Alex

Kiváló képminőséget ígér a Samsung NX10

A Samsung egy APS-C szenzort rakott egy kompakt méretű gépbe, ezáltal a tükörreflexesek képminőségét egy vékonyka gépbe integrálták.

A tükörreflexes kamerák hatalmas érzékelője a kiváló képminőség védjegyévé vált. Ugyanakkor ezek a kamerák a tükör miatt meglehetősen nagyok, ami sokakat elriaszt, hiszen kevesen akarnak állandóan egy fotóstáskát magukkal cipelni. A Samsung a piacon elsőként integrált egy APS-C (Advanced Photo System type-C) szenzort kompakt méretű fényképezőgépbe tükör nélkül, a kompakt fényképezőgépek kis méretét a tükörreflexesek minőségével egészítve ki.

A cég célja ezzel az volt, hogy a barátokkal együtt töltött pillanatokat igazán jó minőségben tudja mindenki megörökíteni, de ehhez ne kelljen egy egész fotóstúdiót magával cipelnie az embernek. A kicsi és könnyű váz, a gyors fókusz, az egyszerű kezelés mind azt szolgálják, hogy azonnal, bárhol, bármikor, a lehető legjobb minőségben örökítsük meg, amit az adott pillanat elénk tár.


“Az új Samsung NX10 meghatározó eleme az új digitális fényképezőgépek generációjának" - mondta S J Park a Samsung Digital Imaging Company vezetője. “Több éve kutatjuk, hogy mik a felhasználók elvárásai egy digitális fényképezőgéppel szemben. Ezekre az elvárásokra ad választ az új NX10-es, hiszen vele egy kicsi, könnyen kezelhető kamera kerül a piacra, mely valóban teret ad a kreativitásnak. A nagy érzékelő, a rendkívül gyors fókusz, a képminőség kompakt 'csomagolásban' lesz elérhető a vásárlóknak."

A gép CMOS szenzorának felbontása 14,6 megapixel, keresője elektronikus. Különleges még a gép hátsó, 3 collos képátlójú OLED kijelzője is, mivel az az LCD-nél jóval gyorsabb válaszidővel és alacsonyabb fogyasztással rendelkezik. Kontrasztarányuk 10.000:1, szemben a megszokott 500:1 értékkel. Nem csak az akku használati idejét hosszabbítja meg, de elfelejthetjük a kijelző takargatását is képeink ellenőrzésekor, mivel ragyogó napsütésben is használható.


Az erős hardvert számtalan automatika egészíti ki, mint ahogy az a kompaktoknál szokás. A Smart Auto funkció az aktuális környezethez alkalmazkodva állítja be a gépet a megfelelő exponáláshoz. A Smart range funkció segítségével mind a sötét, mind a világos területek részletgazdagok lesznek ugyanazon a képen. Ha a kamerát közel húzzuk arcunkhoz, a nagy AMOLED kijelző helyett az elektronikus kereső kijelzője kapcsolódik be, ezzel is növelve az egy töltéssel elérhető használati időt. A készülék portalanító rendszere távol tartja a porszemeket az érzékelőtől.


Beépített vaku és vakupapucs is van rajta, a felvétel érzékenysége ISO 100 - 3200 között állítható. Az éles képek készítését lencseelmozdításos optikai képstabilizátor segíti. A Samsung NX foglalathoz jelenleg három optika elérhető: 30mm F2, 18-55mm F3.5-5.6 OIS és 50-200mm F4-5.6 ED OIS, de később Pentax K ádapter is lesz hozzá. Akik nem elégednek meg pillanat megőrzésével, HD minőségben (720p 30 fps sebességgel, MP4 és H.264 formátumokban) tudnak mozgóképet rögzíteni, melyek megtekintése HDMI porton át történhet. A gép mérete 123 mm x 87 mm x 39.8 mm, tömege 353 gramm. Ára még nem ismert, és az sem, hogy pontosan mikor kerül a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #24
    Na bravó! 2010-ben eljutottunk odáig hogy egy gyártó alkalmazottai annyira faszfejek hogy nem tudják leírni hogy mit gyártanak mert nem értenek a fényképezőgépekhez és senki nem ellenőrzi és bírálja felül.Ez egy cserélhető objektíves univerzális fényképezőgép elektronikus keresővel ami azt jelenti hogy mindenben megegyezik a DSLR-ekkel a keresőt kivéve. Éppen ezért ez nem, kompakt gép mert a kompakt azt jelenti"minden egyben" nem kell semmit cserélni.Azzal dicsekedni hogy jó a képminősége ökörség mert minden képképző része azonos a DSLR-el.
  • babajaga #23
    Nem lehet kisebb az optikától az érzékelőig nem lehet lecsökkenteni a távolságot.
  • babajaga #22
    Csakhogy ez nem kompakt gép még véletlenül se.A kompakt gép az aminek nem cserélhető az optikája minimum.
  • Razide #21
    Egyetértek, jópár éve volt Sony R1-em, nagyon frankó gép volt, és szintén APS-C méretű CMOS volt benne. Nem cserélhető objektíves, kompakt gép, szuper optikával.
  • Loál János #20
    ádapter
  • rjudit #19
    Sőt a Leica X1 is beelőzte.
  • rjudit #18
    Az egyik új ricohban is APS-C van. Az is előbb jelent meg hivatalosan.
  • vrob98 #17
    Érdekes módon adták meg a méreteit. Ha a felülnézeti képen a gép szélességét 123 mm szélesnek vesszük, csak a géptestet nézve is 60 a vastagsága a megadott 39mm helyett.
    Vagyis kb. ugyanakkora mint egy Nikon D40. Az optikái is pont ugyanakkorának tünnek.
    Ennyit arról, hogy a "a tükörreflexes kamerák a tükör miatt meglehetősen nagyok"
  • Roli #16
    Talán, ha ahol lehet leírjuk és az érdeklődőket szóban is tájkoztatjuk valamikor elindul a változás. Sokszor már elegem van abból, hogy megmondják mi lesz nekem a jó...
  • szacsi #15
    Sony R1?