Gyurkity Péter

Rekordot döntöttek az iPhone 4 előrendelések

Az Apple egyetlen nap alatt 600 ezer előrendelést regisztrált, a rekordot azonban kisebb-nagyobb malőrök árnyékolták be. Az Orange közölte a várható angliai kereskedelmi árakat.

A hivatalos közlemény szerint az Apple rekordot könyvelhetett el a héten, hiszen alig egyetlen nap alatt több, mint 600 ezer példányban rendelték elő a potenciális vásárlók a nemrég ismertetett iPhone 4 készülékeket. Ez mindenképpen jó eredménynek számít, sőt a cég maga sem számított ilyen kedvező fogadtatásra. A június 24-i első eladási napra már nem is fogadnak több előjegyzést, és a cég honlapján leadott rendeléseket pedig csak a bolti megjelenés után három héttel, július közepétől kezdik kiszállítani. Mindez azonban nem ment minden gond nélkül.

Először is, a 600 ezres tétel azt jelentette, hogy gyorsan kifutottak a tervezett készletből, sokan le is maradtak a lehetőségről, ami komoly frusztrációt eredményezett bizonyos személyeknél. Több weboldal esetében is hiányosságokkal, valamint komoly biztonsági problémákkal kellett megküzdeniük az illetékeseknek, így például kiderült, hogy miközben az AT&T történetének legsűrűbb online rendelési napján van túl (néhány befutó előrendelést kénytelenek voltak papíron regisztrálni), saját rendszerük a komoly túlterhelés, valamint bizonyos biztonsági rések miatt nem védte megfelelő módon a rendelők személyes adatait, egyes vásárlók mások adatait láthatták az online űrlap kitöltése közben. Az iPhone kizárólagos amerikai szolgáltatója szerint több, mint 13 millió találat érkezett arra az oldalra, amelyen az előfizetőik ellenőrizhetik, hogy mikor és milyen feltételekkel frissíthetnek az új készülékre.


Az Orange a maga részéről közzétette tervezett árait, ebből pedig fontos részleteket tudhatunk meg. Jól látható, hogy akik nem akarnak előfizetésbe bonyolódni, azok 480 fontos áron juthatnak majd hozzá az alap, 16 GB-os változathoz, a 32 GB-os példány pedig már 570 fontba kerül. A 18 hónapos előfizetői szerződést aláírók esetében a legkisebb havi költség 35 font lesz, a készülék pedig 229, illetve 319 fontot kóstál, két éves szerződésnél pedig 30 fontra módosul a legkisebb alapdíj, a telefon pedig ekkor 169, illetve 269 fontba kerül. Magasabb havidíj választása esetén természetesen olcsóbban juthatunk majd hozzá a készülékekhez, itt még ingyenes ajánlat is elérhető (igencsak borsos havidíj mellett).

A 3GS tavalyi megjelenésekor három nap alatt elfogyott egymillió darab az új készülékből, ezzel az eredménnyel az iPhone könyvelheti el az eddigi legsikeresebb okostelefon-debütálást. Az iPhone 4 június 24-én jelenik meg Észak-Amerikában és Európában egyaránt, a készülék újdonságairól itt olvashatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sipőc #87
    iPhone-t már itthonról is lehet szerezni, ráadásul ingyen is! Nincs postaköltség, meg vám sem, mert Angliából jön a telefon. Részletek: iphone-for-me.co.cc
  • G_ArchAngel #86
    van, a dock-ot kell elhuzni jobbra es ott megtalalod...

    (kenytelenek voltak beletenni, mert a BookStore is elerheto es olvasasnal kicsit idegesito lenne, ha forogna)
  • narumon #85
    Szerintem ilyen blogot bármilyen témában találhatsz. (mármint elvakultat), én sem olvasok apple dicsőítő blogokat, de az tény, hogy találsz elvakult Ps3 blogot, xbox blogot, vagy most a VB miatt különböző csapatblogokat, ahol mindig megmagyarázzák, hogy a bíró miatt kapott ki szeretett csapatuk. Ebből viszont nem lehet általánosítani.
  • narumon #84
    Ez alatt mit értesz?
  • Ronny #83
    Visszatérve az új Iphonera: miért nincs még mindig normális lockscreen?
  • Ronny #82
    Sajnálom ha nem érted hogyan kapcsolódik a korábbi eszmecserénkhez Handrás blogja.

