Berta Sándor

Jelly: szociális platform távmunkásoknak

A közösségi oldal célja, hogy a távmunkások legalább hetente egyszer találkozzanak kollégáikkal és akár együtt dolgozzanak.

Amit Gupta és Luke Crawford élvezték, hogy önálló webmunkásokként nincs főnökük és maguk oszthatják be a munkaidejüket. Azonban egy idő után a New York-i informatikai fejlesztők számára világossá vált, hogy valami mégis csak hiányzik az életükből: a munkatársakkal való kapcsolattartás, a kollegialitás. A két szakember ezért 2006-ban úgy döntött, hogy hetente egyszer meghívják a barátaikat egy közös munkára az apartmanjukba. Elkeresztelték a találkozókat Jellynek, létrehoztak egy egyszerű honlapot és elindítottak egy wikit.


Napjainkban már hetente vannak jelly-találkozók többek között Berlinben, Sydneyben és Pekingben. Los Angelesben minden pénteken vannak ilyen rendezvények egy kávézóban. A kollégák összejönnek, beszélgetnek, megisznak egy kávét vagy egy teát, közösen dolgoznak a notebookjaik segítségével a különböző projekteken. "Miután egész héten otthon vagy egy irodában dolgozunk, így lehetőségünk van némi szociális interakcióra anélkül, hogy üzleti dolgokkal foglalkoznánk" - közölte Bryan Koch, a Los Angelesben működő Jelly-csoport alapítója.

A szakember független webes fejlesztő, általában távmunkában, otthon dolgozik. "Általában minden nap reggel 7 órától este 18 óráig dolgozom, így hamar kialakul az emberben az elszigeteltség érzése. Úgy vélem, hogy a szabadfoglalkozásúak számára ezek a megoldások nagyon hasznosak lehetnek, általuk jóval termelékenyebbé válnak. Az a tapasztalatom, hogy ez a támogatás jó motivációt jelent a távmunkásoknak arra, hogy a lehető legjobb minőségi munkát végezzék el" - tette hozzá Bryan Koch.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Quno Jedi #1
    Istenkém. Netmeetingről még nem hallottak? Miért kéne elszigetelten dolgozni. Mi mikor távmunkában dolgozunk éppen, lógunk online beszélgetésben folyamatosan és közben beszélgetünk, ötletelünk és kreatívak maradunk, voilá?!