56
  • Zozo76
    #56
    Jol mondod! :)
  • Tikal #55
    nekem is kellett cserélni a külső burkolatot, elrepedt.. kicserélték, azóta semmi gond... az új alu macbookal valoszinu ilyen probléma már nem lesz... de ennek ellenére sem ülök le a haverom 250ezres Acer laptopjához szivesen.... szarok rajta a billentyük, kicsit a touchpad, nincs kétujjas támogatása, még mindig az a gagyi scroll van a touchpad szélén... ja és XP van rajta.... :) persze bika a gép, de hangos, hamar lemerül, igaz a vidkarija erőss, mág az NFS is megy rajta, huuu, bár kérdés minek ha egy oránál tobbet ugysem megy akksirol, otthon meg nem a laptopommal fogok játszani, az biztos...
  • Sir Ny
    #54
    a kivétel gyengíti a szabályt. viszont a bevétel erősíti az apple-t.
  • narumon
    #53
    Agreed. Kamerát csak arra használom hogy havert lefényképezem és virit amikor felhiv, de leginkább arra hogy a superdialba nem kell neveket keresni csak rábökök az orcájára oszt hivja. SOkkal gyorsabb mint név alapján. Ehhez meg bőven elég az 1.3Mpixel.
  • narumon
    #52
    Persze mindenhol vannak kivételek és a kivétel erősíti a szabályt :D
  • Zozo76
    #51
    "az apple kalapáccsal meg öt év múlva is vígan kalapálsz."

    Hagyjuk mar ezt a rossz dumat. Eleg csak annyit mondanom hogy a macbookba mar beszart az akksi (cserelve lett), a belso hotol reped a kulso burkolat (valoszinu cserelve lesz). Es a gep csupan fel eves. Meg jo hogy van gari ra. Azert a penzert amit elker az apple a szarjaiert azert ennel sokkal-sokkal jobb gepet kene adnia, vagy olcsobban kene arulnia.

    Rohadt alma ez en mondom. :)
  • Tikal #50
    HM, igen mindenki ezzel a szar MMS-el jön... meg a kamerával... életemben ha 3 MMS-t küldtem... a kamerára már nem is mondok semmit, minek az egy telefonba??? persze néha jól jöhet, de aki komolyan veszi az boldog ember lehet....
  • narumon
    #49
    "A lenyeg hogy az apple-nel ha veszel egy kalapacsot az kerul mondjuk 10000FT-ba, de ha ezt mas gyartotol veszed, akkor megkapod 1500 FT-ert. Persze lehet hogy nem lesz annyira dizajnos, de amire kell arra az is ugyanolyan jo."

    Illetve az 1500Ft-os kalapácsnak fél év múlva lerepül a feje vagy kettétörik, az apple kalapáccsal meg öt év múlva is vígan kalapálsz.

    "kerdeztem a video keszitesre, meg a radiora, erre mondja hogy NEM TUD alapbol."

    Nem tud ALAPBOL. DE 10mp rátölteni ingyen és bérmentve.

    "Mikor minden szar telo megtudja csinalni ez a draga vacak nem tudja. MMS, nothing."

