SG.hu

Hajlékony e-könyvet készített a Pocketbook

A CAD Reader Flex olyan szakembereknek készült, akik nagy táblázatokkal, komplex grafikonokkal és rajzokkal dolgoznak.

Az új készülék 13.3"-os E Ink Mobius kijelzővel rendelkezik majd, melyet egy műanyag hátlap egészít ki. A cég közleménye szerint a környezeti hatásoknak ellenálló, hajlékony eszköz terepmunka közbeni használatra is alkalmas. Mindössze 6,5 mm-es vastagságával rekorder az E Ink technológiájú eszközök között. A rugalmas kijelző felbontása 1600x1200 pixel. Belsejében 1,5 GHz-es, kétmagos processzor és az 512 MB RAM van, 8 GB belső memória társaságában. A készülékben beépített WiFi és Bluetooth 4.0 modul is található. Kezelése egy mechanikus lapozó gomb és egy ötirányú navigálógomb párosával lehetséges.

Az e-olvasót a PocketBook kifejezetten azoknak a szakembereknek tervezte, akik egyszerre sok táblázattal, komplex grafikonokkal és rajzokkal dolgoznak, de tökéletes különböző dokumentumok és könyvek olvasására is. A képernyő mérete lehetővé teszi, hogy könyveket és magazinokat kétoldalas nézetben olvassunk, így kényelmes használatot biztosít ipari környezetben, az irodában vagy üzleti utakon egyaránt. Por-, nedvesség- és hajlításálló, poliuretán felülete pedig csúszásmentességet biztosít.


Az eszközön előre telepített felhő alapú nyomtatást támogató szoftver is található. Bármilyen dokumentumot egy gombnyomással PC-ről vagy mobileszközről egy virtuális nyomtatóra küldhetünk, ami ezzel rögtön megjelenik az olvasó E Ink kijelzőjén. A megosztás funkcióval a készüléket csatlakoztathatjuk androidos vagy iOS eszközeinkhez, így egy energiatakarékos második kijelzőként is funkcionálhat. A megosztás és a virtuális nyomtatás funkcióknak köszönhetően az olyan ritka fájlformátumokat, mint a DXF is könnyedén megjeleníthetjük az eszközön, miután a felhő alapú konvertálással PNG vagy PDF formátumra alakítjuk őket.

A CAD Reader Flex prototípusát a december 2‒4-ig tartó Las Vegas-i Autodesk University konferencián mutatja majd be a PocketBook.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    A könyvtár rendezéséhez ott a Calibre. Szuper kis program! ;-)
  • CairoJack #2
    Nyáron vettem egy Pocketbook olvasót, a legjobb menüje volt amit valaha láttam, testre szabható, rengeteg funkció, az érintésérzékeny kijelzőnek hála "netezni" és játszani is lehetett rajta (mondjuk nem volt egy nagy élmény), stb, egy baja volt, a kijelző. Tiszta szürke volt az egész, kevés kontraszttal a háttér és a tartalom között. Gyakorlatilag délutáni fénynél egy szobában már nem lehetett normálisan látni.
    Használhatatlan volt. Emiatt lecseréltem egy Kindle-re, aminek hihetetlen primitív, őskori, szutyok, vacak, igénytelen menüje van (odáig nem jutottak el, hogy egy mapparendszert normálisan lekezeljen, stb.) de a megjelenítője király. Kontrasztos, a fehér háttér fehér, a betűk feketék, stb. Összességében használhatóbb, mint a PB, még ha erre könyvtár struktúrát feltölteni egy rémálom is. Még jó, hogy nem kell napi szinten vacakolni vele.

    Szóval szép tervek ezek a PB-tól, de tök jó lenne, ha előbb odáig lejutnának, hogy normális kijelzőt tesznek a reader-eibe.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.12.02. 22:14:02
  • F1End #1
    Na, még egy olyan funkció kéne, hogy lehessen rá digitális tollal jegyzetelni/rajzolgatni és tökéletes lenne.