SG.hu

Rendőrségi eljárás egy fórumozó ellen

Rendőrségi eljárást indíttatott egy internetes fórumozó ellen Fetser János MSZP-s képviselő, Orosháza volt polgármestere, írja a Magyar Nemzet cikke. A képviselőt bántották egy névtelenül, Sajtosszenya becenéven író orosházi polgár bíráló szavai. A szocialisták helyi lapja sérelmezi, hogy bár a rendőrség gyorsan megtalálta a bűnös" számítógépet, nem vontak felelősségre senkit.

Nem tűri a bírálatot Orosháza volt szocialista polgármestere, Fetser János parlamenti képviselő - legalábbis erre világít rá az Orosházi párbeszéd című MSZP-s lap egy cikke. A Békés megyei várost egyébként sokáig a szocialisták irányították, két éve lett jobboldali vezetése a településnek. Az Orosházi párbeszéd legutóbbi számában a szocialisták keményen kritizálják a jobboldalt, és megtorpant fejlődésről írnak, ám a leginkább figyelemre méltó cikk egy internetes fórumozóval foglalkozik.

Ebből kiderül, hogy Sajtosszenya becenéven, magát fel nem fedve, az egyik helyi polgár írt az interneten Fetser János előző ciklusbéli tevékenységéről: "Ja, tervek meg elképzelések Egy megalomániás diktátor vetélt agyszüleményei, amely nélkülöz minden ésszerűséget, és csupán a látványosságra koncentrál. Haszontalan dolgok. A város tele van holt tőkével és adóssággal. Milliárdos nagyságrendű pályázati pénzeket (amelyekből jutott rendesen a Fetser-nómenklatúrának is) költöttek el olyan dolgokra, amelyek feleslegesek Folyamatosan csinálták az utakat, de sajnos itt is a minőség rovására ment a nagy kampányolás."

A lap szerint Fetser János először is feljelentést tett a bíróságon. Az ügyészség rágalmazás vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatott le. Megállapították, hogy ismeretlen tettes - Sajtosszenya felhasználói néven - a feljelentőről sértő, a becsület csorbítására alkalmas, valótlan tényeket állított. A nyomozók megkeresték az internetes szolgáltatót, amely megadta a hozzászólás számítógépének úgynevezett IP-címét. Innen már csak egy lépés volt a távközlési cégtől az előfizetőig. Az eljárás során az illetőt és hozzátartozóit tanúként hallgatták ki. Kimondatott, hogy az ingatlanuk egyik szobájában található számítógépet bármelyikük használhatta az adott időpontban.

"A nyomozók hiába jutottak el magához a számítógéphez, nem tudták fülön csípni a tettest, a nyomozás eredménytelenül zárult" - írja az Orosházi párbeszéd cikkírója. A Magyar Nemzet felkereste Fetser Jánost, megemlítve neki, hogy a mai, internetes világban szinte hétköznapi ügy, hogy egy ember számítógépén hozzászól az élet dolgaihoz, adott esetben a közélethez, politikához. Másfelől ő közszereplő, tehát többet kell eltűrnie. Hozzátettük még, hogy felszólalásaiban, nyilatkozataiban ő sem bánik kesztyűs kézzel riválisaival, az új helyi lapban is kőkemény kritikák olvashatók. "Nem szeretem azt a típust, aki elbújik a véleménye mögé" - válaszolta. "Ezek szerint akárkiről mondhatnak bármit? Van itt egy joghézag, és én kíváncsi voltam, hogy mi hozható ki az esetből: lehet szankcionálni, vagy sem. Előfordulhat az is, hogy túlságosan konzervatív módon viszonyulok az internet újításaihoz" - szólt Fetser János magyarázata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #41
    Vorpalnak van igaza:"Mellesleg Fideszes vagy MSZP s vagy öreg vagy fiatal - a szar alak az szar alak. "

    Ezt nagy betűkkel kéne felírni a Parlament falára.
  • robertone #40
    Aha, ellentétben veled.
  • szaboi #39
    Szétoffolod már a topikot
  • robertone #38
    Mindjárt eldobom magam, milyen megalomán hidat bírnak éppíttetni az éhbérért gürcölő szerencsétlen ördögökkel, miközben embereket dugnak börtönbe vagy kivégeztetnek egy rossz szóért.

    Normális vagy? A komcsik semmivel nem jobbak mint a nácik, csak magadat égeted itt a szélsőséges ostobaságaiddal.

