13
-
eto demerzel #13 hat en az elolapra nm lcd-t szereltem volna hanem sima tukrot. avval is be tudom magam tajolni. oszt nem is fogyaszt. cserelni is konyu :D -
Ferrer #12 Jövő?? Sötét jövő elé néznénk, ha ez lenne a jövő :D -
#11 Az ironia eleg erosen kiveheto gosub hsz-abol, persze nem mindenki erti. :) -
#10 Az a jovo, meg a Canonnak is. ;) -
Ferrer #9 Mire jó a fényképező tükör nélkül? -
#8 Sony a NEX cuccával azért szépen megmutatta, hogy van keresnivalója a piacon.
Persze a "nagy" kettőst nehéz lesz akár utolérni is..... :/
Samu meg nem isértem miért kapálózik ezen a piacon...... sajnos mindenhol kapálóznak és az emberek nagyrésze meg is eszi a marketingjüket..... sajnos..... :( -
gosub #7 Ja az ár az elszállt. A tükörnélküli rendszert most felárral kell megfizetni. -
#6 Rosszult fogalmaztam ÁRszegmensre gondoltam. Amennyiért a Panasonic tükörnélkülit veszed (GF1 GH1 GH2 pl) annyiért kapsz egy jó Canont vagy Nikont is.
Egyelőre csak Japán eladási adatok vannak:
http://www.objektivek.com/blog/20101228-japan-eladasi-adatok-2010
Ebben látszik ha már tükörnélküli akkor inkább Sonyt vettek az emberek. (Legalábbis a japánok) -
gosub #5 Canon, Nikon a tükörnélküli cserélhető objektives gépek piacát vezeti? Tudni szeretném melyek ezek a modellek! Valamit benéztél! Canon azt állitja nem terveznek ilyet. Nikon is bár ott már rebesgetik hogy fejlesztik.
Az Oly/Pana/Sony/Samsung gyárt MILC, EVIL...-t! DSLR-röl meg nem volt szo. -
gosub #4 szerintem is. Elgurult a gyogyim:) Csak hát ugy látszik Samsung tovább vivja a megapixel háborut. Gondoltam mit 16, miért nem mindjárt 36 ha szerinte ez a minöség javito megoldás. -
#3 Mihez képest veszik a tükörnélküli Panasonicot? Az eladást ebben a szegmensben továbbra is a Canon / Nikon kettős uralja. -
#2 Elgurult a gyógyszered? A képminőség és a felbontás nincs egyenes arányban, lehet akár 100Mp is, ha szar a képérzékelő. -
gosub #1 Csak 16 Mp! Legalább 36 Mp kell! Addig fos a miöség. Az meg hülye aki m4/3-os gépet vesz, hisz azoknak rosszabb a minösége. A cikkíró mérvado ítélete megmondta. Nem is értem a vásárlokat miért az Olympus/Panasonic m4/3-os tükörnélküli gépeket veszik miért nem a Samsung NX10-et.