Gyurkity Péter

Itthon is elrajtolt az iPhone 4

A korábbi ígéreteknek megfelelően pénteken itthon is bemutatkozott az iPhone 4, amelyet némi meglepetésre nagy várakozás övezett - a készülék igencsak borsos áron kerülhet a magyar előfizetők zsebébe.

A Magyar Telekom illetékesei már két nappal a debütálás előtt jelezték, hogy pénteken pontban éjfélkor kezdik majd meg az iPhone hazai forgalmazását, mégpedig a budapesti Aréna Pláza T-Pontjában, amelyet még aznap további 14 üzlet követ az országban. A lépéstől nyilvánvalóan azt remélik, hogy még tovább emelkedik az okostelefonok aránya a szolgáltató előfizetőinek táborában, bár eleinte szkeptikus hangokat is hallottunk.

Sokan úgy vélekedtek, hogy az amerikai rajtot követő botrány (lásd antenna problémák), illetve a meglehetősen kései hazai bemutatkozás igencsak lanyha érdeklődéshez vezet majd. Ezt azzal indokolták, hogy egyrészt az itteni fanatikusok nyilván a szomszédos országokból szerzik majd be a legújabb kütyüt (hiszen például Szlovákiában már előbb kapható volt az iPhone 4), a laikusok pedig nyilván nem fognak órákig rostokolni az első üzlet előtt, hogy hozzájussanak az egyébként meglehetősen korlátozott számú szállítmány egy-egy darabjához.


Erre alaposan rácáfoltak az érdeklődők (amit azért sejteni lehetett, hiszen Moszkvában is nagyon jól fogadták a készüléket), ugyanis a beszámolók szerint több százan vertek tábort az Aréna Plázában, ahol éjfélkor valóban megkezdődött az értékesítés. A T-Mobile kínálatában 200 ezer forint körüli áron juthattak hozzá az okostelefonhoz, amelyért egyesek több mint 10 órán keresztül álltak sorba. Elsőként a reggel háromnegyed hat óta várakozó Molnár Máté vehette át telefonját személyesen Christopher Mattheisentől, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójától.

A telefonra váró vásárlók a sorszámok nyitás előtti kiosztásáig fegyelmezetten viselkedtek, kisebb pánikot mindössze az a pletyka okozott, hogya boltban csak annyi készülék van, amennyi sorszámot az előre kikészített tálcákról kiosztottak. Ezekből összesen 250 darab volt, a többiek már csak ruhatári cetliket kaptak. A szervezők azonban mindenkit megnyugtattak, hogy szükség esetén más boltok készleteiből is hoznak. Az Apple hazai oldala eközben nagy felületet biztosított a debütálás megalapozásához, ezt pedig részletes specifikáció és galéria egészíti ki.

A nyári bemutatóval egy időben beharangozott fehér változattal gyártási problémák adódtak, ezért ez a verzió csak hónapokkal később várható. Elemzők szerint a negyedik generációs modellel együtt a szeptember végéig tartó pénzügyi évben 36 millió iPhone találhat gazdára világszerte, azaz 73 százalékkal több, mint az előző évben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nando8 #147
    Bumperek eladók, minden színben.
    4000ft/db
    e-mail: [email protected]
  • Thaison #146
    Srácok, azért elkeserítő mennyire nem lehet itthon Iphone-t kapni. Azaz úgy helyesbítenék hogy lehet itthon kapni különböző GSM boltokban de csillagos áron. A T-mobile meg az Apple itthon nagyon nem tudja kiszolgálni az igényeket. Mindenhol csak azt olvasom hogy előrendeltek de még mindig nem szóltak hogy érkezett volna akár egy telefon is. Kíváncsi vagyok mikor fog érkezni egy nagyobb szállítmány illetve hogy a Telenor mikor jelenti be hogy ők is árulni fogják. Jó kis árverseny alakulhatna ki...
  • levente68 #145
    "mert DIREKT félremagyarázod és örülsz, mert azt hiszed, megmagyaráztad... FAIL!"

    Látod, én meg azt érzem, hogy te magyarázol félre.
    ÉN NEM HISZEM, BOCSÁSS MEG…

    "Korrektebb lenne, ha, mint már egyszer megtetted, beismernéd, hogy ezek valóban így, meg így vannak, de te már hívő lettél és szerelmes, tehát hagyjunk téged abban élni, de nem, te újra, meg újra megpróbálod elmagyarázni, hogy az ég zöld."