    "Handras azt ir a sajat blogjan, amit akar, azt sajat oromere es az Apple-fanoknak csinalja."

    Ezzel csak alátámasztod azt az állításomat, hogy létezik egy konzumidiotizmusra hajlamos, önálló véleményformálásra képtelen réteg, - gondolom nem kérdőjelezed meg a társadalonyokban bizonyított jelenség legitimitását - aki leginkább az Apple termékeit preferálja.

    Emlékeztek még a copy-paste körüli vitára? Jobs kijelentette, hogy nincs rá szükség, és az Apple tábor szolgalelkűen mögé állt. Ez könnyen vetekszik Gates híressé próféciájával("640 kB mindenre elég").

    Félreértés ne essék, nem azt akarom sugallni, hogy ez lenne az almás átlag, de arányaiban felülreprezentálva vannak.


  • G_ArchAngel #81
    Hogy jon ez ide?
    Az egy fan-blog, az SG meg semleges IT es Tudomanyos portal...
    Handras azt ir a sajat blogjan, amit akar, azt sajat oromere es az Apple-fanoknak csinalja.

    Oke, az en gyomromnak is eros, de egy blog szemelyes velemenynyilvanitasra valo, amivel nem kell egyeterteni, de fel kell fogni, hogy nem a kozizlesnek szol.

    Amugy itt SG-n mivel kezdodik a legtobb Apple hir topicja?
    Nem azzal, hogy mennyire jo az iPhone vagy OSX es mi vagyunk a legjobbak, hanem az Apple termekeinek es ezek hasznaloinak fikazasaval.
    A 10. komment mar arrol szol, hogy mi vedjuk az allaspontunkat, Ti meg fikaztok.
    Ennyire raertek?

    Most is szaros telefonozol - nekem nem szaros telefon, mert segit egyszerubbe tenni a mindennapjaimat Europa legnagyobb varosaban.
    Es most az teljesen mindegy, hogy iOS4 vagy Android 2.2 van rajta, mert akkor is orulnek neki, hogy van a zsebemben egy eszkoz, ami szotar-naplo-internet-levelezo-skype-twitter-jatek-zene-valutavalto-idojaraselorejelzo-videolejatszo-facebook-taviranyito-metroterkep-GPS-fenykepezogep-fotoalbum-sms-etc...

    A fentiekre nem kell reagalnod, de megkerdeznem, hogy az altalad undoritonak tartott Handras blogjat miert latogatod?
  • Ronny #80
    Ott van a gond, hogy ha eszt beismeritek akkor minek fikázzátok?

    Mi alapján osztottad Ti és Mi csoportokra a forumozókat? Egyesek itt hatalmas érzelmi töltéssel vitáznak, elfelejtve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy csak egy szaros telefonról van szó, amit két év múlva már megevett az erkölcsi avulás intézménye.

    "Szimplán arról van szó hogy pl. bejön ide egy iPhone tulaj és mit lát?"

    Tekintsünk el ettől forumtól. A lentebb említett jelenség Handrás blogjában csúcsosodik ki, amitől minden jó érzésű, a racinalitás csírájával rendelkező embernek gyomorbántalmai lesznek.

  • narumon #79
    Pont ez a gond, hogy a fikázók soha nem írnak készüléket, mert nagyon gyorsan kiderülne, hogy alapvető dolgokat nem tud, ezért inkább be sem merik írni. Csak a szájkarate megy.
  • Tiro2 #78
    " Kétségkívül igényes és használható eszközöke gyártanak, nem is ezzel van a gond."

    Hát nem is...
    Ott van a gond, hogy ha eszt beismeritek akkor minek fikázzátok?
    Normálisan el lehet mondani hogy mi az ami nem tetszik benne, de nem kell fikázzni!!

    "akik aztán vallásos meggyőződéssel védik az általuk megvásárolt termék "becsületét"."

    Ez hülyeség...
    Szimplán arról van szó hogy pl. bejön ide egy iPhone tulaj és mit lát? Hogy minden szarnak elmondják a telóját... Még szép hogy elkezdi megvédeni mivel azért vette meg mert számára ez volt a megfelelő választás. (relatív)

    Másfelől a támadó szemszögéből mindig könnyebb a helyzet mivel nem az ő mobilját fikázzák és nem kell védekeznie...
    (Lefogadom majdnem mindenki megvédeni a mobilját mivel neki is megvannak az okai amiért azt választotta)

    Tehát ez az egész dolog nincs egyensúlyban...