Berta Sándor

A beltéri egységek helyett inkább a táblagépekre összpontosít az Intel

A világ legnagyobb processzorgyártója feladta azon tervét, miszerint a chipjei a jövőben a televíziókban is megjelenjenek. A televíziók és beltéri egységek helyett a táblagépek kerülhetnek előtérbe.

Az Intel eddig azzal próbálkozott, hogy a televíziók és a beltéri egységek piacán is megvesse a lábát, mindez azonban nem sikerült és a társaság vezetői levonták a megfelelő konzekvenciákat. Ugyan nem hagyják el teljesen ezt a piacot, de a jövőben elsősorban a tábla PC-kre akarnak összpontosítani, írja a Bloomberg gazdasági hírügynökség Claudine Mangano Intel-szóvivőre hivatkozva. Az Intel továbbra is ellátja majd a beltéri egységeket gyártó cégeket chipekkel, ugyanakkor az már nem cél, hogy a társaság meghódítsa ezt a szegmenst. Az erőforrásokat inkább arra fordítja a vállalat, hogy minél előbb megjelenjen a táblagépek piacán és kiépítse, majd megerősítse a pozícióját.

"Ez egy szigorúan üzleti szempontok alapján meghozott döntés. Fogjuk ezeket az erőforrásokat és egy olyan területen fektetjük be, amely a cég számára prioritást élvez" - nyilatkozta Mangano. A szóvivő hozzátette: a társaságnál úgy döntöttek, hogy a Digital Home Group a jövőben az eddiginél erősebben koncentráljon a tábla PC-kre, az okostelefonokra és az ultrabookokra.


Nagy reményeket fűzött a cég a területhez

Korábban Paul Otellini, az Intel vezetője azt mondta, hogy a vállalat meg akar jelenni a szórakoztató elektronikai piacon és a céljuk az, hogy a társaság az eddiginél kevésbé legyen kiszolgáltatva a számítógépes piacnak. Bár az Intelnek voltak sikerei, például a Comcast - amely az Egyesült Államok legnagyobb kábelszolgáltatója - Atom processzorokkal szerelte fel a beltéri egységeit és a Google-TV termékei is az Intel technológiáira épültek, azonban ez mégsem volt elég a remélt áttöréshez. A bevételek nem érték el a remélt szintet, emellett még az optimalizált Atom processzorok sem voltak képesek megfelelő teljesítményt produkálni és jelentős mértékben elmaradtak ezen a területen a Samsung és a Sony termékeitől.

Tavaly decemberben Brian David Johnson, az Intel szakértője még azt mondta, hogy a cég a televíziók felé fog fordulni. Még az is felmerült idén márciusban, hogy az Intel által is fejlesztett MeeGo a televíziók operációs rendszere lehet. A mostani döntés ellenére ugyanakkor aligha valószínű, hogy a konszern leállítja a televíziókkal kapcsolatos kutatásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #3
    Minek kéne egy tévébe Intel chip?
    Passz.

    "Újabb szög a pc koporsójában."
    Hát jó nagy koporsó az sokat kell még szögelni bele. Majd úgy 100 év múlva visszatérünk a témára

  • gforce9 #2
    Sokan szegelték már..... aztán valahogy mégis megmarad, mert eddig jobbat nem találtak ki. A táblák vásárlása az divat. Majd elmúlik.
  • shaddam #1
    Újabb szög a pc koporsójában.