    Hát szerintem ilyet nem tudsz mutatni....
    EZ SAJNA TÉGED MINŐSÍT, ÉVEK ÓTA VITÁZUNK ITT AZ SG-N, FELEDÉKENY VAGY! PERSZE NEM SZÓ SZERINT ÍGY VOLT, DE KERESS VISSZA, ÉN NEM FOGOK, AKKORTÁJT A WINMO SOKRÉTŰSÉGÉRŐL VOLT SZÓ MUNKÁRA FOGHATÓSÁG SZMPONTJÁBÓL.

    "Én megtettem, elmondtam: ez, meg ez jó az iPhone-ban, de amíg az, meg az hiányzik, addig se nem jobb ÖSSZESSÉGÉBEN, se nem kell. Ingyen sem, pénzem van elég, ne hidd, hogy az akadály!"

    Figyi ha megnézed amit írsz akkor nagyon kifordítottad most is a dolgot. Mert nekem tetszhet összességében az iphone4 jobban, de neked az SGS igen. Leírtam már, hogy mi nem tetszik az SGS-ben. Pl a kialakítás minősége; és akkor hiába írod, hogy neked megfelelő mert NEKEM nem az. Azt is leírtam, hogy szerintem az appstore jobban használható mint a Market, és hiába írod le még ezerszer, hogy szerinted ugyanolyan jó NEKEM nem az, mint ahogy a kijelzője is jobb az iphone4-nek nagyító nélkül is. Ezek alapján ÖSSZESSÉGÉBEN számomra jobb telefon az iphone4, és ezt akárhogy csűrheted csavarhatod. Okés, hogy leszarod hogy nekem mi kell, de mint az eladások mutatják elég sok embernek az kell (ne gyere a marketing bullshittel, meg hogy mindenki hülye aki nem úgy gondolkodik mint te.) Nekem kéne ingyen az SGS, de nem cserélném le az iphonet rá, hanem odaadnám egy családtagnak vagy eladnám. Talált pénz.
    EZ AZ IGAZI FIKÁZÓS APPLEFAN SZÖVEG, MÁR NE HARAGUDJ.
    KIALAKÍTÁS MINŐSÉGE? NEM VÁGOM, MIVEL VAN BAJOD? NEM ARRÓL VAN SZÓ, HOGY NEKEM MEGFELEL, HIDD EL, ELÉG ÉRZÉKENY VAGYOK A MINŐSÉGRE, IGEN KOMOLY KÜTYÜK VANNAK A BIRTOKOMBAN. DE A TÚLZÁSOKAT UTÁLOM.
    APPSTORE SZERINTEM ELÉG SZAR, ANDROID MARKET DETTÓ. RÁADÁSUL EZEKRŐL ÉN SOHA EGY KUKKOT NEM ÍRTAM, TEHÁT NEM VÁGOM, MIÉRT ÍROD…
    MARKETING BULLSHITRŐL NEKEM INKÁBBA KAMU APPLE REKLÁMOK ÉS A HYPE JUT ESZEMBE!


    Megpróbálom még utoljára egy autós példával érzékeltetni amit írok, hátha megérted.
    Tegyük fel, hogy van egy 2000cm3 Suzuki meg egy alap 1600cm3 BMW.
    Nagyobb motort van a Suzukiban? Igen. Jobban megy? igen. Olcsóbb? Igen. Jobb vezetni mint a BMWt? Nem. Ugyanaz a kényelem/ komfort? Nem.
    Aki nyomni akarja mint a hülye az Suzukit vesz, én meg BMW-t.
    Legalább arra válaszolj, hogy érted-e amit mondani akarok.
    NEM KELL EZ A DUMA SEM, MERT EZ A HASONLAT IS SÁNTÍT TÚLSÁGOSAN!
    VESÉZD INKÁBB KI AZ OPEL AGILA VS. SUZUKI WAGON R TÉMÁT, AZ JOBB ERRE ÁM! HA NEM TUDOD, MI OTT A HELYZET ELMONDOM, UGYANAZ A KOCSI, ITT KÉSZÜLT ESZTERGOMBAN, CSAK A FÉLIG KÉSZ KOCSIT AZ OPEL ELVITTE LENGYELORSZÁGBA, HOGY OTT TEGYÉK BELE A GYENGÉRE SIKERÜLT MOTORT ÉS VÁLTÓT, MEG AZ EMBLÉMÁT. EZUTÁN AZ NAGYKÉPŰ OPELOSOK LENÉZTÉK A SUZUKIT, HOLOTT AZ MINDENBEN VAGY UGYANAZ, VAGY JOBB VOLT, RÁADÁSUL OLCSÓBB…
    DE AZÉRT MESÉLJ, MI AZ A KOMFORT, AMIT SGS NEM AD MEG, EZT KÉRDEM RÉGÓTA!!!

