Alex

Samsung újdonságok a CES-en

A Samsung a Las Vegas-i CES kiállításon több érdekes terméket is bemutatott, köztük a telefonnal vezérelhető SH100-at és három előlapi LCD kijelzős gépet.

A társaság DualView technológiája roppant egyszerű: nem csak a fényképezőgépek hátlapján, hanem az előlapon, az objektív mellett is van egy apró LCD kijelző, mely megkönnyíti az önarcképek készítését. Ugyan az ötlet érdekes, de mindenképpen túlzás három, egymástól alig különböző gépben elsütni.

Az ST700 a zászlóshajó, okostelefon-szerű kezelőfelülettel és rakat szükségtelen extrával. Külön "Easy Self Shot", azaz önarckép módja van, mely kikapcsolja a hátlapi kijelzőt miközben a kamera előtt állunk. Ez felettébb értelmetlennek tűnik, hiszen aki láthatná az LCD-t az biztosan látni fogja, hogy mit csinálunk a gép előtt. A 16 megapixeles modell ötszörös nagyításra képes (26-130mm), hátlapi LCD-je 3, az előlapi 1,8 collos. Van benne optikai képstabilizátor, képes 720p felbontású videófelvételre, van rajta HDMI kimenet. Márciusban várható, 280 dolláros áron.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
PL120 és PL170 - Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PL120 és PL170 valamivel olcsóbbak, cserébe néhány jellemzőjük gyengébb. Előbbi "csak" 14 megapixeles, de ugyanúgy ötszörös nagyításra képes (26-130mm) lencséket kapott. Mindkét LCD-je kisebb, a hátsó 2,7 az előlapi pedig 1,5 collos. Képstabilizátora csak digitális, viszont alig 150 dollárba kerül majd. A PL170 már 16 megapixeles és optikai képstabilizátora van, és ezen már van HDMI kimenet is. 200 dollárért lesz kapható márciustól. Mint látható, az ST700 és a PL170 között szinte semmi különbség nincs.

Samsung SH100

Talán a Samsung az egyetlen digitális fényképezőgép-gyártó, amely nagyon erőlteti a Wi-Fi-t, az elmúlt években már számtalan ilyen kapcsolatra képes modellt dobtak piacra. Az SH-100-nál is a beépített 802.11n modul a legizalmasabb rész, mely számtalan dologra képes. Azon kivül, hogy képes automatikus mentésre, vagy bármely nyilvános hotspotról feltölthetjük általa képeinket az internetre, akár más Wi-Fi kamerákkal is hálózatot alkothatunk, vagy akár az Androidos Galaxy S okostelefonnal is létrehozhatunk összeköttetést.

Klikk ide! Klikk ide!
SH100 - Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ez utóbbi nem csak arra jó, hogy a telefonon keresztül feltöltsük képeinket akárhova, hanem a távolból vezérelni is tudjuk a fényképezőgépet. Ilyenkor a Galaxy S kijelzője keresővé alakul, és kedvünkre állíthatjuk akár a nagyítást, akár a záridőt, továbbá a telefon GPS modulja egyből geotaggeli a fotókat.

Egyébként egy átlagos érintőképernyős ultrakompaktról van szó, 14 megapixeles CCD-vel, 26 mm-ről induló lencsékkel és ötszörös optikai nagyítással. LCD-je 3 collos, és csak automata felvételi mód van rajta (semmiféle manuális vagy félautomata mód nincs). Képstabilizátora is digitális, nem optikai vagy mechanikai úton működik. Megjelenése márciusban várható, 200 dollár körüli áron.

Samsung WB700

A WB600 és WB650 modellek utódjába ultravékony volta ellenére 18×-os (24 - 432mm) optikai zoomot szuszakoltak. A Schneider KREUZNACH objektíven át bejutó fényeket 16 megapixeles CCD érzékelő rögzíti. Van benne optikai képstabilizátor, P/A/S/M fényképezési módokat ismer. A gyártó Smart Filter 2.0-nek nevezett intelligens művészi szűrője olyan fényképezési módokban lép működésbe, mint a "lágy fókusz", a "féltónusos pontkép" és a "mozifilm" olyan funkciók mellett, mint a "halszem", a "miniatúra" és a "vázlat".

Klikk ide! Klikk ide!
WB700 - Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Képes 720p HD videók rögzítésére, melyeket H.264 formátumban tárol el. Van rajta HD kimenet. A Samsung színszűrők és objektív-effektusok mellett zoomolási zajszűrőt is kapott, hogy a nagy felbontású HD-videókat tiszta hang kísérje. Áprilistól lesz kapható, 300 dolláros áron.

