Berta Sándor

Ősztől Ausztriában is kapható a txtr Reader

Németország és Svájc mellett az idén ősztől Ausztriában is kapható lesz a txtr berlini cég txtr Reader nevű e-könyv olvasója. Az új készüléket hivatalosan az október 14. és 18. között megrendezendő idei Frankfurti Könyvvásáron mutatják be.

A tervek szerint a felhasználók a txtr Reader premierjével egy időben egy több tízezres könyvkatalógusból válogathatnak majd. A hírt Fabian Heinrich a berlini vállalat szóvivője jelentette be. Heinrich az ORF.at híroldalnak elmondta azt is, hogy már tárgyalásokat folytatnak az osztrák mobil szolgáltatókkal. Németországban a txtr partnere lett a Ciando, a Libri Digital, az Ingram Digital és a Libreka. A szakember szerint Ausztriában is gyorsan meg fogják találni a megfelelő tartalomszolgáltatókat.



Az e-könyv olvasóhoz kapcsolódó platformon egyébként már most 200 ezer digitális könyv és több mint 1 000 000 más dokumentum érhető el. Ezek a művek nem csak tárolhatók, hanem rendszeresen frissíthetők, különböző szempontok alapján rendszerezhetők, sőt, akár más felhasználókkal megoszthatók. A txtr.com-ról néhány hónapja már letölthető egy iPhone-alkalmazás, így akár a népszerű mobil készüléken is bárki olvashatja, majd frissítheti az őt érdeklő könyveket és dokumentumokat.

A cég adatai szerint csak az elmúlt két hónapban kereken 300 000 digitális dokumentumot néztek meg a látogatók. Ez is azt jelzi, hogy az emberek örömmel fogadják az új elektronikus könyveket és az új piaci szereplőket. Hiszen a felhasználóknak, minél nagyobb a verseny, annál jobb.

A meglehetősen gyors, érintőképernyős txtr Readert idén márciusban, a CeBIT-en mutatták be, és az E-Ink technológián alapul. Igazi különlegessége, hogy ötvözi az e-könyv olvasók és a közösségi portálok funkcióit. A készülék várhatóan több mint 200 euróba kerül majd egy nyílt fejlesztői platformnak köszönhetően egyre több formátumot támogat majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #4
    ez barátságos?
  • Sanyix #3
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • roliika #2
    Pl örülnék ha legálisan fejlesztői e kiadványokhoz lehetne olcsón hozzájutni, ha kéne valami dokumentáció, akkor nem a PC, vagy noti előtt görnyedve kéne olvasgatni...jó dolog =).
  • roliika #1
    200-250 euro már barátságosabb ár.