Gyurkity Péter

Négy PalmPad tábla a HP műhelyéből

A PC-gyártók toplistáiról jól ismert gyártó nem kevesebb mint 4 eltérő változattal rukkol elő az elkövetkező hónapokban a táblák szegmensében, ezek közül az első három már a CES alatt bemutatkozik.

Egymás után futnak be a hírek az újabb és újabb tábla PC-kről, nem véletlenül, hiszen az Apple ismét valami olyat alkotott saját készülékével, amelyet sokan szeretnének lemásolni. Nyilván a népszerűségről és a bevételről van szó, mintsem egy esetleges technológiai forradalomról. Ezúttal a HP terveiről jelentek meg információk.

A CES immár a második alkalommal ad otthont a HP bemutatkozó tábláinak, hiszen a legutóbbi kiállításon is jelen voltak. Jövőre négy változatot jelentenek be, melyekből azonban csak három lesz majd jelen a rendezvényen. A készülékek PalmPad néven érkeznek, kijelzőjük 9, illetve 10 hüvelykes lesz, ehhez pedig nagyjából a már megszokott belső csatlakozik. A jól értesültek miniHDMI-kimenetről, USB 3.0 csatlakozóról, valamint két LED vakus kameráról tesznek említést, melyekből az elülső 1,3 megapixeles, a hátoldali pedig 3 megapixeles lesz. A táblák nagyjából 560 grammot nyomnak, a sebességről pedig 1 GHz-es processzor, valamint legalább 256 MB memória gondoskodik majd.


A szoftveres hátteret a webOS 2.5.1 biztosítja, az egyes modellek között pedig várhatóan minimális eltérések lesznek. Mindhárom fejlesztés tulajdonképpen a soha meg nem jelent HP Slate leszármazottja. A belső alapján nagyon is hasonlítanak az iPadra, ehhez azonban vékonyabb külső társul, a folyamatos internetelérésről pedig a Sprint 4G hálózata gondoskodik majd. A negyedik változat a CES után mutatkozna be (8,9 hüvelykes kijelzővel), kifejezetten a felsőoktatásban tanuló hallgatók igényeire alapozva, és egyben azt bizonyítva, hogy ezek a készülékek nagyon is sokoldalúak.

A kereskedelmi elérhetőség mind a négy változat esetében márciusban esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #4
    Kifejezetten, hogy van rá kereslet, épp ezért csinálják, mert az ipad hatalmas siker lett. Én is szeretnék majd egyet jövőre, ha kijön pár fajta, és lejjebb mennek az árak. Amit nem értek, ezek a 128 meg 256 mb ramok, sajnálják, vagy mi? Mire elég az?
  • Tripax #3
    Gyerekkorom óta csak erre várok. Csak kb. egy rajztábla méretű kijelző kellene, és akkor a fa alatt is tudnék jót tervezni. Avagy kényelmes Corel és Photoshop használat. Remélem sokáig megmarad és fejlődik a platform.
  • Darth Dave #2
    webOS? Ezek barmok Egy újabb OS, újabb platform, a hozzá tartozó webshoppal. Melyik fejlesztő fogja egy újabb OS-re átírni a programjait? Ilyen sok pénze van a HP-nak?

  • Piszkos Fred #1
    elég lesz már a sok tabletből
    van ezekre egyáltalán kereslet?!