Gyurkity Péter

Az első ötben az Apple a telefongyártók között

A kiemelkedő forgalomnak köszönhetően az Apple immár globális szinten is bekerült az első öt telefongyártó közé, megelőzve a Blackberry készülékek gazdáját - mindez az okostelefonok jelentőségét jelzi.

Annak ellenére, hogy az Android immár meghaladja az Apple-féle iOS forgalmát az Egyesült Államokban, ez utóbbi cégnek sem kell szégyenkeznie az elmúlt negyedév eredményei miatt. Mi több, az almás vállalat is komoly sikert tudott felmutatni, mégpedig a globális piacon, ez pedig azt jelzi, hogy további komoly tartalékok rejlenek az iPhone-vonalban.

Az IDC folyamatosan figyeli a mobiltelefonos szegmenst, legfrissebb adataikból pedig kiderül, hogy az Apple immár megelőzte a Blackberry-gyártó RIM-et is, ezzel pedig a negyedik helyre jöttek fel. Három hónap alatt több mint 14 millió készüléket szállítottak le, ennek jelentőségét pedig jól jelzi, hogy ezzel 90 százalékos növekedést regisztráltak a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ez eddig a legnagyobb növekedési ráta a vállalat számára, amit a jelek szerint az Android operációs rendszer gyors előretörése sem tudott lassítani. Elemzők pedig azt emelik ki, hogy jól láthatjuk, mennyire fontosak már most is az okostelefonok a piacon (az Apple nyilván ezzel emelkedik ki a mindenféle készüléket figyelembe vevő összesítésben).


Az első helyen egyébként továbbra is a Nokia szerepel, amely két százalékkal tudta növelni szállítmányait, ezzel pedig a 110 milliós határt is túllépték. A Samsung ettől messze leszakadva, 71 millió telefonnal áll a második helyen, miközben piaci részesedésük világszerte 36,5 százalékról 32,4 százalékra csökkent. A harmadik az LG, "alig" 28 millió telefonnal és 8,3 százalékos részesedéssel, negyedik a már említett Apple, míg a sort a RIM zárja, amely különösen a latin-amerikai piacon szerepelt jól, főleg a Curve kedvező fogadtatása révén, ezzel pedig 12 millió készülékkel és 3,6 százalékkal zárta a harmadik negyedévet.

Az első ötből az a Sony-Ericsson esett most ki, amely az IDC 2004-ben indított kutatása óta minden alkalommal ott szerepelt, ezúttal viszont a 10,4 millió leszállított telefon erre nem volt elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #19
    Te a ritka kivételek egyike vagy. Ma már divat mindent egybe építeni, eltűnnek a határok a készülékek között mert a technológia rohamosan fejlődik.
  • narumon #18
    Hát én lassan többet használom emailre és határidőnaplónak mint telefonálni. Fotózás nálam is kizárt, zenét a repülőn szoktam hallgatni rajta, mivel iphone így jól is szól. Illetve mikor nem saját autómmal megyek amiben van beépített GPS akkor az IGO néha nagyon jól jön, sokszor játszottam ismerjük meg kishazánkat játékot és nem mindig volt vidám :D
  • Justil #17
    nemtom, Galaxy S ftw :)
  • stain #16
    Mire lehet használni egy telefont a telefonáláson meg a tetriszezésen kívül? Én amúgy komolyabban fotózom, tehát kizárt, hogy telóval képeket készítsek. MP3-ra elég tré a legtöbb teló hangminősége, inkább van egy régi ipod shuffle nálam. Netért annyit nem fizetek, amibe a mobil net kerül. Három éve vettem egy razr2-t, mert a régi nokia már eléggé elnyűtt volt a zsebben hordástól. Remélem ez még vagy 5 évig fogja bírni, mert ez legalább fémből van.
  • Ferrer #15
    Gondolom igen, nálunk is igénytelen a fogyasztók többsége sajnos :(
  • Darth Dave #14
    Egy mai fiatal - meg aki annak érzi magát - már régen sokkal többre használja a mobiltelefont, mint telefonálás. Ha Nokia nem lesz képes kihozni egy normális okostelefont, szépen el fog tűnni. Gyártják a szemetet, a ratyi országokban vezetik a slágerlistát. Wow! :D

    Nálunk is vezetik? :D :D
  • Ferrer #13
    Ja, akkor bocsánat.
  • NEXUS6 #12
    Szerintem is!:)
    Én jelenleg a bada-ra szavazok a Samu választékából, az legalább telóhoz van kitálálva, nem pedig 1 kezes pécéhez.

    Amúgy nem értem a Samut kb ua hardvert adja mindenféle OS-ekkel. Bár hát végül is ha ez a választék a 2. hely titka, akkor jól csinálja.
  • willcox #11
    A samu nem mellesleg gyárt a winmo mellett wp7, android, symbian és bada telefonokat is.
  • willcox #10
    Te honnan olvastad ki a hozzászólásból, hogy samu winmo6-tal? Ugyanis ilyet nem írt. Vagy csak szokás szerint beböfögtél valami oda nem illő baromságot?