Gyurkity Péter

Képek a HP webOS tábláiról

Felbukkantak a világhálón az első képek a készülő változatokról, amelyek ugyan még nem működő prototípusokat mutatnak, de néhány érdekességet ezek alapján is megtudhatunk.

A CES rendezvény előtt már írtunk a cég készülőben lévő modelljeiről, ám azóta eltelt némi idő, és a most megjelent képek révén még több információ áll rendelkezésünkre. Egészen pontosan renderelt állóképek bukkantak fel, tehát nem a kézbe vehető táblákról van még szó, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes írni a két eltérő típusról.

A HP várhatóan a február 9-i saját rendezvénye alatt szeretné hivatalosan is lerántani a leplet ezen megoldásokról, így talán nem véletlen, hogy éppen most szivárogtak ki az említett képek. Két eltérő modellről van, amelyek 7, illetve 9 hüvelykes kijelzővel jelennének meg, ám a fontos mérföldkő még kicsit odébb van, hiszen a sorozatgyártás valamikor nyáron indulhat majd be. Most annyi derült ki számunkra, hogy fekete, lekerekített külsővel érkeznek majd ezek a kütyük, elülső kamerával (amely minden bizonnyal a videochat funkció támogatása miatt került a listára), valamint egy microUSB-csatlakozóval.


A kezelőfelület letisztultnak, egyszerűnek tűnik, egyes elemzők szerint már-már a MacOS-re hajaz kinézetében. Azt sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen hardverre támaszkodik a cég, ám valószínűleg ARM processzort rejt a burkolat, valamint a Topaz és Opal kódnév, ami pedig az észak-amerikai debütálást illeti, itt már kiosztották a szerepeket, hiszen az AT&T egy WiFi és egy 3G-változatot, a Verizon pedig az LTE technológiát is támogató modellt kap majd - előbbi csak 2012 nyarán részesülhet eme kitüntetésben, míg Kanadában a Bell és a Rogers használják majd a 3G-re támaszkodó készüléket.

A szeptemberi hivatalos megjelenésre több európai szolgáltató is készül, a listán többek között az O2, a Vodafone, valamint az Orange található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)