Gyurkity Péter

Érkezőben az iPhone nano?

Kínai forrás szerint az Apple januárban dobja piacra az iPhone lebutított, olcsóbb változatát, amely gyorsan nagy népszerűségre tehet szert. Korábban karácsonyra jósolták a készülék megjelenését.

A kínai forrás által közölt részletek és képek egy kisebb, minden bizonnyal megfizethetőbb készüléket mutatnak be, amely ráadásul hűségszerződés nélkül lenne kapható, így sokak számára jóval kedvezőbb ajánlat lenne a jelenleg forgalomban lévő készülékeknél. Ez azonban továbbra is csak a pletyka szintjén mozog, a cég semmi konkrétumot nem árul el terveit illetően.

Így természetesen azt sem tudhatjuk, hogy az oldalon található képek mennyire tekinthetők hitelesnek, avagy néhány fantáziadús rajongó agyszüleményének. A hírben mindenesetre az egyelőre iPhone nano fantázianéven szereplő készülék januári megjelenéséről írnak, vagyis az olcsóbb változat csak jövőre kezdené meg hódító útját. Az állítólag a kínai XSCN által gyártandó modell méretében kisebb, árában kedvezőbb lenne, így nemcsak a prémium, hanem a mainstream kategóriában is felvehetné a versenyt a hasonló termékekkel.


Idén több alkalommal is napvilágot látott a hír, miszerint az Apple egy olcsó készülékekkel jelentkezne. Korábban azt rebesgették a magukat jól értesültnek vélők, hogy a cég még karácsonyra elkészülne ezzel a változattal, így az új fejlesztés népszerű ajándékká válhat az érdeklődők körében - ennek egyelőre semmi jelét nem látni, a cég tehát vagy nagyon jól titkolja terveit, vagy nem is szándékozik piacra dobni egy ilyen telefont. A 290 dolláros áron megjelenő, hűségnyilatkozat nélkül is megvásárolható készülék így egyelőre csak álom - januárban kiderül, mennyire volt hiteles az értesülés.

Sokak szerint abszolút logikus lépés lenne az Apple részéről az olcsóbb változat elkészítése, igaz az iPhone sikerei láttán a cégnek nincs miért panaszkodnia: az okostelefonok szegmensében nagyot javítottak helyzetükön, míg a Windows Mobile részesedése csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • meteoreső #9
    Na de ha megnézed ez vissza fejlődés, mert a nagy kijelzője beleférne méretileg a kicsibe is, azért nem gond a nagy kijelző internetezésnél :) ez inkább ECO lessz sajnos.
  • greg971 #8
    Nem kell parázni , a kínai klónja kb 40-50.000 ... vegyétek azt :D
  • p00h #7
    na, legalább a nano mostmár akkora lesz mint 1 normális méretü telefon...
  • passatgt #6
    dominoba 135e
  • kukacS3K #5
    hát hűségnyilatkozat nélkül tényleg jó lenne (ilyen olcsón), az a mostani 180 kicsit sok(k)
  • Bith #4
    És az miért is baj?
  • Anomaly #3
    :D:D
  • roliika #2
    Ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.
  • FlyingV #1
    SZVSZ ez kamu.

    Az Apple inkább a 4GB-os modellel fogja azt megcsinálni valszeg, amit sokan az iPhone Nano-tól várnának.. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg tudnánk erről, sajnos egyre több fejlesztés alatt álló készülékről szivárognak ki információk az Apple háza-tájáról :( Mármint nem az a baj, hogy csinálnak, hanem, hogy a bejelentések előtt már tudjuk mi lesz.