Berta Sándor

3D-s kijelzős tábla PC az LG-től

Az LG G-Slate nevű tábla PC-jében kétmagos nVidia chip dolgozik, 9 collos képernyőjére 4G kapcsolaton át tölthetünk re nagyfelbontású filmeket, a videótelefonálást pedig 5 megapixeles kamera segíti.

A T-Mobile és a dél-koreai gyártó új információkat és képeket hoztak nyilvánosságra az LG következő, G-Slate nevű tábla PC-jéről. A két cég már a januári Consumer Electronics Show (CES) keretében bemutatta az új készüléket, azonban számos információt akkor még nem árultak el. A vállalatok most pótolták ezt. Kiderült, hogy az LG G-Slate 8,9 colos 3D-s kijelzővel rendelkezik, a három dimenziós élmény érzékeléséhez azonban szükség lesz egy különleges szemüveg viselésére. Emellett az eszközt hátul ellátták egy sztereoszkópikus kamerával is, amely képes 1080p-s, 3D-s videók rögzítésére és továbbá 5 megapixeles digitális képek készítésére. Utóbbiak esetében hasznos segítséget jelenthet a LED-vaku.


Komoly probléma viszont, hogy a rögzített 1080p-s felvételek a tábla PC-n nem játszhatók le, ezért az LG ellátta a terméket egy HDMI-kimenettel, így a videók akár egy televízión vagy LCD-kijelzőn is megjeleníthetők. A G-Slate legfeljebb a 720p-s anyagok lejátszására képes. Fontos továbbá, hogy a készülék elejére szintén szereltek egy kamerát, amellyel legfeljebb 2 megapixeles fotók készíthetők és amely videotelefon-beszélgetésekhez is használható. Emellett az új modell támogatja a Digital Living Network Alliance (DLNA) szabványt.

A dél-koreai gyártó és a T-Mobile az eszközt az Android 3.0 Honeycomb operációs rendszerrel szállítja majd. A szükséges számítási teljesítményeket az Nvidia Tegra 2 chipje biztosítja, amelynek két processzormagja egyenként 1 GHz órajelen működik. A tábla PC-t összesen 32 gigabájt flashmemóriával is ellátták. Az LG G-Slate ára egyelőre nem ismert, a termék várhatóan márciusban kerül a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Globalmaster #13
  Talán annyival jobb, hogy a távolsági buszon, a konyhában -nekitámasztva valaminek-, az ágyban, akárhol tudsz filmet nézni. Nekem ez óriási dolgot jelent, hisz elég sok filmet nézek.

  Hát az biztos, hogy nagyobb számítási teljesítmént igényel a szemüveg nélküli, de ki nem szarja le, ha megvan hozzá a technológia... Egyébként meg miért kellene kompatibilisnek lenniük egymással??? Egy szemüveg nélkül élvezhető 3D-s képet nyújtó képernyőt szemüveggel akarsz nézni?

  Ok, szüntessünk be minden természettudománnyal kapcsolatos projectet, és koncentráljunk a fúziós erőműre...
 • Zolorado #12
  Deutériumot nem kell bányászni, van a tengerben elég. Csak még sajnos legalább 50 év, mire működni fog a fúziós erőmű. És az energia nagy része elmegy majd arra, hogy stabilizálja a körülményeket (szupravezető mágnesek, stb...).
 • okosan gyerekek #11
  Tényleg egy vicc gyerekek! Inkább azon kell párhuzamosan agyalni, hogy hogyan bányásszuk, és kényszerítsük reaktorokban fúzióra hélium-3-at deutériummal, és az energia probléma megoldva. Lehetőleg mindezt úgy közpénzeken, hogy az utána kollektív tulajdonként köszönjön vissza az emberiség számára...
 • Zolorado #10
  Mennyivel jobb az, ha a kezeben kell tartanod, és nem csak nézni.
  És a szemüveg nélküli technológia nem egy kicsivel, hanem több nagyságrenddel nagyonn számítási teljesítményt igényel, és a szemüveges technológia nem kompatibilis vele, mivel a szemüveghez 2 képre van szükség, a szemüveg nélkülihez meg sokra. És csak szűk látószögben működik még.