    "1: az ötödik generációja (lol, igazam lett, ez az ötödik) már erősen nyitni fog a hiányok leküzdésére (maradt még azért...)"

    5.? Ez hogy jött ki? 2g (only usa), 3g, 3GS, Iphone4, ez négy generáció. A jósóláshoz meg nem kellett semmi, töretlenül fejlődik a szoftver, a régebbi telefonok is tudnak egy csomó mindent amit eddig nem. Pont ez tetszik még benne, hogy ez nem Nokia, hogy midnen egyes új szoftvert új telefonként ad el.
    UPSZ, OK NEGYEDIK, AKKOR PLÁNE IGAZAM LESZ AZ ÖTÖDIKNÉL (TALÁN…)

    "2: az iPhone lenyomása pont az iPhone feature-inek alkalmazásával fog történni (ebben is igazam lett az SGS-sel)"

    MElyik saját featurrel nyomták le szerinted? (mát ha beszélhetünk lenyomásról egyáltalán.) Ráadásul szerintem a Samsung csak álmodozik róla, hogy az SGSből annyit adjon el mint az Apple az Iphoneból.
    MELYIK FEATURE-REL?!?! HÁT NEM AZT SZAJKÓZZÁTOK MINDENÜTT, HOGY KLÓN?
    ÁLMODOZIK? ELŐSZÖR IS EZT MÉG VÁRD MEG, JÓ? MÁSRÉSZT, A SAMSUNG PROCESSZORRAL ÁRULT IPHONE NEM TERMEL SZERINTED PROFITOT A SAMSUNGNAK? NYUGODTAN LEHETNE SAMU MATRICA RAJTA, HÁHÁHÁ….

    "3: az ára is zuhanni fog (na, ebben tévedtem, háháhá, sok a hülye, akit a markecing - nem elírás! - még megbűvöl )"

    De miért? Miért kell mindig ezt a szar dumát nyomni? Racionális döntésekkel szerinted nem lehet mást választani csak SGS-t? Ezt a marketing dumát bemonyomod mindenkinek aki nem SGS-t vesz? A sok nokiásnak vagy HTC-snek? Nem értem....
    EZT MONDJUK ELTALÁLTAD, RACIONÁLISAN IGENIS AZ SGS A JOBB ÖSSZESÍTETT EREDMÉNYBEN.
    TERMÉSZETESEN NEM KELL AZT VENNI, ITT NEM ARRÓL VAN SZÓ.
    NOKIÁ-SOK ÉS HTC-SEK EGYRÉSZT NEM ILYEN FANATIKUSAK, MÁSRÉSZT KÖZÉJÜK TARTOZOM ÉN IS!!!

    "Bő egy hónap tesztelés után elmondom, volt applikáció fagyás, volt, hogy újraindítottam, mert azt hittem kell, tévedés volt, nem kellett volna, maga az oprendszer nem fagy, nem akadozik, egy-két ritka esettől eltekintve, minden működik, mindent meg tudok csinálni és ami nincs "

    Figyelj ezt én is el tudom mondani, sőt nekem még tévedésből fagyás sem volt, minden működik mindent meg tudok csinálni, nem találkoztam még semmi olyannal amire szükségem lett volna és nem ment.
    IGEN, CSAKHOGY MINT KIDERÜLT, TE NEM VAGY ELÉG PERVERZ EGY KEMÉNY TESZTELÉSHEZ…

    "iPhone-ban, az érdekes ebben benne van, persze DVB tuner nincs, se T, se H, az igaz, de amíg iPhone félkezű, féllábú (túlzás, de jogos), addig ne azt keresd, mi hiányzik még SGS-ből."

    Nem azt mondom, hogy abból hiányzik csak példaként hoztam fel, ha már valami hiányozna akkor semmi szin alatt sem a rádió hanem inkább az ingyen tévé (mert előfizetéses az ugye van)
    DE EGY RAKAT EGYÉB DOLOG HIÁNYZIK, EZT ELISMERNÉD?

    "Ára pedig sokkal kedvezőbb, akárhogy csűröd, minősége se rosszabb, és ne feledjük, iPhone belül Samsung, háháhá és ettől nem szarabb, sőt ettől jó annyira, amennyire az...!"