    Igen mert ez a telefon a valós igényeket elégíti ki és nem ilyen bullshitek vannak benne, hogy MMS (most komolyan van aki életében küldött már egynél többet? Főleg hogy annyira korrekt email van az iphoneban, hogy csuda. Bármennyi képet csatolok az emailemhez INGYEN). MEg videovágás. Ki az a herélt ember aki a telefonon akar videot felvenni? Vágni? Váááágni vazzeh? Nanemá. Ehhez képest van benne normális email program ami egy musthave a mai telefonokban nagyrészében még sincs semmi értelmesen kezelhető. Van benne pdf excel stb olvasó ami szerintem szintén alapkövetelmény egy telefonnál a legtöbb ezt mégsem tudja. Normálisan lehet vele netezni, ami szerintem egy mai telefonnál szintén kötelező de érdekes módon a konkurencia alig alig tudja megoldani. Korrekt videolejátszó és hang lejátszó van benne, ami normálisan kezelhető nem úgy mint a legtöbb konkurens szaré. Az, hogy többezer app van rá amivel gyak bármit meg lehet oldani a tartalmas szórakozástól kezdve, a kiegészitő okosságokig (pl olyan hangrögzitője van, hogy egy ideje ezt használom a méregdrága diktafon helyett), intenet rádiót teljesen jól kezelve lehet rajta hallgatni, stb stb. Ez az amit egy telefonnak tudnia kell és JÓL kell tudnia, és ez az amiben a konkurencia sajnos vérgyenge.
  • Ulkesh
    #48
    A havi 35 font ingyen van nálatok? Akkor küldhetsz nekem is havonta annyit....
  • cateran
    #47
    Meh Ulkesh 20-as számú postjára ment volna az elöbbi.....
  • cateran
    #46
    Hát őőőőő itt angliában,ha elöfizetéses a mobilod,akkor ingyé kapsz x száz perc beszélgetést,y száz vagy ezer sms-t..../hó ofc nem mellékesen ps3-at,laptopot,anyámkinját adnak a telóhoz ajándékba...vagy éppen mobil internetet....
    pl most néztem,havi 35 fontért,700 perc dumcsi,"korlátlan" text message és "korlátlan" internet...csak 1 példa:)
  • valaé valaé ná
    #45
    Érdekes, hogy azt a fosadék quicktime-ot mégis meg bírták írni windowsra.
    Úgyhogy nem kell ez a rossz duma. Egyszerű árukapcsolásról van szó.
  • tntmax
    #44
    Majd az iphone 4g-hez lesz világszenzácíós nyakpántfejletész is, amit megvehetsz 10-15e-ért. :)
  • Zozo76
    #43
    Ja, egy kibaszott csuklo pant vagy valami nyakbaakasztot sem tudsz ra tenni az iPhone-ra hogy ne ejtsd le a foldre egy veletlen folytan, mert nincs rajta semmifele lyuk ahova a pantot rogzithetned. Ha meg egyszer leejted ki lehet dobni a szemetbe az egesz szart. Amugy internetezni tenyleg jo egy mobil eszkozhoz kepest le a kalappal. En aki ruhhelem az ilyen hordozhato szarokat el kell ismerni hogy nagyon kenyelmes, persze nem egy laptophoz kepest.
  • Zozo76
    #42
    A lenyeg hogy az apple-nel ha veszel egy kalapacsot az kerul mondjuk 10000FT-ba, de ha ezt mas gyartotol veszed, akkor megkapod 1500 FT-ert. Persze lehet hogy nem lesz annyira dizajnos, de amire kell arra az is ugyanolyan jo. Szoval nem rossz cuccai vannak az applenek de azert a penzert amennyiert arulja draga! nagyon draga!

    Mondom ezt ugy hogy az ocsemnek mar a masodik iPhone-ja van (a 3Gs), es van egy MacBookja meg egy iPod nanoja. Mikor megvette az elso iPhone-t (az meg nem is a 3Gs volt), kerdeztem a video keszitesre, meg a radiora, erre mondja hogy NEM TUD alapbol. Mikor minden szar telo megtudja csinalni ez a draga vacak nem tudja. MMS, nothing. Hat gyerekek, ezert a penzert azert.... na ne. Tenyleg bele van harapva abba az almaba. :)
  • Ulkesh
    #41
    Csupán féltékenykedés.
    Tudod szar érzés lehet, hogy amit kedvenc Symbian, vagy WinMo rendszerük 10-20 év alatt elért, azt a Mobile OSX 2 év alatt beért és lehagyott. :D
  • lokko
    #40
    nem értem a fújolást ... ez most a savanyú szőlő mentalitás, vagy a vérlinuxos ősközösségekből ismert antiemberkedés ?
  • G_ArchAngel #39
    jaja, es a Laguna is milyen szep, csak autonak szarabb, mint egy Golf...
  • LiveMan
    #38
    Látom szemügyrevették az új Omnia HD OLED kijelzőjét, ahogy képminőségben köröket ver az ájfónjukra! :-)
  • acdc
    #37
    Nem tunik rossznak

    http://www.shacknews.com/onearticle.x/56206 video az oldal kozepen

    figyeld csak a betoltesi idot,na ilyenkor hugyoznam le a nokiamat
  • Picizöldfül
    #36
    parasztvakítás a köbön,pacsi az applenek,vegyétek birkák:)
  • Sly9119
    #35
    Igen, ezért vagyok nokia párti :)
  • Ulkesh
    #34
    "Ez az allitas gyakorlatilag akkor bukik meg amikor valakinek eszebe jut, hogy leteznek linuxos telefonok is."

