Gyurkity Péter

Idén jönnek a Seagate SSD-meghajtói

Az új technológiát eddig elhanyagoló merevlemezgyártó a pénzügyi jelentés alatt nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a hosszú távú terveikben fontos szerepet játszanak ezek a fejlesztések - az első példányok még idén megjelennek.

A Seagate az elemzők előtt megtartott beszámolóban jelezte, hogy igenis foglalkoznak az SSD-meghajtók piacra dobásának gondolatával, sőt a fejlesztés már jelenleg is zajlik. Ez ugyan szó szerint nem így hangzott el, ám erre utal az a kijelentés, miszerint a nagyvállalati felhasználásra szánt gyors példányok még az év vége előtt megjelennek. Ezzel a cég nagy hiányosságot pótol majd be, hiszen eddig igencsak elhanyagolták az új szegmenst.

Az SSD szerepének kihangsúlyozása némileg meglepő lehet a vállalat részéről, hiszen korábban ellenkező értelmű nyilatkozatban igyekeztek kiemelni a hagyományos merevlemezek előnyeit. William Watkins igazgató akkor arról beszélt, hogy a technológia még nem kiforrott, így nem lenne sok értelme rögtön fejest ugrani az új szegmensbe. Watkins azonban már nem tölti be korábbi szerepét, azt Stephen J. Luczo foglalta el, amiben a fenti kijelentés mellett nyilván szerepet játszott az is, hogy a cég nem tudott előnyre szert tenni a hordozható és mobil merevlemezek piacán, az SSD-k terén pedig jelentős lemaradást halmoztak fel a tétlenség miatt.

Most azonban jelezték, hogy az első meghajtók még idén megjelennek, az SSD pedig nagyon is fontos szerepet kapott a hosszú távú útitervekben. Erről ugyan részleteket nem árultak el, ám az első számú merevlemezgyártó bekapcsolódása nyilván új lendületet adhat a szegmensnek, a verseny fokozódásával pedig gyorsabban csökkenésnek indulhatnak az árak. Mindez persze egyelőre álomnak tűnik, de jövő év elejére talán valósággá válhat ez a számunkra ideális helyzet.

A cég egyébként a január elején lezárult második pénzügyi negyedévet összefoglaló jelentésében veszteségről volt kénytelen beszámolni, amit 37 millió leszállított háttértároló és 2,3 milliárd dolláros bevétel sem tudott ellensúlyozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • neoG #16
    Háhááá!Ezaaaaaz!Bassszá ki velük
  • Inquisitor #15
    Elég nagy harc lesz itt, aki HDD-t vagy flash cuccott valah gyártott, az mind SSD-t csinál, és akkor ott van a csúcsfejlesztő Intel is az X25 szériával. Lehet az SSD elterjedése eltüntet pár HDD gyártót? Vagy az összeset?
  • NEXUS6 #14
    Szerintem is nagyon szépen alakul az áruk, meg a teljesítményük. EZT talán már most is bevállalnám rendszer lemeznek.
  • Rexhawk #13
    mit akarsz már 60 gigás vinyókat lehet venni 30e-50e forintért...
  • Rexhawk #12
    "William Watkins igazgató akkor arról beszélt, hogy a technológia még nem kiforrott, így nem lenne sok értelme rögtön fejest ugrani az új szegmensbe. Watkins azonban már nem tölti be korábbi szerepét, azt Stephen J. Luczo foglalta el"
    talán azért van ez a pálfordulás, mert igazgató váltás történt. Nem értem minek kell ezen háborogni...
  • IMYke2.0.0.0 #11
    5 éves Seagate winyom tökéletesen teszi a dolgát a szintúgy annyi idős Maxtor mellett az otthoni gépemben.
  • Stiff #10
    Hát a SEAGATE ből még akkor sem kéne ha ingyen vágnák hozzám. Ez a gyártó már nagyon lejáratta magát...
  • WoodrowWilson #9
    Tuti csődbe mennek miattad.
  • rootkiller #8
    Röhej ez a Seagate. Eddig perelni akartak, most meg ők is gyártják. Én eddig s vettem, és eztán se fogok Seagate-t venni.
  • NEXUS6 #7
    Hááát, ez az!
    De egy próbát valszeg megér majd a dolog:)