Berta Sándor

Van még mit fejleszteni a videomegosztó portálokon

Egy teszteléssel foglalkozó honlap megvizsgálta a hat legnépszerűbb videomegosztó szolgáltatást és elsősorban arra volt kíváncsi, az oldalak mennyire használhatóak, mennyire jó a megjelenésük és miként felelnek meg ifjúságvédelmi szempontból.

Ha az online elérhető videók kerülnek szóba, a felhasználók többsége általában először a YouTube-ra gondol. Mindez persze nem véletlen, hiszen ez az egyik legismertebb és a legtöbb videót felvonultató portál, ráadásul egyike a legrégibb ilyen szolgáltatásoknak. A tesztelők a YouTube mellett további öt oldalt vizsgáltak meg, köztük volt a Clipfish, a Sevenload, a Dailymotion, a MyVideo és a Veoh. Az értékelés során meglepetésre nem a YouTube, hanem a Dailymotion végzett az élen. Ennek több oka is van. Az első, hogy a Dailymotion volt az egyetlen oldal, ahol egyáltalán létezik ügyfélszolgálat. A többi öt helyen a felhasználók gyakorlatilag nem kapnak választ a felmerülő kérdéseikre, ez elgondolkoztató.

A Clipfish és a MyVideo elsősorban a fiatalokra összpontosít, ennek tudható be, hogy mind a két platform színes. Ezzel szemben a Dailymotion és a Veoh inkább visszafogottnak nevezhető. A YouTube felületén ugyan találkozhat a látogató reklámokkal, de a portál üzemeltetői nagyon ügyelnek arra, hogy a videók maradjanak a középpontban. Ugyanez nem mondható el viszont a Sevenload és a Clipfish esetében.

A Getestet tesztjei során kiderült, hogy jelenleg egyik videomegosztó sem rendelkezik hatékony tartalomszűrő megoldásokkal. Nem tudhatják például, hogy a látogatójuk 46 éves-e vagy csak 14, s nincsenek életkorhoz kötött tartalmak sem. Igaz több honlapon is használnak un. családi szűrőket, de azok egyetlen kattintással kikapcsolhatók, így nem nevezhetők hatékony védelemnek. Kivételt bizonyos szempontból egyedül a YouTube képez, míg a Sevenloadon egyáltalán nincs tartalomszűrő, ott bárki elindíthatja bármelyik videót. A védelem maga a felhasználó.

A következő szempont a megjelenített videók minősége volt. Ezen a területen nem igazán voltak nagy különbségek a hat oldal anyagai között. A felvételek vagy kiváló vagy jó minőségűek voltak és zökkenőmentesen futottak. A Clipfish, a MyVideo és a Sevenload esetében viszont minden tartalom előtt rövid reklám volt látható. A portálok saját videolejátszói számos fontos funkcióval rendelkeznek, például lehetővé teszik a felvételek teljes képernyős megjelenítését, sőt a YouTube még azt is támogatja, hogy akár egy másik képernyőn tekintsük meg a kiválasztott videót.

Az összkép talán az elérhető tartalmak szempontjából a legkiegyensúlyozottabb. Mindegyik portálon vannak játékfilmek éppúgy, mint házi videók és klasszikus zenei klipek. A tesztgyőztes végül a Dailymotion lett, a második a YouTube, a harmadik a MyVideo. A negyedik helyet a Clipfish szerezte meg, az ötödiket a Veoh, míg az utolsót a Sevenload. A szakemberek szerint az összes videomegosztónak kell még fejlődnie, elsősorban a gyerekek védelme és a felhasználókkal való kapcsolattartás területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]FaTaL #1
    "egyáltalán létezik ügyfélszolgálat. A többi öt helyen a felhasználók gyakorlatilag nem kapnak választ a felmerülő kérdéseikre, ez elgondolkoztató."

    Hogyne lenne már support a youtubenál. Egész kérdőív van, ha valami nyígod van és 1-2 napon belül válaszolnak is. Nekem is volt gondom (felrakták a saját videóm újra, mintha ő készítette volna).

    "Nem tudhatják például, hogy a látogatójuk 46 éves-e vagy csak 14, s nincsenek életkorhoz kötött tartalmak sem."

    Ez aztán marha fontos, talán majd fényképet kell feltölteni? Úgyis rákattint hogy elmúlt 18/21 és kész, teljesen értelmetlen, csak újabb idióta kérdés a videók előtt.

    Az az érzésem, hogy ismét a brit tudósok lendültek akcióba :D