    ???
    Létezik pár Motorola készülék zárt Linux alapú rendszerrel (nem fejleszthető rá semmi), pár hamvába holt kezdeményezés és az Android a maga pár ezer alkalmazásával.
    A Linux mint mobilplatform ma még csecsemőkorszakban van a többi platformhoz képest.

    Jelen pillanatban egyébként az iPhone az amelyikre a legtöbb alkalmazás létezik, 27000, WinMo-ra 25000, Symbian-ra 17000, Android 6000.
  • kvp
    #33
    "megmerném kockázatni, hogy több használható program van iphonera mint más telefonokra, akár winmobile-re"

    Ez az allitas gyakorlatilag akkor bukik meg amikor valakinek eszebe jut, hogy leteznek linuxos telefonok is. Onnantol meg gyakorlatilag az lenne az allitas, hogy tobb hasznalhato program van iphone-ra, mint linux-ra es egyeb nyilt forraskodu unix valtozatokra. Ez azert mar nem tul valoszinu.
  • Ferrer
    #32
    Igen, nekem is ez az egyetlen, amit ki tudok belőle emelni. Nem ismerem annyira az iphone programjait, de úgy tudom, vannak pdf olvasók meg zeneszerkesztők, meg sok más, és a játékok élménye is sokkal nagyobb, mint a mostani javás cuccoknak. (a régi 2D-s "ratyi" java játékok egybk. sokkal izgalmasabbak voltak mint a mostaniak)
    Viszont akkor már jobban megéri jailbreakelt egy Touch a vateráról.
  • FlyingV
    #31
    ki a fészkes fenét érdekel a Windows elterjedtsége? most őszintén. Apple termék az iPhone, jóhogy csak OS X-re van fejlesztőkészlet.. Vagy ennyi erővel miért nem futtatható .exe a Mac OS X alatt alapból? Mivel a Windows a legelterjedtebb, ezért a Microsoftnak ügyelnie kéne arra, hogy OS X-en is fussanak a programjaik.. Ekkora hülyeséget valaé valaé ná nagyon régen hallottam..
  • passatgt
    #30
    megmerném kockázatni, hogy több használható program van iphonera mint más telefonokra, akár winmobile-re:)
  • valaé valaé ná
    #29
    "Milyen fura, hogy egy Apple által fejlesztett Mobile OSX-re OSX alapú a fejlesztőkészlet."
    Hát ez tényleg fura, figyelembe véve a windows elterjedtségét a pc piacon és az iPhone részesedését a mobiltelefon piacon.
  • Ulkesh
    #28
    "Gondoltam, hogy fejlesztek erre a szerencsétlen almára, mert sok lúzer használja, és picit utánanéztem. A fejlesztés feltétele, hogy Mac OSX alatt kell fejleszteni (a fejlesztőkörnyezet az free...révén, hogy C)"

    Milyen fura, hogy egy Apple által fejlesztett Mobile OSX-re OSX alapú a fejlesztőkészlet.

    "és csak az Apple-n keresztül értékesíthető az elkészített szoftver, de úgy, hogy ők a bevételed 30%-át már eleve alanyi jogon lenyúlják...hát kösz"

    Csak ezért a 30%-ért megkapsz mindent, webshop-ot, reklámot stb.
    Feltöltöd az alkalmazásod és onnantól semmi tennivalód nincs vele.

    Persze választhatod a MS hasonló megoldását, ott 99 dollárért 5 alkalmazást tölthetsz fel az MS Store-jába és szintén 30% a jutalék, tuti jobban megéri.

    De gondolom ha fejlesztesz egy alkalmazást és csinálsz neki egy weboldalt, akkor vajon hány emberhez tudod eljuttatni? Mennyit kell vele vacakolnod?
    Nem véletlen, hogy az Apple megoldása ennyire népszerű a fejlesztők körében.
  • Ulkesh
    #27
    "A többi vicc kategória. Aszondja...ingyen van a szoftverfrissítés (hűűűű)...hát nemtom, ha vennék egy Sonyericscscset és egy Nokedlit, akkor majd biztos fizetnék az új szoftverért...nem? Ingyen van ott is... milyen meglepő, igaz?"

