Gyurkity Péter

Hibás az iPhone-adapterek egy része

Az év 3G-kütyüjét az Apple közleménye szerint néhány országban hibás adapterekkel szállították le, amelyek veszélyesek lehetnek a felhasználókra - a csereprogram október 10-től indul.

Az iPhone-t övező őrületet nem szükséges ismertetni, azzal szinte mindenki tisztában van, hogy az Apple telefonja milyen nagy várakozásnak nézett elébe a megjelenés idején. Itthon augusztus 22-e óta megvásárolható a készülék, a tengerentúli helyzetet pedig jól jellemzi, hogy az év legnagyobb rohamát idézte elő a fejlesztés a fogyasztói elektronikai piacon. Éppen ezért kellemetlen az Apple számára, hogy kénytelenek csereprogramot indítani a hibás komponensek minél előbbi cseréje érdekében.



A napokban ugyanis a cég elismerte, hogy néhány országban hibás adapterekkel szállították le a készülékeket, amelyek veszélyesek lehetnek a felhasználókra nézve. Az ultrakompakt megoldások egy részénél ugyanis a fém érintkező eltörhet, megrepedhet, illetve a fali csatlakozóban ragadhat, ez pedig áramütést okozhat, ha a tulajdonos nem kellőképpen elővigyázatos. A szóban forgó adaptereket az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Japánban, illetve számos latin-amerikai országban szállították le, legalábbis jelen állás szerint kizárólag ezen régiókban jelentkezhetnek a gondok. Október 10-től azonban megkezdik a cserét, három hetet szánva a szállításra.

Az új komponensek külsőleg nem sokban térnek el a jelenlegitől, mindössze egy zöld pont jelzi a csatlakozó mellett, hogy biztonságos változatról van szó. A csere természetesen díjmentes a vásárlók részére, még azok számára is, akik külön kiegészítőként jutottak hozzá a veszélyt jelentő alkatrészhez. A cég fontosnak tartotta megjegyezni, hogy eddig egyetlen komoly balesetről sem érkezett jelentés, elméletileg tehát sikerült megelőzni a nagyobb bajt. Ezt persze csak a csereprogram sikeres lebonyolítása után mondhatjuk majd biztosra.

Az ultrakompakt USB-adaptereket érintő gond nyilván nem lesz kedvező hatással az eladásokra, bár az kétségtelen, hogy itt nincs miért panaszkodni a cégnek. A felhasználók maguk is azt találgatják, hogy mennyi készülék gördülhetett le a futószalagról, az Apple ugyanis mindössze annyit árult el, hogy az iPhone- és iPod touch-tulajdonosok 100 milliónál is több alkalmazást töltöttek le az App Store webáruházon keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FlyingV #14
    szerintem meg vegyetek és ez is tapasztalat. amúgy meg végképp ne samsungot, pláne nokiát ne reklámozd :))

    ennyit az offról...


    cikkhez: azért annak ellenére, hogy 2-3 éve milyen cuccokat csinált az Apple (jó, ha valaki belém akar kötni, az belém is fog, maradjunk annyiban, hogy a PPC-s korszakban), ahhoz képest manapság egyre több ilyen problémáról cikkeznek, ami szerintem elég gáz. szoftveresen, átgondoltságban még mindig nagyon tutik, de ha már szoftver, akkor a Leopard bugosságára gondolnék így elsőre, ha meg a hardvert nézzük, akkor tessék itt van pl ez is (cikk)... vagy MB-k csoda-borítása?... szerintem az összes költség, hogy ne dobják ki hamarabb a cuccot/picit minőségibb termék kerüljön a polcra nem kerülne többe kb az ára 2 százalékánál... nem lesz ez így jó!
  • Abysmal #13
    hát nekem iPod Touchom van, ami az iPhone kistestvére, (szinte mindent tud, amit az iPhone, csak kamera és a telefon a jelentősebb amit nem, de ugyanazok az app-ok, fel kell törni, és máris remek lesz az alapban fapados tudás) és elég jónak tartom, bajom vele, hogy gyorsan lemerül, és drága, de egy jó Nokia sem olcsó, így kifejtenéd, hogy miért szar, hogy egy jövőbeni mobil vásárlásnál ezt is bele lehessen kalkulálni? Amúgy aksi tekintetben úgy tudom a Nokia elég rosszul áll, a Samsungot alapban szarnak tekintem, sztem SE a legjobb! :)
  • Hunnenkoenig #12
    Ne vegyetek iPhonet! Egy nagy szar! Es ezt sajnos tapasztalatbol mondom. Inkabb samsungot vagy nokiat vegyetek!
  • Abysmal #11
    Szerintem ezzel nincs semmi baj, néha van, hogy a villanykapcsolót is látom szikrázni, vagy a mobilom töltőjét, sőt, egyszer valamelyik banktól kaptunk olyan kis mobiltartó kütyüt, hogy érzékeli, a mobil kapcsolatot még a csörgés előtt, és villog. Na volt nem egyszer hogy a kapcsoló szikrájára elkezdett villogni, mint mikor a mobil csörög. Teljesen véletlenszerű volt a dolog, volt, hogy 3-4 méterről (fal mellől) is érzékelte, de volt, hogy közvetlenül mellőle sem, de az biztos, hogy a kapcsoló okozta. 230-as hálózaton már könnyen lehet kisülés. Ez okoz valami problémát, hogy ennyire felkapott téma?
  • chronos75 #10
    az én acerem is szikrázik.. szerintem ez általános..
  • Filiic #9
    Enyém is. De eddig nem okozott sok gondot, csak egyszer csapta le a biztosítékot.:c) Amúgy mind1, hogy földelt e az aljzat, mert csak sima villás dugó.
  • endrev #8
    "Macbook Pronal is van valami akármibe dugom mindig szikrázik legyen az bármilyen konnektor ! És ezt már más is mondta !"

    Ilyen az indukciós sütőmnél is van. Semmi probléma vele, csak egy kattanás kíséretében villan, amikor bedugom. Egy ív keletkezik.
  • GregSB #7
    Persze hogy igaz. Sőt, ha lemeríted egyes források szerint UFO-k lopnak el és egy teljes hétig anális kísérleteket fognak rajtad végezni.

    Ki találja ki ezeket az orbitális baromságokat? És ki terjeszti őket?
  • Ferrer #6
    És az igaz, hogy ha az Iphone egyszer lemerül, akkor tönkremegy? Mert ezen meg sírni lehetne..
  • roliika #5
    A FujtisuSiemens Amilo notebookom töltője is mindig szikrázik ha bedugom még földelt aljzatba is. De nem is gondoltam egyszer sem arra, hogy ez veszélyes.