Samsung NX11

Az NX fényképezőgép család legújabb tagja, az NX10 továbbfejlesztése, de csak apróbb változtatásokat tartalmaz, elődjénél alacsonyabb ár mellett. A legnagyobb változás az NX10-hez képest az i-Function lencserendszer támogatása, amely először az NX100-ban jelent meg. Az i-Function gombbal olyan általános fényképezési paramétereket lehet vezérelni, mint a blende, a záridő, az ISO és a fehéregyensúly. Gyorsan és egyszerűen válthatunk az EV, a WB és az ISO beállítások között. Természetes módon, egy kézzel módosíthatjuk a beállításokat miközben egy pillanatra sem kell elfordítanunk a kamerát a témától.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Tehát a gép 18-55mm-es i-Function objektívvel rendelkezik, illetve tartozik hozzá két új i-Function objektív: egy 20mm-es pancake, valamint egy 20-50mm-es, ezüst színű zoom. A gyártó közleménye szerint fogását úgy alakították át, hogy a felhasználók számára könnyebb és kényelmesebb legyen a fényképezés. A fényképezőgépen található egy objektív-prioritás üzemmód tárcsa is, amellyel egyszerűbb megtalálni az egyes lencsékhez leginkább illő beállításokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A kamera panoráma üzemmódjával egyetlen gombnyomással lehet panorámaképeket készíteni. A képminőséget APS-C méretű érzékelő biztosítja. (Az APS-C érzékelő nagyobb, mint a Micro 4/3-as, a nagyobb méret pedig jobb minőségű fotókat eredményez.) Hátulján egy 3 collos AMOLED kijelző van. vakuja beépített, elektronikus keresője viszont gyengécske, alig 640x480-as. Videókat 720p minőségben tud felvenni, akár kis mélységélességgel is, mely a mozifilmekhez hasonló hatást kelt.

20-50mm-es objektívvel 650 dollárért lesz kapható februártól, azaz alig 50 dollárral olcsóbban, mint az NX10, melyet valószínűleg kivezetnek a piacról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eto demerzel #13
    hat en az elolapra nm lcd-t szereltem volna hanem sima tukrot. avval is be tudom magam tajolni. oszt nem is fogyaszt. cserelni is konyu :D
  • Ferrer #12
    Jövő?? Sötét jövő elé néznénk, ha ez lenne a jövő :D
  • Tetsuo #11
    Az ironia eleg erosen kiveheto gosub hsz-abol, persze nem mindenki erti. :)
  • Tetsuo #10
    Az a jovo, meg a Canonnak is. ;)
  • Ferrer #9
    Mire jó a fényképező tükör nélkül?
  • cloud.strife #8
    Sony a NEX cuccával azért szépen megmutatta, hogy van keresnivalója a piacon.
    Persze a "nagy" kettőst nehéz lesz akár utolérni is..... :/

    Samu meg nem isértem miért kapálózik ezen a piacon...... sajnos mindenhol kapálóznak és az emberek nagyrésze meg is eszi a marketingjüket..... sajnos..... :(
  • gosub #7
    Ja az ár az elszállt. A tükörnélküli rendszert most felárral kell megfizetni.
  • narumon #6
    Rosszult fogalmaztam ÁRszegmensre gondoltam. Amennyiért a Panasonic tükörnélkülit veszed (GF1 GH1 GH2 pl) annyiért kapsz egy jó Canont vagy Nikont is.
    Egyelőre csak Japán eladási adatok vannak:
    http://www.objektivek.com/blog/20101228-japan-eladasi-adatok-2010

    Ebben látszik ha már tükörnélküli akkor inkább Sonyt vettek az emberek. (Legalábbis a japánok)
  • gosub #5
    Canon, Nikon a tükörnélküli cserélhető objektives gépek piacát vezeti? Tudni szeretném melyek ezek a modellek! Valamit benéztél! Canon azt állitja nem terveznek ilyet. Nikon is bár ott már rebesgetik hogy fejlesztik.
    Az Oly/Pana/Sony/Samsung gyárt MILC, EVIL...-t! DSLR-röl meg nem volt szo.
  • gosub #4
    szerintem is. Elgurult a gyogyim:) Csak hát ugy látszik Samsung tovább vivja a megapixel háborut. Gondoltam mit 16, miért nem mindjárt 36 ha szerinte ez a minöség javito megoldás.