Gyurkity Péter

Nagy nevek szállnak be az Android fejlesztésébe

Az Android platform fejlesztését és elterjesztését támogató Open Handset Alliance  újabb 14 vállalattal bővült, amelyek között nagy nevek is megtalálhatók. A T-Mobile reagált a roaming díjak miatti panaszokra.

A gyártói szövetség a hét közepén jelentette be, hogy 14 újabb cég csatlakozott a társuláshoz, ezzel pedig tovább erősödik az Android fejlesztését támogatók köre. Olyan vállalatok döntöttek a belépés mellett, mint az ARM, az Asustek Computer, az Ericsson, a Huawei Technologies, a Sony Ericsson, a Toshiba Corp., illetve a Vodafone. Nem vitás, hogy ezen cégek részvétele nagyon fontos lehet a szövetség és a Google számára egyaránt.

A Sony Ericsson szóvivője úgy nyilatkozott, hogy erősen bíznak a platformban, illetve abban, hogy saját eddigi tapasztalataikra, valamint a Walkman és Cyber-shot családok sikereire támaszkodva nagyban hozzájárulhatnak majd annak elterjedéséhez. Az új tagok mindegyike saját kóddal bővíti majd ki az Android Open Source Project állományát, vagy pedig saját készülékeket dobnak piacra a szoftverre építve. Az Asus ez utóbbiak körébe tartozik, ők arra tettek ígéretet, hogy már a közeljövőben megjelenik saját megoldásuk, a Vodafone pedig saját szolgáltatásai és termékei kibővítését illetően tartja logikus lépésnek a csatlakozást.


A T-Mobile amerikai részlege időközben reagált a G1 mobilok tulajdonosainak panaszaira, akik a roaming díjak miatt emelték fel hangjukat. Az Android Market platformon keresztül letöltött egyes alkalmazások ugyanis a roaming teljes kikapcsolása esetén is létrehozhatnak ilyen kapcsolatokat, ezzel pedig alaposan megugraszthatják a havi számla végső összegét. Ideiglenes megoldásként azt javasolják a vásárlóknak, hogy körültekintően járjanak el az egyes kiegészítők letöltésénél, és mindenképpen figyeljenek az apróbetűs részletekre.

A cég brit részlege egyelőre maga is vizsgálódik az ügyben, így nincs konkrét válasz arra a kérdésre, hogy a szigetországi tulajdonosokat is érheti-e kellemetlen meglepetés az egyes külső alkalmazásoknak köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • autoszimulator #10
    Csak sajna a számhordozós időkben már a látszat is csal :D
  • kraawz #9
    speciel én igen. megmondom neked, kártyás vagyok, de havi 1000 ft-ért teljesen ingyen beszélek egy számmal, 19 ft-os a percdíj bármikor vodásokkal, sms is ennyi, és minden 3000 ft-os feltöltés után kapok 30 smst.
  • Tikal #8
    most komolyan 2008ban van még valal aki aszerint hivogatja ismeroseit hogy melyik táraságnál van? vodafone, drága? :)
  • chuky123 #7
    Lol androidrol nekem "emberrobot" jutott eszembe az Alienböl. Már azt hittem olyat fejlesztenek.
  • valaé valaé ná #6
    Baromi régen, azaz 4-5 éve már nem így megy a vodafone feltöltőkártya.
    Van több, évek(!) óta fel nem töltött, alig igénybevett kártyám, ami még mindig nem járt le.
  • Balumann #5
    Én amikor vodás voltam alig vártam, hogy végre megint t-mobileos lehessek, csak az az átkozott telefon nem volt független. Több oka volt, az egyik hogy sűrűn kell tölteni, mert letiltja a hívást meg mindent (t-mobilenál is van ilyen persze, csak több idő van), a másik hogy akikkel beszéltem mindig t-mobilosak voltak (így nem is nagyon hívtak), rokonaim is. A 3. bár az lehet telefon hiba is volt, sokszor be volt kapcsolva, fennt is volt a hálózaton, de nem lehetett hívni.
    Emellett t-mobilenak van 1-2 jó szolgáltatása, hogyha nincs elegendő pénz az egyenlegen, akkor lehet visszahívós sms-t küldeni. Nameg hogy külföldre olcsóbban lehet hívni/sms-t küldeni.
  • atomkrumpli #4
    drágák ..de mihez képest?
    mert nem az itteni másik kettőhöz az biztos
  • 5c0rp330n #3
    vodafone mint drága? külföldön sem hiszem, de itt messze a legolcsóbb.
  • Rexhawk #2
    mibajod a vodafonenal? azon kívűl, hogy viszonylag drágák a tarifacsomagjaik
  • akyyy #1
    vodafone? nah azt nem kéne:D