Gyurkity Péter

Nem akar flashmemóriát gyártani a Seagate

A saját SSD-meghatjóit még az év vége előtt ígérő legnagyobb merevlemezgyártó leszögezte, hogy nem akarnak beszállni a flashmemóriák készítésébe. Meghajtókat kizárólag nagyvállalatoknak kínálnak majd.

A Seagate szóvivője még a múlt héten árulta el egy rövid interjúban, hogy továbbra is tartják magukat a korábban megszellőztetett tervhez, miszerint még az év vége előtt piacra kell hogy dobják saját SSD-meghajtóikat. Ezzel kapcsolatban azonban rögtön leszögezte, hogy ezek a meghajtók nem otthoni felhasználásra készülnek, mivel kizárólag a nagyvállalatok igényeit szeretnék kielégíteni.

Ez némileg kiábrándító hír lehet az egyszeri felhasználók számára, hiszen a Seagate neve továbbra is jól cseng a nagyközönség előtt - nem véletlenül ők számítanak továbbra is a legnagyobbnak a hagyományos merevlemezek terén. A cég azonban bízik abban, hogy több mint 30 éves tapasztalatukkal kellően erős pozíciót építhetnek ki maguknak és elérhetik céljukat, ami nem más, mint hogy a jelenleg kapható egységekkel egyenértékű SSD-ket dobjanak piacra. Az más kérdés, hogy ezt mikor és hogyan tudják majd megvalósítani.

Az elmúlt hetekben arról érkezett hír, hogy megromlott a viszony a Seagate és a vezérlő egységeket gyártó LSI között. A gyártó ezt nem sokkal később tagadta, ám továbbra is fennáll a kérdés, hogy honnan fogják beszerezni az SSD-meghajtókhoz szükséges vezérlőket. Az biztos, hogy nem akarnak beszállni a flashmemóriák gyártásába, ezzel kapcsolatban igen egyértelmű volt a válasz, a cég tehát mindenképpen külső forrásból fogja beszerezni a modulokat.

Azzal kapcsolatban viszont még folynak a találgatások, hogy tudják-e tartani a határidőt, vagy akár 2011-ig is elhalasztják a tárolóegységes megjelenését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #2
    Nemn is kell így is a fagyi árus is SSD-ket csinál már kb.De még mindig kurva drágák majd 5 év múlva visszatérek rá!
  • Inquisitor #1
    Mi ebben a lényegi hír? A legtöbb "SSD gyártó" semmit sem gyárt. Van az SSD-n X gyártó vezérlője, Y gyártó memória chipjei, és van Z aki összeszereli. A Kingston pl. még arra sem vette a fáradtságot, hogy az Intel SSD meghajtókat rendesen átcimkézze.