyílt hardverekre és nyílt forráskódú szoftverekre épül, s minden tetszőleges tartalmat képes lesz megjeleníteni a felhasználók televízióin. A megoldás fő egysége egy Cortex-A9 kétmagos processzor, ezt egészíti ki 1 gigabájt RAM és a 4 gigabájt flashmemória. A Matchstick támogatja a 2,4 GHz-es WLAN-t, a 720p és az 1080p felvételek megjelenítését a HDMI 1.4-csatlakozón keresztül. Az operációs rendszer pedig a Firefox OS.


A fejlesztők biztosítani akarják, hogy a készülék elkészültekor a Netflix, az HBO Go és a Pandora alkalmazásain keresztül a legnépszerűbb filmek, televíziós műsorok és zenei darabok legyenek elérhetők a felhasználók számára, emellett a Mozilla App Store kínálata is hozzáférhető lesz. Az embereknek lehetőségük lesz továbbítani a termékre a számítógépeken, az iOS-t, illetve az Androidot futtató okostelefonokon és táblagépeken lévő tartalmakat. A kiválasztott honlapok is megjeleníthetők lesznek a Firefox vagy a Chrome segítségével.

A Google tavaly júliusban mutatta be a Chromecastot, majd a Mozilla jelezte, hogy nyit az okostévés alkalmazások felé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!