Gyurkity Péter

Frissülnek az Onyx e-olvasói

Egyszerre három új típus jelenik meg, ezekkel a meglévő vonalakat frissítik.

A kínai illetőségű Onyx hosszú évek óta jelen van az e-olvasók piacán, a gyártó tulajdonképpen a mások által elhanyagolt, illetve feladott területen igyekszik komoly áttörést elérni. Legutóbb az akkor elkészült monitorok kapcsán számoltunk be újdonságokról, most pedig az olvasók frissülnek.

A hivatalos oldalon, valamint az alább beágyazott videóban egyszerre 3 új típusról rántják le a leplet, ezek most szerdán válnak elérhetővé a szélesebb közönség számára, egyelőre előrendelés formájában. A legnagyobb változat természetesen a Max Lumi 2, ennek kijelzője ugyanis ezúttal is 13,3 hüvelykes, amelyet néhány hardveres jellegű módosítás kísér. A memória mérete immár 6 GB, ehhez egy 128 GB-os belső tároló csatlakozik, miközben a külalak marad nagyjából változatlan. A Note 5 szintén megtartja az eddig alkalmazott, 10,3 hüvelykes panelt, a listán mindössze az eltérő szín, valamint a szélen alkalmazott mágnes tűnik fel újításként, ez utóbbi révén a tollat, illetve a tokokat csatlakoztathatjuk majd könnyebb módon. A Note Air 2 eközben 4 GB memóriát és 64 GB-os tárolót vonultat fel, de a mágneses csíkot is javították, egy külön filmréteg révén pedig a kijelző tapintását teszik természetesebbé.


A hardveres változtatások és az új modellek mellett a saját operációs rendszer frissülése jelent majd komoly eltérést a korábbiakhoz képest, hamarosan befut ugyanis annak 3.2-es verziója, amely immár az Android 11-re épül – eddig az Android 6, valamint (bizonyos újabb típusokon) az Android 9 biztosította a szoftver alapjait. Ennek révén jobban támogatnák a külsős alkalmazásokat, amely különösen a jegyzetelésben segíthet majd (lásd a OneNote és az Evernote megjelenése), viszont az nem túl valószínű, hogy a régebbi típusokon is felbukkan majd az Android 11, az ilyen jelentős módosításoktól ugyanis eddig tartózkodtak.

A szoftver várhatóan novemberben jelenik majd meg, a 3 új modell pedig október 27-től előrendelhető, sorrendben 880, 570 és 500 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Kipróbálnám a Note 5-öt.