Berta Sándor

iPad-konkurens a Hanvontól

Két Windows-alapú készüléket is bemutatott a Hanvon, amelyeket az iPad ellenlábasainak szánja. Az Intel alapú gépeken Windows fut, tudásuk minden igényt kielégít.

A Touchpad Tablet "lelke" egy Intel Celeron M743 típusú 1,3 GHz órajelű CULV processzor, amit Intel GS45 chipset és 2 gigabájt memória egészít ki. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a tábla-PC jóval gyorsabb egy netbooknál. A beépített 2,5 colos merevlemez 250 vagy 350 gigabájtos tárolókapacitású lehet és a Hanvon operációs rendszerként a Windows 7 Home Premium 32 bites verzióját telepíti fel a gépekre. A kiegészítő szoftverek között megtalálható egy szövegfelismerő program és egy e-könyv olvasó alkalmazás.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz!

A táblagép kijelzőjének átmérője 10 colos, maximális felbontása 1024 x 600 képpont. Az érintőképernyő a felhasználó legfeljebb két ujját ismeri fel, ugyanakkor virtuális billentyűzete teljes értékű beviteli eszközként használható. A Hanvon egy kis méretű optikai egeret is elrejtett a készülék jobb alsó oldalában, így azok is kényelmesen használhatják az eszközt, akik idegenkednek az érintőképernyőtől. Ezenkívül öt gombhoz lehet különböző funkciókat társítani. Az összképet HDMI-kimenet, 1,3 megapixeles beépített kamera, két USB-port, audiokimenetek, SD memóriakártya-olvasó, valamint Bluetooth 2.1+EDR, WLAN 802.11b/g és választható WWAN-modem teszik teljessé.

A másik eszköz neve Pen-Digitizer Pad, ezt egy Intel Atom Z530 típusú, 1,6 GHz órajelű processzor müködteti, amihez az Intel US15W chipset és a GMA 500 integrált grafikus chip csatlakozik. A beépített memóriamodul csupán 1 gigabájtos, míg a merevlemez 1,8 colos, 120 gigabájtos és 4200 RPM-es. Ezt a készüléket a Hanvon előretelepített Windows XP Home operációs rendszerrel szállítja majd. A kijelző nem érintőképernyő.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz!

A Touchpad Tablet súlya 900 gramm, a háza pedig készülhet igény szerint alumíniumból, szénszálas erősítésű anyagokból vagy műanyagból. A Pen-Digitizer Pad súlya minimum 600, maximum 800 gramm és hasonló házopciókat kínál. A Touchpad Tablet üzemideje körülbelül 3 óra, a két eszköz 500-700 euró körüli áron lesz kapható Európában. A Hanvon Touchpad Tablet a technikai jellemzőit tekintve könnyen a január végén bemutatott Apple iPad konkurense lehet. Kérdés azonban, hogy mennyire a tudás és mennyire a divat határozza meg a felhasználók vásárlási szándékait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vlahol #13
    Teljessen egyet ertek!
  • smv #12
    "Kérdés azonban, hogy mennyire a tudás és mennyire a divat határozza meg a felhasználók vásárlási szándékait."

    Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy az emberek a tabletekben inkább egy újabb "pc-t" akarnak, vagy egy annál mobilisebb, a gyors dolgokra a számítógépet kiváltani képes cuccot.

    Nekem nem tetszenek ezek a tabletet windowssal dolgok. A tablet értelmét valahol ott látom, hogy hazaérek a munkából, elfekszem a kanapán, közben az asztalról felemelem a kütyüt, ami mint a telefonom rögtön életre kel, majd elolvashatom rajta a napi híreket, olvashatok rajta, stb.

    Ezzel szemben egy ilyen windowsos tablet nagyjából örökli egy laptop összes gondját, plusz hozzájuk tesz még egy rakat újat.

    Szóval a fentiek miatt ha most jön a "tablet robbanás", akkor én az android alapúak felé kacsingatok:)
  • Ferrer #11
    "Jó lenne ez, csak a Windows lehúzza a sárba..."
    Még mindig jobb, mintha egy linux húzná le a mocsárba.. ;>
  • endrev #10
    Hát ha laptopot akarnék venni, erre szavaznék. De szerintem ez nem iPad-konkurens, csak laptopkonkurens. Persze attól is függ ez, hogy milyen célra veszem. Jó lenne ez, csak a Windows lehúzza a sárba...
  • Ferrer #9
    Amiben még mindig nagy előnye lesz az iPadnek, hogy polcról lehet levenni a könyveket!
  • vlahol #8
    Azt tudom hogy multitouch-os. Csak a kezelo feluleten nem lehet egyszeruen hasznalni. Meg mindig egerhez es billentyuzetez van optimalizalva.
  • roliika #7
    Kérésed meghallgattatott!
    Van. Win7 multitacs képes.
  • bigjoe #6
    Már majdnem jó de az 3 óra kevés arról nem is beszélve, ha hármat írnak az max 2,5.
    Amoled kijelzővel talán tudtak volna egy kis akku időt nyerni.
  • vlahol #5
    a 2. nekem azert kell mertn eloszor nalam a logika valaszt, de ha 2 hasonlo specofikacioju gepet teszel az orrom ele, akkor az erzelmeimre kell hogy hallgassak. :D

    Nem vagyok se csaj se buzi. De Ferrarit is erzelembol vennek! :D
  • passatgt #4
    az első tényleg korrekt, a 2. meg tök felesleges:D