  Meg ha rásüt a nap úgysem látszik, nem midnegy?
 • Globalmaster #9
  Azért az vegyük már figyelembe, hogy egy ilyet nem 4-5 méterről nézünk, mint egy tv-t, hanem a kezünkben/ölünkben tartjuk. Szóval egy filmet ugyanúgy lehet nézni, ha nem jobban (hisz közelebb tartod--->egy tv-hez meg közelebb lépve bassza a szemedet...). Jó most a hangminőség nem tudom milyen...

  Azt nem értem, hogy mi a retkes faszér' adnak ki olyan kütyüt, amit szemüveggel kell nézni, amikor már megvan a technológia hozzá. Vagyis a szemüveg nélkül élvezhető 3D-s képernyőt már megtudjuk csinálni, de egy 9 col méretűhöz még nem kapnak olyan procit a cégek, ami bírná... Talán a kétmagosok bírhatják, de nem hiszem... Pár hónapon belül kijönnek a négymagos procik. Szóval nem értem, hogy most az eldzsí a nagyobb balfasz, vagy az, aki megveszi ezt a trágyát.

  Egyébként azt sem értem, hogy miért ne lenne az a legfontosabb dolog egy 3D-s hordozható kütyünél, hogy meddig bírja...
 • sanyicks #8
  mobiltelefon is le tudja játszani, az más kérdés hogy ugyanannyira olyan mint babakocsira a spoiler, mint egyébként 20" alatt minden méretű kijelzőre...
 • sanyicks #7
  asztalinál akkor ha fúziós erőművet csinálnak (és gyak ingyen lesz az áram), hordozhatónál meg ha felfedezik az ultraszuper akkumlátort...
 • Yv@n #6
  Jah, végülis ki nem szarja le, hogy egy mobil eszköz egy töltéssel mennyi ideig képes üzemelni.
 • Zolorado #5
  Az ilyen cuccok kamúgy nem igazán jók semmire: játszani nem jó, filmet nézni nem jó (kicsi, TV, PC is jobb nála), írni nem jó (érintőképernyővel?, word, excell?), olvasni nem jó (ahhoz túl nagy), fényképezni, kamerázni vicc egy ilyennel, hamar lemerül. Csak azt tudja, hogy hordozható. Marketinggel eladják, és a sok hülye (már elnézést) jól bekajálja, és írják, hogy "de bizony hogy kell az ilyen, mert miylenjó! mindigis egy ilyenre vágytam!".

  Egyetértek az előttem szólóval, az ilyen cucc fölösleges erőforráspazarlás. Ak okostelefonnal egyetemben. Azt még néhány ember talán tényleg kihasználja, de a 90%-nak mélységesen megfelelne egy buta telefon is... de ez egy másik kérdés, hogy kinél okosabb a telefonja...
 • B0nFire #4
  "Mikor fejezitek be ezt a szánalmas »mennyit fogyaszt?«" hisztériát?"

  Majd ha megfordulnak azok a folyamatok, amelyek vészesen (és fölöslegesen*) kimerítik a Föld energiaforrásait, amivel is 2050-re a villany is luxuscikk lesz, nemhogy a pc. Majd megint faggyúmécsest fogunk gyártani, amíg lesz birka, amit le lehet vágni.

  *fölösleges luxusnak tűnik a 3D kijelző a tartalmak mennyiségéhez képest, + a full HD-s 3D kamera, mert ezzel a szerkentyűvel nem igazán lehet videózni, nem olyan a kialakítása, + az 5 Mpixeles állóképeket készítő kamera is luxus. Akkor már inkább fényképező, vagy videokamera, amely ezeket a funkciókat mérföldekkel jobban tudja, ráadásul fele ennyi energiával. (És fele ekkora helyen elfér.)