    Ezen nem fogunk zöld ágra vergődni. SZERINTEM rosszabb minőségben bármennyire mondod, hogy nem. Azzal sincs baj, hogy neked ez nem fontos, de én a full üveg kinézetet nem cserélném le egy szaros FM rádióra.
    FULL ÜVEG KINÉZET? HÁT MEGINT: NEM SZINTE UGYANÚGY NÉZ KI? DE! UGYANAZ A GORILLA GLASS AZ ÜVEG? DE! RÁADÁSUL, MIVEL S-AMOLED, A KIJELZŐ MAGA VÉKONYABB, TEHÁT KÖZELEBB VANNAK AZ IKONOK VALÓBAN, MINT ÍRTÁK MÁSHOL.

    Kérlek ha válaszolsz akkor normális hangnemben tedd meg, mert fröccskölődéssel semmire nem megyünk. Amíg értelmes mederben van a téma addig lehet beszélgetni (hajlandó is vagyok), de az anyázás nem az én világom abban nem szeretnék részt venni. Bocs kicsit hosszú voltam már megint.
    SAJNÁLOM, A FANATIKUS VAKSÁG VALÓBAN KIHOZ A BÉKETŰRÉSEMBŐL…
  • narumon #144
    "Mert nekem tetszhet összességében az iphone4 jobban,"

    Bocsi, helyesen: Mert nekem NEM tetszhet összességében az iphone4 jobban.
  • narumon #143
    Várjunk te valamit nagyon keversz!!
    SOHA, SOHA nem írtam, hogy az SGS ROSSZ telefon lenne! Sőt, elismertem, hogy jelenleg talán az egyik legerősebb konkurencia! Egyszerűen az iphone azokban a dolgokban amik nekem fontosak jobb. Ennyit írtam és nem többet!
  • narumon #142
    "mert DIREKT félremagyarázod és örülsz, mert azt hiszed, megmagyaráztad... FAIL!"

    Látod, én meg azt érzem, hogy te magyarázol félre.

    "Korrektebb lenne, ha, mint már egyszer megtetted, beismernéd, hogy ezek valóban így, meg így vannak, de te már hívő lettél és szerelmes, tehát hagyjunk téged abban élni, de nem, te újra, meg újra megpróbálod elmagyarázni, hogy az ég zöld."

    Hát szerintem ilyet nem tudsz mutatni....

    "Én megtettem, elmondtam: ez, meg ez jó az iPhone-ban, de amíg az, meg az hiányzik, addig se nem jobb ÖSSZESSÉGÉBEN, se nem kell. Ingyen sem, pénzem van elég, ne hidd, hogy az akadály!"

    Figyi ha megnézed amit írsz akkor nagyon kifordítottad most is a dolgot. Mert nekem tetszhet összességében az iphone4 jobban, de neked az SGS igen. Leírtam már, hogy mi nem tetszik az SGS-ben. Pl a kialakítás minősége; és akkor hiába írod, hogy neked megfelelő mert NEKEM nem az. Azt is leírtam, hogy szerintem az appstore jobban használható mint a Market, és hiába írod le még ezerszer, hogy szerinted ugyanolyan jó NEKEM nem az, mint ahogy a kijelzője is jobb az iphone4-nek nagyító nélkül is. Ezek alapján ÖSSZESSÉGÉBEN számomra jobb telefon az iphone4, és ezt akárhogy csűrheted csavarhatod. Okés, hogy leszarod hogy nekem mi kell, de mint az eladások mutatják elég sok embernek az kell (ne gyere a marketing bullshittel, meg hogy mindenki hülye aki nem úgy gondolkodik mint te.) Nekem kéne ingyen az SGS, de nem cserélném le az iphonet rá, hanem odaadnám egy családtagnak vagy eladnám. Talált pénz.

    Megpróbálom még utoljára egy autós példával érzékeltetni amit írok, hátha megérted.
    Tegyük fel, hogy van egy 2000cm3 Suzuki meg egy alap 1600cm3 BMW.
    Nagyobb motort van a Suzukiban? Igen. Jobban megy? igen. Olcsóbb? Igen. Jobb vezetni mint a BMWt? Nem. Ugyanaz a kényelem/ komfort? Nem.
    Aki nyomni akarja mint a hülye az Suzukit vesz, én meg BMW-t.
    Legalább arra válaszolj, hogy érted-e amit mondani akarok.