    Csak az új szoftververzióhoz venned kell egy új készüléket is, mert a régihez azt nem készítik el, ez az apró kis különbség, mintha elkerülte volna a figyelmedet.
    A hibajavítások még jó, hogy ingyen vannak, mikor gyakorlatilag béta állapotú szoftverekkel adja ki a Nokia és az SE a készülékeit.
  • G_ArchAngel #26
    Akkor a valos problema az, hogy Te nem vagy Apple-reszvenyes?
    Azt kellene mar felfogni, hogy nem az a rossz, ha valakinek van otlete a penzszerzesre, hanem az, hogy Neked nincs...
  • roliika
    #25
  • roliika
    #24
    :)) Jókat mosolyogtam. :D Innováció és Applle. Ezt a huzogatós érintős felületet ők használták először olyan módon, hogy még használható is. Minden Apple termékre jellemző a letisztult forma és átgondolt fungciók. Nade...

    A többi vicc kategória. Aszondja...ingyen van a szoftverfrissítés (hűűűű)...hát nemtom, ha vennék egy Sonyericscscset és egy Nokedlit, akkor majd biztos fizetnék az új szoftverért...nem? Ingyen van ott is... milyen meglepő, igaz?

    Aztán arra nem térnék ki, hogy milyen fícsörök vannak az almában...olyan mintha nem érett volna még meg.

    Gondoltam, hogy fejlesztek erre a szerencsétlen almára, mert sok lúzer használja, és picit utánanéztem. A fejlesztés feltétele, hogy Mac OSX alatt kell fejleszteni (a fejlesztőkörnyezet az free...révén, hogy C), és csak az Apple-n keresztül értékesíthető az elkészített szoftver, de úgy, hogy ők a bevételed 30%-át már eleve alanyi jogon lenyúlják...hát kösz

    És ha már alma...ez a kép az Árkádban készült Budapesten (Starking Apple)... a Jonatan és a Golgen hol marad?
  • Koge
    #23
    en nokia 5800 at vettem mert az s60 kicsit szabadabb (legalabbis nekem) mint az osx, nameg nem szeretem az apple ez a legjobb a tobbi szar hidd el hozzaallasat volt alkalmam kiprobalni azt is es csak azert nem csalodtam mert ismerem a ceg marketingbullshitjet regota, szep jo, vannak benne felesleges funkciok (lasd de jol gorog ha lecsuszik az ujjam) es vannak benne olyan hianyossagok amik oruletbe kergetik az embert (a tulajdonos meg inkabb elfogadja mert vagy nem meri bevallani hogy vett egy tularazott keszuleket vagy csak megszallottan imadja)

    szvsz az iphone nem europai igenyekre van szabva,

    mellesleg az oled kijelzovel nem talaltak fel a vilagot ujra (de jol hangzik ezt mondani)
  • Tikal #22
    biztos nem te vagy a célcsoport, ezért ilyen drága...
  • Neton
    #21
    Szeretem, amikor olyan emeberek fikáznak valamit, amiről gőzük nincs. :) Nem tisztem védeni az apple-t, mert a legtöbb terméke túl van árazva (lásd a macbook, ami sima pc laptop, de az alap is fél misi). Ugyanakkor szerintem az iphone 3g nagyon is megfizethető, elvégre 28k-ért sehol nem kapsz okos telefont. A fülest meg le lehet cserélni, ha nem tetszik, nekem pl semmi bajom vele. Tény, hogy rengeteg mindent nem tud a telefon, de szerencsére a nyári új firmware megoldja ezen dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy ha van egy Relax 100-as díjcsomagod, ami alapból 7000 magyar forint, akkor ha kicsit túlléped, esetleg van még egy netes előfizetésed, máris simán 10k felett vagy. Arról nem is szólva, hogy az a 200 ingyen sms hálózaton belül igen jól tud jönni. Persze nem akarom védeni a T-mobilt sem, de szerintem az iphone ebben a konstrukcióban eléggé verhetetlen jelenleg. Nomeg a sok ingyenes kiegészítő progi, amit mondjuk nem biztos, hogy megkapsz egy Nokiához.
  • Ulkesh
    #20
    Amit egyébként is kifizet az ember, mivel tudtommal sehol sem ingyenes a mobiltelefonálás, az SMS és a mobil internet.
  • Rexhawk
    #19
    plusz 24*10000 Ft-ot...
  • Ulkesh
    #18
    Hát az emberek többsége 27.900 Ft-ot fizetett érte.....
  • Sly9119
    #17
    " emellett pedig (a kicsinyke méret révén) az ár sem ugrik embertelen szintekre. " Igen, az Apple termékek erről híresek hogy olcsók, mikor bejött az első G iPhone, mennyi is volt? :))) Nem embertelen.a Budai oldalon lakok számára:)Szerintetek ?:D sok egy ilyen telóért 150-200 000?