Gyurkity Péter

Szeptemberben rajtol a Google Android?

Nemrég még arról szóltak a pletykák, hogy az első készülék csak jövőre jelenhet meg, a friss hírek szerint azonban a T-Mobile USA szeptemberre hozta előre a debütálást.

A napokban mi is beszámoltunk a pletykáról, miszerint a nyílt platformot támogató első mobil, a sokak által HTC Dream néven emlegetett készülék csak 2009-ben bukkan majd fel, mivel a cégnek néhány ponton gondjai támadtak a fejlesztéssel. Most azonban egy megbízható forrásra hivatkozó cikkben arról adtak hírt, hogy ezek a telefonok már szeptemberben elérhetők lesznek.

Eszerint a T-Mobile amerikai részlege szeptember 17-én kezdi meg az értékesítést, egyelőre azonban csak a cég meglévő előfizetői számára. Ők egy teljes héten keresztül élvezhetik majd a kivételezést, ezt követően pedig néhány hét szünet következik, mielőtt a mindenki számára elérhető ajánlat felbukkan októberben. A készülék 3G-támogatással érkezik, ez azonban a beszámolók szerint sokakból csalódást válthat ki, tekintettel arra, hogy a szolgáltató csak most igyekszik kiépíteni saját hálózatát: az év végéig a meglévő kettő (New York és Las Vegas) mellett 20-25 várost szeretnének bekötni, a bővítés pedig 2009-ben folytatódik.


Nemrég - ugyanezen forrás jóvoltából - felbukkant egy videó is a YouTube oldalán, amelyben a készüléket mutatják be. Jól látható, hogy az érintőképernyő mögött egy QWERTY-billentyűzet kapott helyet, amely kicsúsztatható eredeti pozíciójából. A Gmail szolgáltatás a rendszer szerves része lesz, olyannyira, hogy a beüzemelés során is szükségünk lesz egy meglévő azonosítóra. A készülék mellé a T-Mobile USA várhatóan egy drágább 3G-előfizetést kínál majd, erről azonban részletek még nem jelentek meg. Külső elemzők megjegyzik, hogy a cég két érdekes szolgáltatást is kínál előfizetőinek: a HotSpot @Home keretében Wi-Fi hálózatra válthatunk át, amely nagyobb sebességet és erősebb jelet nyújt a belső terekben, havi 10 dolláros díjért cserébe pedig VoIP-megoldás is elérhető.

A szolgáltató nem volt hajlandó kommentálni a hírt - korábban annyit árultak el, hogy még az év vége előtt szeretnék piacra dobni a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #8
    Miért liheg egy perverz a háttérben?
  • hpteso #7
    fosh
  • pedrohsi #6
    nem hiszem hogy a T-Mobil olyan nagy név lenne - én legalábbis még sehol nem láttam, minden más viszont van bőven
  • Narxis #5
    Igen.
  • kukacS3K #4
    "A készülék 3G-támogatással érkezik, ez azonban a beszámolók szerint sokakból csalódást válthat ki, tekintettel arra, hogy a szolgáltató csak most igyekszik kiépíteni saját hálózatát" a nagy fejlett amerika nagy fejlett t-mobilejának nincs 3Gje?
  • Ferrer #3
    Én is ezért utálom az érintőképernyőt, de úgy látom, vannak rajta gombok is, ami jó!
  • PyRex #2
    ez a videó mekkora égés már? van, amikor 4x tapint oda az ujjával, mire érzékeli a telefon :)
  • zoli47 #1
    Ettől most hasra kéne esni?