    "1: az ötödik generációja (lol, igazam lett, ez az ötödik) már erősen nyitni fog a hiányok leküzdésére (maradt még azért...)"

    5.? Ez hogy jött ki? 2g (only usa), 3g, 3GS, Iphone4, ez négy generáció. A jósóláshoz meg nem kellett semmi, töretlenül fejlődik a szoftver, a régebbi telefonok is tudnak egy csomó mindent amit eddig nem. Pont ez tetszik még benne, hogy ez nem Nokia, hogy midnen egyes új szoftvert új telefonként ad el.

    "2: az iPhone lenyomása pont az iPhone feature-inek alkalmazásával fog történni (ebben is igazam lett az SGS-sel)"

    MElyik saját featurrel nyomták le szerinted? (mát ha beszélhetünk lenyomásról egyáltalán.) Ráadásul szerintem a Samsung csak álmodozik róla, hogy az SGSből annyit adjon el mint az Apple az Iphoneból.

    "3: az ára is zuhanni fog (na, ebben tévedtem, háháhá, sok a hülye, akit a markecing - nem elírás! - még megbűvöl )"

    De miért? Miért kell mindig ezt a szar dumát nyomni? Racionális döntésekkel szerinted nem lehet mást választani csak SGS-t? Ezt a marketing dumát bemonyomod mindenkinek aki nem SGS-t vesz? A sok nokiásnak vagy HTC-snek? Nem értem....

    "Bő egy hónap tesztelés után elmondom, volt applikáció fagyás, volt, hogy újraindítottam, mert azt hittem kell, tévedés volt, nem kellett volna, maga az oprendszer nem fagy, nem akadozik, egy-két ritka esettől eltekintve, minden működik, mindent meg tudok csinálni és ami nincs "

    Figyelj ezt én is el tudom mondani, sőt nekem még tévedésből fagyás sem volt, minden működik mindent meg tudok csinálni, nem találkoztam még semmi olyannal amire szükségem lett volna és nem ment.

    "iPhone-ban, az érdekes ebben benne van, persze DVB tuner nincs, se T, se H, az igaz, de amíg iPhone félkezű, féllábú (túlzás, de jogos), addig ne azt keresd, mi hiányzik még SGS-ből."

    Nem azt mondom, hogy abból hiányzik csak példaként hoztam fel, ha már valami hiányozna akkor semmi szin alatt sem a rádió hanem inkább az ingyen tévé (mert előfizetéses az ugye van)

    "Ára pedig sokkal kedvezőbb, akárhogy csűröd, minősége se rosszabb, és ne feledjük, iPhone belül Samsung, háháhá és ettől nem szarabb, sőt ettől jó annyira, amennyire az...!"

    Ezen nem fogunk zöld ágra vergődni. SZERINTEM rosszabb minőségben bármennyire mondod, hogy nem. Azzal sincs baj, hogy neked ez nem fontos, de én a full üveg kinézetet nem cserélném le egy szaros FM rádióra.

    Kérlek ha válaszolsz akkor normális hangnemben tedd meg, mert fröccskölődéssel semmire nem megyünk. Amíg értelmes mederben van a téma addig lehet beszélgetni (hajlandó is vagyok), de az anyázás nem az én világom abban nem szeretnék részt venni. Bocs kicsit hosszú voltam már megint.
  • levente68 #141
    Valaki magyarázza el, miért nehéz elismerni, ha valami jó?
    Miért kell nemtelen ferdítésekkel valahogy mindig megpróbálni kimagyarázni inkább, miért kell figyelmen kívül hagyni a bevitt találatokat és visszatámadni máshol?! Ez nem bokszmeccs!
  • narumon #140
    Hát ha szerinted az gyávaság, hogy nem süllyedek le az ocsmánykodó stílusodra akkor gyáva vagyok. Lehet beszélgetni értelmesen anélkül hogy a másikra sértő megjegyzéseket tennél. Ennyire egyszerű.
  • narumon #139
    Nem perverzió egyszerre két navigációs szoftvert futtatni? És még én vagyok ostoba barom. Erősen emeled a szintet valóban. Nem tudom hol szoktak ilyen tesztet alkalmazni, hogy két navigációs szoftvert futtatnak... és nem azt mondtam, hogy nem lehet, csak, hogy én most nem fogok kettőt felrakni a kedvedért. Biztos találsz valakit aki igen és akkor kipróbálja neked.
  • levente68 #138
    Mást nem érdemel a magadfajta, farolj le, gyáva, várható volt...