Gyurkity Péter

Az iPhone jövőre sem támogatja majd a 4G-t

Friss spekuláció szerint az Apple jövőre sem szánja el magát a váltásra, egyelőre óvatosak maradnak a negyedik generációval kapcsolatban. A most rajtoló Windows Phone 7 várhatóan nem hódítja meg a világot.

A Techcrunch.com a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a minden bizonnyal jövő júniusban bemutatkozó következő iPhone okostelefon sem támogatja majd a 4G-technológiát, így az LTE megfelelő kezelésére valószínűleg 2012-ig várniuk kell majd az almás cég termékei mellett döntő vásárlóknak.

Azt többé-kevésbé biztosra vehetjük, hogy a soron következő iPhone jövő nyáron mutatkozik be a nagyközönség előtt, akkor tudjuk majd meg a fejlesztés végleges nevét és a pontos technikai részleteket. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy az Apple illetékesei az óvatos stratégia mellett döntöttek, és inkább a kedvező fogyasztásra, valamint a hosszabb üzemidőre szavaznak a negyedik generáció támogatása helyett, amely nem mellesleg éppen az ellenkező hatást érné el, köszönhetően az LTE által megkövetelt nagyobb étvágynak. A gyorsaságra, valamint a megbízhatóságra alapozó elgondolás be is jöhet, bár az még kérdéses, mi lesz az új technológiával.

Az Apple egyébként egy CDMA-változattal is készül, elsősorban nyilván az észak-amerikai piac lefedésére, ez pedig még az év vége előtt megjelenhet - szintén a 4G támogatása nélkül. Az LTE megfelelő kezelése így 2012-re csúszhat a vállalat háza táján, ami már csak azért is érdekes, mert az Egyesült Államokban már most is kaphatók 4G-telefonok (a Sprint WiMAX-hálózatán, Android operációs rendszerre támaszkodva), az LTE-t is támogató Android dual-mode okostelefonok pedig a következő év elején esedékesek.

Legalább ilyen fontos lehet, hogy a tajvani gyártók nagyjából egyetértenek a most bemutatkozó Windows Phone 7 platform esélyeit illetően. Ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozzák, hogy a Windows Mobile által még jelenleg is tartott 5 százalékos piaci részesedést jövőre 10 százalékra tornászhatja fel a sokak által várt, hosszú szünet után megjelenő mobil operációs rendszer, ám arra nincs igazán esélye, hogy felzárkózzon az iOS, illetve az Android mögé. A legtöbb gyártó és forgalmazó ehelyett az Androidra koncentrál, amelyben több jövőt látnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #17
    A képen látható felhasználó nem helyesen (nem dzsobsz által előírt módon)tartja a telefonját... Ő valószínű csak egy kézmodell, és nem a képen látható Ájfon tulajdonosa, és azt sem tudja ki az a sztív dzsobsz, különben tudná, hogy a telefon csak ájpod táccsként üzemel letakart antennával...
  • Madve #16
    A fless, a blútút (különösen a 3-as) de memkártyahely sem kell. Azér mer' a dzsobsz aszonta...
  • Madve #15
    Hát pont az iphone-nak van még mit behoznia... Már most annyi funkció hiányzik belőle, hogy azok pótlása kiadja a következő 3-mat, amilyen tempóban fejlesztik. A kinézet meg nem lesz elég a jövőben...
  • sanyicks #14
    4g szar fos, nem kell. A 3g fenomenális, leírhatatlanul fantasztikus!
  • FoodLFG #13
    it's phenomenal!
  • Inquisitor #12
    "Az otthonokban nincs ilyen sebességű net,"
    Na írjunk már ilyeneket, UPC-nél pl. a 15MB az alap. És ugye vannak 30, 60 MB csomagok, van olyan szolgáltató ahol 100MB is. A 7.2 meg egy max sebesség, ami legtöbbször csak a töredéke valójában, illetve sokkal nagyobb a difi, mint a fix telepített megoldásoknál.
  • intrex #11
    kvp: na azért nem 15 éve van remote desktop a mobilokban Japánban sem. Nyilván volt olyan telefon amelyik már akkor is tudta, mint ahogy itthon is volt olyan telefon amelyik tudta. A szabvány nem csak Japánban szabvány, hanem itt is. 15 éve én is használtam VNC-t, ahogy a japánok is.
  • Szefmester #10
    lehet lesz már benne flash is:) és majd SJ mondá: Ez kell a népnek!
  • ADAMEX9 #9
    Akkor a Kínaiakkal kevertem őket?
  • kvp #8
    "Kár hogy a smartphoneokra nem kapnak, mert minden 10 eladott telefonból csak 1 smartphone."

    A japan telefonokban altalaban van egy tavoli terminal szolgaltatas, amivel be lehet lepni a szolgaltatonal levo szerverre. Igy a telefonnak csak a kepet es a hangot kell megjelenitenie, az alkalmazas a terminal szerveren fut. Igy mukodik a windows remote desktop-ja is. Mivel a halozataik eleg gyorsak, ezert ez a kombinacio nagyobb tudast es teljesitmenyt tesz lehetove, mintha egy kis mobil keszulekbe probalnanak mindent belezsufolni. (van egy hasonlo magyar fejlesztes is es a jelenlegi tesztek soran egy desktop bongeszo hasznalhato meg a legbuttabb nokiakon is) Mindez arrafele mar jo 15 eve mukodik, mint ahogy japanban hd tv adas is van a 90-es evek ota. Ezek utan csak azok vesznek smartphone-t akik az amerikaiakat akarjak masolni, ami azert penzugyileg eleg nagy piac, de letszamban nem olyan jelentos csoport.