Alex

Samsung WB2000: fényképezés videófelvétel közben

A WB2000 lehetőséget biztosít 10 megapixeles állóképek készítésére full-HD mozgókép rögzítése közben.

A Samsung bemutatta WB2000-es típusszámú 10 megapixeles kompakt fényképezőgépét, amely 1080P, full-HD videó felvételre is képes. A WB2000-es különlegessége ezen kívül, hogy akár másodpercenként 1000 képkocka rögzítésére is képes, de teljes felbontásban is 10 képet tud rögzíteni másodpercenként. A gépben CMOS szenzor és a cég DRIMeIII processzorának párosa van, 24mm-es látószögű Schneider KREUZNACH lencsékkel és 5-szörös optikai zoommal szerelték fel (azaz 24-120mm). Azért, hogy a képek ne legyenek homályosak, optikai és digitális képstabilizátort is beépítettek. Hátulján egy 3 inches AMOLED képernyőt találunk, melynek felbontása 614 000 képpont.


A kamera intuitív Smart Auto 2.0 (Still & Movie) képfelismerő technológiája a kezdők életét könnyíti meg, de azok számára, akik a képkészítést maguk szeretnék szabályozni, a WB2000-es támogatja a RAW-ot és kézi vezérlést is kínál. Kiemelendő még a panorámafelvétel és a tárgykövetés funkciók. Előbbi lényege, hogy úgy készíthetünk 1080 pixel magasságú és több, mint 7000 pixel szélességű panorámákat, hogy a gépet egyszerűen csak körbe kel fordítanunk. Az egyes képeket a fényképezőgép automatikusan készíti el, s ezeket össze is fűzi.


A kategóriában már szokványosnak nevezhető automatikák ebben is megtalálhatók: arcfelismerés, mosoly felismerés, pislogás felismerés, vörösszem korrekció és önarckép. A számítógépre HDMI csatlakozón át tölthetjük fel a képeket, videókat. A gép mérete 106.6 x 60.5 x 28mm, várhatóan ez év tavaszán kerül majd a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #17
    Ehhez képest a Samsung a 2. legnagyobb mobilgyártó. Biztosan azért sikerült ezt elérniük, mert "fost" gyártanak.
  • narumon #16
    Vagy a valóságot? Esetleg szaklap teszteket?
  • cloud.strife #15
    "fényévvel jobbak"

    Húúúúha, látom te is valami fantasztikusfilmet néztél..... :D
  • narumon #14
    Fotótechnikában azért a Sony sem az élvonal ;)
    A samsung tévék meg kb egy fényévvel jobbak a Sony társaiknál, de ez már egy másik kérdés, persze ez még beleesik abba a 10%-ba amiba a Samsungok jók. (mondjuk monitorban is kifejezetten jók). Mondjuk az tény, hogy samsung telefon egy fos, a samsung mosógépünk is egy fos. Persze ez a Sonyra is igaz, az egyetlen Sony termék jelenleg itthon a PSP, az még valamennyire okés is.
  • Tetsuo #13
    Amennyire ertek hozza, ez igy van.
  • cloud.strife #12
    Mit ne döntsek el? Általánosságban beszéltem a gépekről. A Samsung egy rakás szar, ezt mindenki tudja fotó-videó technikában. (int ahogy 90%-ban a többi terméke is az).
  • duke #11
    meg 614 ezer pixeles kijelzes sem rossz az 1024x600 felbontas ha jol gondolom.Az mar netbooktol sem rossz.Egesz turheto gep.
  • duke #10
    az 1000 kepkocka masodpercenkent az mar erdekes,amugy nem nagy szam gep
  • babajaga #9
    Ötszörös zoomnak az 5,8 fényerő egyszerűen szar. Ez gyenge optika.
  • narumon #8
    Hát azért ne te döntsd el, hogy kinek mi a komolyabb gép...