Gyurkity Péter

OLED-kijelzőt kaphat az iPhone

Dél-koreai források szerint az Apple számos terméke esetében lecserélné a kijelzőt, hogy az új OLED-technológián alapuló utóddal szerelje fel azok új változatait.

Az elmúlt napokban számos internetes magazin beszámolt a hírről, miszerint az Apple több terméke esetében az is OLED-kijelzők felhasználását fontolgatja, mások szerint pedig már készen is állnak bizonyos prototípusokkal. A sajtó nagy jelentőséget tulajdonít a hír koreai eredetének, az LG ugyanis tavaly 500 millió dolláros megállapodást kötött a céggel, közelebbről meg nem határozott típusú kijelzők leszállításáról, valamint a 2013-ig szóló utánpótlásról.



Amennyiben az értesülés valós, az Apple még idén lecserélheti több készülékét, az utódok pedig minden egyes esetben OLED-kijelzővel érkeznek majd. Az érintett fejlesztések listáján megtaláljuk az iPhone telefonokat, az iPod Touch lejátszókat, nagyobb monitorokat, sőt egy netbook megoldást is, amelyről azonban eleddig semmilyen fontosabb részlet nem szivárgott ki. Egyesek ugyanakkor tudni vélik, hogy a cég már el is készítette a netbook prototípusát, így minden készen áll az idei rajtra - már amennyiben valóban létezik az interneten idén többször is kitárgyalt Apple netbook.

Az kétségtelen, hogy az OLED felhasználása több előnnyel jár majd, hiszen egyrészt csökken a hordozható készülékek esetében különösen fontos fogyasztás, emellett pedig (a kicsinyke méret révén) az ár sem ugrik embertelen szintekre. Az más kérdés, hogy a nagyobb asztali kijelzők esetében mire készülnek, hiszen itt egyelőre egyetlen gyártó sem tudott előállni fogyasztható árszintekkel, számukra is éppen az jelenti a legnagyobb problémát, hogy egyelőre képtelenek leszorítani a gyártási költségeket, különösen a ma már megszokott 17 és 19 hüvelykes, illetve a még nagyobb példányok esetében.

Más hírek eközben arról szólnak, hogy az iPhone következő generációja még idén megjelenik, ez azonban a beépített videokamera révén kínálja majd a legnagyobb újdonságot - egyelőre ezt a hírt sem erősítették meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zozo76 #56
    Jol mondod! :)
  • Tikal #55
    nekem is kellett cserélni a külső burkolatot, elrepedt.. kicserélték, azóta semmi gond... az új alu macbookal valoszinu ilyen probléma már nem lesz... de ennek ellenére sem ülök le a haverom 250ezres Acer laptopjához szivesen.... szarok rajta a billentyük, kicsit a touchpad, nincs kétujjas támogatása, még mindig az a gagyi scroll van a touchpad szélén... ja és XP van rajta.... :) persze bika a gép, de hangos, hamar lemerül, igaz a vidkarija erőss, mág az NFS is megy rajta, huuu, bár kérdés minek ha egy oránál tobbet ugysem megy akksirol, otthon meg nem a laptopommal fogok játszani, az biztos...
  • Sir Ny #54
    a kivétel gyengíti a szabályt. viszont a bevétel erősíti az apple-t.
  • narumon #53
    Agreed. Kamerát csak arra használom hogy havert lefényképezem és virit amikor felhiv, de leginkább arra hogy a superdialba nem kell neveket keresni csak rábökök az orcájára oszt hivja. SOkkal gyorsabb mint név alapján. Ehhez meg bőven elég az 1.3Mpixel.
  • narumon #52
    Persze mindenhol vannak kivételek és a kivétel erősíti a szabályt :D
  • Zozo76 #51
    "az apple kalapáccsal meg öt év múlva is vígan kalapálsz."

    Hagyjuk mar ezt a rossz dumat. Eleg csak annyit mondanom hogy a macbookba mar beszart az akksi (cserelve lett), a belso hotol reped a kulso burkolat (valoszinu cserelve lesz). Es a gep csupan fel eves. Meg jo hogy van gari ra. Azert a penzert amit elker az apple a szarjaiert azert ennel sokkal-sokkal jobb gepet kene adnia, vagy olcsobban kene arulnia.

    Rohadt alma ez en mondom. :)
  • Tikal #50
    HM, igen mindenki ezzel a szar MMS-el jön... meg a kamerával... életemben ha 3 MMS-t küldtem... a kamerára már nem is mondok semmit, minek az egy telefonba??? persze néha jól jöhet, de aki komolyan veszi az boldog ember lehet....
  • narumon #49
    "A lenyeg hogy az apple-nel ha veszel egy kalapacsot az kerul mondjuk 10000FT-ba, de ha ezt mas gyartotol veszed, akkor megkapod 1500 FT-ert. Persze lehet hogy nem lesz annyira dizajnos, de amire kell arra az is ugyanolyan jo."

    Illetve az 1500Ft-os kalapácsnak fél év múlva lerepül a feje vagy kettétörik, az apple kalapáccsal meg öt év múlva is vígan kalapálsz.

    "kerdeztem a video keszitesre, meg a radiora, erre mondja hogy NEM TUD alapbol."

    Nem tud ALAPBOL. DE 10mp rátölteni ingyen és bérmentve.

    "Mikor minden szar telo megtudja csinalni ez a draga vacak nem tudja. MMS, nothing."

    Igen mert ez a telefon a valós igényeket elégíti ki és nem ilyen bullshitek vannak benne, hogy MMS (most komolyan van aki életében küldött már egynél többet? Főleg hogy annyira korrekt email van az iphoneban, hogy csuda. Bármennyi képet csatolok az emailemhez INGYEN). MEg videovágás. Ki az a herélt ember aki a telefonon akar videot felvenni? Vágni? Váááágni vazzeh? Nanemá. Ehhez képest van benne normális email program ami egy musthave a mai telefonokban nagyrészében még sincs semmi értelmesen kezelhető. Van benne pdf excel stb olvasó ami szerintem szintén alapkövetelmény egy telefonnál a legtöbb ezt mégsem tudja. Normálisan lehet vele netezni, ami szerintem egy mai telefonnál szintén kötelező de érdekes módon a konkurencia alig alig tudja megoldani. Korrekt videolejátszó és hang lejátszó van benne, ami normálisan kezelhető nem úgy mint a legtöbb konkurens szaré. Az, hogy többezer app van rá amivel gyak bármit meg lehet oldani a tartalmas szórakozástól kezdve, a kiegészitő okosságokig (pl olyan hangrögzitője van, hogy egy ideje ezt használom a méregdrága diktafon helyett), intenet rádiót teljesen jól kezelve lehet rajta hallgatni, stb stb. Ez az amit egy telefonnak tudnia kell és JÓL kell tudnia, és ez az amiben a konkurencia sajnos vérgyenge.
  • Ulkesh #48
    A havi 35 font ingyen van nálatok? Akkor küldhetsz nekem is havonta annyit....
  • cateran #47
    Meh Ulkesh 20-as számú postjára ment volna az elöbbi.....