    Egyébként pedig, ha rám akartál volna célozgatni, eszem ágában sincs Szlovákiába menni hőzöngeni, egyszerűen csak egy európai, demokratikus országban szeretnék élni, ami itt nem nagyon fog összejönni az én életemben, mivel az ország tele van az ilyen hugyagyú idiótákkal mint te, akik újra és újra beszavazzák a hatalomba az ilyen Fetsereket, bármit is tesznek, te holnap már csápolsz nekik, mert ők a te komcsi barátaid.
  • szaboi #37
    Jól mondod waterman, és Sajtosszenya RuleZ!
  • waterman #36
    úgy 5 éve volt egy olyan tantárgyam, hogy politika és etika. az akkor jó 50es évei végén járó tanárunk elég jól összefoglalta egy mondatba a dolgokat: "ha jól megnézzük, itt '89-ben csak a címer változott."
    amikor meghurcolnak egy fórumozót, mert volt véleménye és mert az akiről véleményt formált politikailag hatalommal bír, akkor azért belegondolok, hogy van a fenti mondatban igazság. ha engem itt leugatnak és feljelentem, akkor kétszer körberöhögnek és elküldenek a sóhivatalba.
    Sajtosszenya ne hagyd magad!
  • szaboi #35
    "El lehet költözni, még van pár rothadó komcsi rendszer a földön, két hetet sem bírnál ott, te agyatlan csira."

    Olvastam Kínáról, voltam Kínába, ott is van szegény ember és gazdag ember.
    De hogy felvilágosítsalak balfék kölök,
    A világ leghosszabb hídja Kínába van.

    Hangzhou öböl hídja! 36 km hosszú és 170 milliárd dollárba került!

    nemrég nyitották meg, és tudod mennyibe kerül átkelni rajta?
    átszámolva 2 000 Ft
    Többe kerül a benzin ha megkerülöd, és ezt ŐK is tudják!

    itt a link:
    http://www.hangzhoubaybridge.com/bridge.asp


    Végeztem.
  • szaboi #34
    "Az én haragom édes méreg, nagyvadat illet nem férget"
    Nietchse

    És éltem akkor te barom, nem egy huszonéves suhanc al van dolgod, hanem egy sokat tapasztalt emberrel.

    De én itt befejeztem, mert hülyékkel nem állok le vitázni, egyszerűen betűt nem érdemelnek :D

    Forrjanak csak a saját levükben, csinálják a forradalmat, menjenek Szlovákiába hőzöngeni, és majd ott megtudják mit érdemel a hülye gyerek ha nem bír magával

    és mit mondott Lenin?
    "Tanulni, tanulni, tanulni!!!"
  • robertone #33
    És kik írták azt a több könyvtárnyi anyagot és mikor iqkapitány???

    Nehogy már azoknak legyen igaza akik a saját szemükkel láttak valamit, hanem a propagandagépezetnek?

    "Szeretem a jó vitát, de történelemből ha feldobnak egy csavart labdát, én olyan szervát ütök vissza, hogy szétpörkölöm az ellenérveket."

    Egy papucsállatka is értelmesebb nálad te szerencsétlen balfék. Tetszik a kommunizmus? El lehet költözni, még van pár rothadó komcsi rendszer a földön, két hetet sem bírnál ott, te agyatlan csira.

    "De nem csak 2 ember élt az átkosba, ezt meg te felejtetted eé"

    Hát nem. És nem is csak kettőnek volt rossz. Olvasd el és fogd is fel azokat a könyveket amire hivatkozgatsz. Aki tudott gondolkodni és véleménye volt, akinek tehetsége volt valamihez és nem takonyból volt a gerince azt addig csesztették míg elmenekült vagy felakasztotta magát.

    Ja persze, volt aki élvezte, aki soha semmit nem akart elérni az életben tisztességgel és becsülettel de tudott segget nyalni, aki attól volt boldog és elégedett ember, hogy ki bírt lopni a gyárból pár szerszámot, aki azt értette biztonságon, hogy a szomszédját elviszik, de őt még nem mert ügyesen tudott kussolni vagy éppen fel bírta jelenteni a szomszédját, aki elég primitív volt, hogy beszopja a legképtelenebb hazugságokat és nem a saját szemének hanem az újságoknak hitt.

    Szóval akadt pár igazán elégedett ember is, persze. Nem kétlem, hogy te is közéjük tartoztál volna, ha akkor élsz.

  • szaboi #32
    Ennek a generációnak az egyik legnagyobb hibája, hogy francot se tud arról a korszakról, mert a szülei nem meséltek neki róla, csak talán a nagyszülei, de kevés olyan idős ember van aki szeret mesélni, nekem idős szüleim vannak, és ha leírnám az összes történetüket, több könyvnyi információt gyüjthetnék össze.

    "A Történelem az Élet TANÍTÓMESTERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
    (Cicero)