Berta Sándor

Digitális toll is jár a Sony új e-könyv olvasójához

A Sony Reader PRS-T2 egyaránt vezérelhető az érintőképernyőn keresztül és a mellékelt digitális toll segítségével. A készüléket integrálták a Libri nemzetközi rendszerébe is.

Az új modell nem sokban különbözik elődjétől, a Sony Reader PRS-T1-től. A 17,3 x 11 x 1 cm méretű és 160 gramm súlyú e-könyv olvasó 6 collos, 800 x 600 képpontos felbontású E-Ink Pearl kijelzőt kapott. Beépített memóriája 1,3 GB, de SDHC memóriakártya segítségével bővíthető. A PRS-T2 támogatja a 802.11b/g/n-s WLAN-szabványt, továbbá az Epub, a PDF és a TXT fájlok használatát. Az Adobe digitális másolásvédelmével látták el, s képes a tartalmakat továbbítani a Facebookra és az Evernote szolgáltatásra. Rendelkezik továbbá 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval és integrált MP3-lejátszóval is.


Az érintőképernyő az infra technikának köszönhetően az ujjunk mellett gyakorlatilag bármilyen tompa végű eszközzel használható. A Sony digitális tollat mellékel a termékhez. A kijelző alatt elhelyezett gombok jól kezelhetők, az e-könyv olvasó akár egy kézzel is megtartható és közben lapozni is lehet anélkül, hogy minden egyes alkalommal az érintőképernyőt kellene igénybe venni. Az egyes oldalak közötti váltás mindössze fél másodpercet vesz igénybe. A könyvek akár USB-porton keresztül a PC-ről, vagy a memóriakártyák segítségével is áttölthetők. A menü jól áttekinthető, ki kell emelni a jegyzettömb funkciót, a jó PDF-kezelést és az integrált szótárat.


A Sony Reader PRS-T2 (jobb oldalt) kompaktabb, könnyebb a Kindle Touchnál

Összességében elmondható, hogy a Sony Reader PRS-T2 könnyebb és vékonyabb az Amazon Kindle Tocuh készülékénél. Az új modell már kapható, fehér, fekete és piros színben rendelhető meg, bevezető ára pedig 140 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Egerwin #8
    Ha ez a digitális toll olyan lenne, hogy lehetne vele jegyzetelni, akkor jó vétel lenne, de így felejtős.
  • Tetsuo #7
    En pedig megveszem az uj Kindle-t. Mert ez a Sony most tart ott, ahol a regi Kindle.
  • himihumi27 #6
    Nézz csak körül az e-olvasok piacán, ezek az árak igazán barátiak az átlaghoz képest. Drága, de már magyar átlagkeresetü polgárnak is megfizethetõ.
  • nextman #5
    En alapbol tul draganak tartom az ebookokat. Ez is 140 euro...
    Szerintem nem indokoltak ezek az arak.
  • himihumi27 #4
    Kivárok egy összehasonlítást az új Kindle és e között. Aztán döntök, hogy melyik. Igazából a PDF kezelés dönt majd nálam (tananyagok). Árban gondolom hasonlóak lesznek. Beszerezni viszont körülményes lesz a Sony-t, mert voltam egy fővárosi márkakereskedésben érdeklődni, hogy mikortól várható és azt mondták, hogy előreláthatólag nem lehet majd kapni náluk. MIÉRT??? Félnek, hogy nem fogy majd el? Mert a bazi nagy 3D-s félmillás TV-ket viszik mint a cukrot vagy mi???

    Amúgy meg mi ez a "digitális toll" kedves szerző? Mert ha a "bármilyen tompa végű eszköznél" fejlettebb funkciókkal bír, arról nem kéne említést tenni? Mitől digitális? Mert ez a fogalmazás eléggé reklámújságos így.
  • mad mind #3
    Háttérvilágítás e-inkhez? Minek? Beülsz egy lámpa alá és olvasol.
  • gforce9 #2
    "Digitális toll is jár a Sony új e-könyv olvasójához"

    esküszöm úgy olvastam:

    "Digitális troll is jár a Sony új e-könyv olvasójához"

    Lehet SG ártalom? :D
  • unrealnoise #1
    hát de nincs beépített háttérvilágítás? lol...

    nekem kindle 3 van, világítós tokkal, de így is nagyon várom az újat, tuti vétel lesz karácsonyra vagy már őszre. :)

    de ez a készülék, hát igazából semmi újat nem hoz, pénzkidobás még egy előző generációs ekönyv olvasó tulajdonosának is. :/