Napi Online

Már sorban állás nélkül is beszerezhető az iPhone

Felülmúlta a várakozást az iPhone 3G magyarországi fogadtatása - állítja Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója.

Az augusztus 22-én piacra dobott termékből a bevezetést követő hetekben még korlátozott készletek álltak a T-Mobile rendelkezésére, de ma már a weben is azonnal meg lehet vásárolni a készüléket - bár előfordul, hogy nem mindkét színben és minden memóriaméretben áll a társaság rendelkezésére a készülék. A szolgáltató ezzel együtt úgy látja, pontosan sikerült felmérnie a hazai piaci igényeket, az aktuális készletet azonban a nemzetközi beszerzési lehetőségek is befolyásolják. Langsteiner Marianne szerint a magyar fogyasztók jellemzően a nagy memóriás megoldásokat keresik. A két díjcsomag - amelyeket kimondottan az iPhone-felhasználókra szabtak - 400 vagy 600 percet, 2-4 gigabájtnyi internethasználatot, 200-400 sms-küldést foglal magában.

Az első felhasználók, azok közül kerültek ki, akik általában is nagyon szeretik az Apple termékeit. Ahhoz képest, hogy inkább a férfiak körében népszerű smart phone-ról (okos telefon) van szó, a megszokottnál több hölgy keresi ezt a készüléket. Sokan választják azok közül is, akik egyesíteni szeretnék a telefont a zenelejátszóval, képtárolóval és divatosak szeretnének lenni. Mindezek mellett viszonylag sok iPhone-t adtak el üzleti felhasználóknak is, a készülékkel ugyanis a vállalati levelezési rendszerekhez is hozzá lehet férni.

A számhordozási statisztikából kiderül, hogy a cég versenytársaitól is érkeznek új ügyfelek a T-Mobile-hoz, épp az iPhone miatt, hisz a készülék csak a T-Mobile-nál kapható. Az Apple-lel kötött szerződés feltételei nagyon rigorózusak, így Langsteiner Marianne arról nem adhatott tájékoztatást, hogy az elmúlt másfél hónapban hány iPhone készüléket sikerült értékesíteni a magyar piacon.

Miközben az Apple telefonszolgáltatással egészítette ki az eredendően multimédiás, zenei szolgáltatásra életre hívott iPodot, s megalkotta az iPhone-t, a többi készülékgyártó a másik oldalról közelített, vagyis a telefonkészülékét ruházta fel egyéb tartalmakkal. Ebbe a sorba illeszkedik a Nokia 5800 XpressMusic készüléke, amely - hasonlóan a Sony Ericsson zenetelefonjaihoz - a zenét helyezi a középpontba. A Nokia 5800 XpressMusic még az idén kapható lesz világszerte, megközelítőleg 279 eurós ajánlott nettó kiskereskedelmi áron. Magyarországon előreláthatólag 2009 első negyed­évében kerülhet piacra az új telefon - mondta Simai Anna, a Nokia délkelet-európai régiójának kommunikációs igazgatója. Lényeges eleme az újhullámos telefonoknak az érintőképernyő: az iPhone-nál is létező alkalmazást használni lehet a Nokia készüléke mellett a Samsung Omnia i900, a Sony Ericcson Xperia X1, illetve a HTC Touch Diamond telefonoknál is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VoneOut #23
    Hát nem éppen erős az itthoni free hotspot lefedettség...:)
  • passatgt #22
    wifivel megy, jó az mindenhol
  • Tetsuo #21
    HTC a kiraly. ;)
  • VoneOut #20
    Nem a telefon kinézetén van a hangsúly okos gyerek...olvassál már kicsit utána.

    United Kingdom Available now
    Australia Available now
    Italy Available now
    Hong Kong Available now
    Sweden Available now
    Denmark Available now
    Austria Available now
    Republic of Ireland Available now
  • passatgt #19
    iphone
  • Tikal #18
    mutatsz egy szép telefont? de ne nokiat :D
    egyébként mint gondolom tudod, a szépség szubjektiv....
  • Tikal #17
    nem is nekik szánták a telefont :) ( akik 5ezret telefonálnak)
  • mflex #16
    és mi tart vissza, hogy egy ilyen hányigner kinézetű telefon boldog tulajdonosa legyél?
  • acdc #15
    Nem egeszen ertem.Kimondta,hogy rosszul megy nekik.A microsoftnak is jol megy es nem biztos,hogy a vilag legetikusabb es legolcsobb cege.Gagyi is kesz draga.Sok helyen nem volt tererom o2 nel.A feltoltose 40p 1 perc masnal 15p.Es mindegyik szolgaltatonal atveted a kovetkezo honapba csak o2 iphone eseteben nem amugy naluk is.Ja 3-4 perced megmarad az nem nagy veszteseg nekem 300,de nem is 400 percem van.Ja amugy magyarorszagon tenleg nem szamit rossznak ez teny annak aki sokat beszel vagy aki a rozsadombon lakik.
  • sube #14
    Ha nem is 3210, de majdnem :)