Gyurkity Péter

17 újabb országban kapható az iPhone 4

Az eredeti tervvel ellentétben kicsit később, ám jóval több országban válik elérhetővé az iPhone 4. Kanadában érdekes módon a függetlenített változat is kapható lesz, jóval magasabb áron.

Az Apple a hónap közepén még úgy tervezte, hogy 9 újabb országban kezdik meg a készülékek forgalmazását, elképzelésük azonban egy hétre rá némileg változott, így most 17 ország csatlakozhat az eddigi listához, mégpedig július 30-tól, azaz most péntektől.

Az újoncok között Ausztrália, Kanada, Hong Kong, valamint Szingapúr mellett nyugat-, illetve észak-európai országokat találunk, ezekben kivétel nélkül az okostelefon fekete változatához juthatnak majd hozzá az érdeklődők. A fehér példányok megjelenése ezúttal is csúszik, ezt későbbre, ám még az év vége előtt ígéri a cég. Kanadában eközben máris megindult a vita, itt ugyanis némileg érdekes helyzet állt elő. Amíg az Egyesült Államokban a vásárlók az AT&T hálózatához vannak kötve, addig az északi szomszédban a három nagy (Bell, Rogers, Telus) mellett az Apple saját maga is forgalmazza majd a készüléket, mégpedig függetlenített változatban.

A cég azzal indokolja a lépést, hogy ezzel az alkudozásra hajlamos, a kedvezőbb ajánlatok között válogatni kívánó, tapasztaltabb vásárlók előnyöket harcolhatnak ki maguknak, amikor már a készülékkel a kezükben veszik fel a kapcsolatot a három szolgáltató egyikével - mindössze egy SIM-kártyát kell beszerezniük, ezzel pedig a külföldi tartózkodás alatti telefonálás is egyszerűsödik, hiszen csak egy helyi kártya szükséges a roaming díjak megkerüléséhez. Ennek persze meg is kérik az árát, az iPhone 4 16 GB-os változata 660, a 32 GB-os példányok 780 dollárba kerülnek majd az Apple saját üzleteiben és online boltjában.

A szakértők véleménye egyelőre megoszlik abban, hogy az iPhone 4 mennyiben tud komoly hatást gyakorolni a kanadai piacra, ahol számos egyéb készülék is kapható, jóval olcsóbb áron (egy-egy szolgáltatóhoz kötve). Ehhez társul még a telefon hírhedt térerő (antenna) problémája, ami remélhetőleg nem ismétlődik meg az újonnan csatlakozó országban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Papichulo #18
  Jol van na, csak vicceltem, nem kell mindent komolyan venni. Hasznaltam smiley-t is.
 • jaspercry #17
  nézzétek,az összes ismerősöm skype-on van,meló miatt van telefonom ,
  alap nokia 6300-ás,tök jó amire kell,(amúgy több kisbarátom angliába,spanyolországba,svájcba,ausztriába dolgozik és él ,már 5-10éve,nem ildomos sms-t, telefont használnom),mert drága...
  kiproszáltam egy uj generációs szifont(egyébként nagyon nagyon király)csak számomra nincs értelme.
  A szociális élet így 40felé inkább szűk családi,és baráti társaságra korlátozodik,persze 20évesen én sok sms-t küldtem 1994-óta van mobilom ,leszarom ,hogy villog meg kattog meg netezni,meg fú azt is tudja..
  telefont 30.000ft felett hülyeség vásárolni(amúgy is mindegyik tönkremegy 1-2év aladt)
  Barátom rámsozott ,25.000ért ipod touch-ot,de ha kell valakinek egy 20rongyért átadom,zenehallgatáson kívül másra nem használom,néha net de borzalmas körülményes a kis kijelző miadt.....
 • Carbine #16
  Sose tudtam megérteni ezt az SMS mániát. Régebben, mikor még nem mentek úgy össze a telefonok, akkor magam is hajlamos voltam havi 5-6 SMS megírásra, de mégis sokkal előnyösebb a verbális kommunikáció. Az SMS személytelen. Legalábbis számomra.
  Amúgy mégis miért függ össze az adott idő alatt elküldött üzenetek száma a közösségi élettel? Meglátásom szerint az igazi barátokra szakítson az ember időt és ne telefonon cseverésszen vagy SMS-t/e-mail-t írogasson nekik. Elvileg a kommunikáció megkönnyítésére szolgál a mobil, ide nem veszem a mai okos telefonokat, mert azok egyéb funkciókkal is kibővítik, de alapvetően azok is kommunikációs eszközök, amelyeknek célja megkönnyíteni a kapcsolattartást, de ha ezzel a személyes kapcsolat teremtések gyakoriságát csökkentik, akkor ott valami baj van.

  Hasonló kategória a közösségi oldalakon az ismerős gyűjtögetés... emberek százait, ezreit jelölik be sokan ismerősnek, holott ha elmenne mellette az utcán nem is köszönnének egymásnak.

  Bár lehet egyeseknél már megfordult séma és az eszközeik használják őket, nem fordítva, ahogy kéne.
 • willcox #15
  "szocialis elet" - LOL! Talán közösségi élet, nem?
 • sanyicks #14
  onnan hogy szerinted csak az sms-el lehet a szociális életet fenntartani :)

  "I rest my case... :D" most sem menő ;)
 • AzUs #13
  Na pont ezért nem olvasom már az SG-t. Hogy is tévedtem ide..???
 • Papichulo #12
  "Vagyis valamennyire de."
  I rest my case... :D

  "ő nem fél az élő beszédtől, te meg igen"
  Anyu, te vagy az??? Vagy honnan tudod, hogy en felek a verbalis kommunikaciotol? :)
 • sanyicks #11
  tudod az sms-ek száma nem egyenlő a szociális élettel. Vagyis valamennyire de. ő nem fél az élő beszédtől, te meg igen ezért smst írsz ;)
 • Papichulo #10
  "néha egy sms(évi 2)"

  Nem irigylem a szocialis eletedet :)
 • willcox #9
  "A cég azzal indokolja a lépést, hogy ezzel az alkudozásra hajlamos, a kedvezőbb ajánlatok között válogatni kívánó, tapasztaltabb vásárlók előnyöket harcolhatnak ki maguknak, amikor már a készülékkel a kezükben veszik fel a kapcsolatot a három szolgáltató egyikével - mindössze egy SIM-kártyát kell beszerezniük, ezzel pedig a külföldi tartózkodás alatti telefonálás is egyszerűsödik, hiszen csak egy helyi kártya szükséges a roaming díjak megkerüléséhez." - ezt úgy mondják, mintha csak az ifosokkal lenne így. Ez MINDEN független telefonra igaz, gyártótól függetlenül.