Gyurkity Péter

Windows-mentes PC-ket akar az IBM

Bár a Nagy Kék már jó ideje kiszállt az asztali számítógépek piacáról, azért vannak bizonyos elvárásaik az átlag PC-vel kapcsolatban. Három Linux disztribúció fejlesztőivel szerződnek a Windows ellenében.

Az IBM három régi-új partnerre tett szert a napokban, miután új projektjében a Canonical (Ubuntu Linux), a Novell (SUSE), valamint a Red Hat (Fedora) segítségére számít. A cél nem más, mint a Windows részesedésének jelentős mértékben történő visszaszorítása az asztali számítógépek szegmensében, előtérbe helyezve olyan alternatív platformokat, amelyek szerintük mind árban, mind pedig teljesítményben többet nyújtanak.

Az IT-óriás a következőképpen képzeli el az ideális helyzetet: a PC-k jó részét előre telepített Linux operációs rendszerrel szállítanák (amely a fenti három cég fejlesztései közül kerülne ki), az Open Collaboration Client Solution projekt keretében pedig a számítógépeken ugyanígy helyet kapna az IBM Lotus család több tagja. Példaként említik a Lotus Notes, Lotus Symphony és Lotus Sametime csomagokat, amelyek ellátnák az irodai alkalmazások feladatkörét - ez nyilván az Office csomag ellen irányul.

A cég illetékesei úgy vélik, hogy a Linux-Lotus párosítás révén egy olyan olcsó és kedvező alternatívát tudnak nyújtani a megszokott Windows felállásokkal szemben, amelyek számos felhasználót meggyőznek majd annak életképességéről. A három különböző disztribúció (és azok egyes típusai) számos felhasználói csoport igényeinek megfelelhetnek, legyen szó akár az árról, az alapesetben kínált szoftverekről, vagy akár a teljesítményről. A legfontosabb persze az ár/teljesítmény mutató, amelyben az IBM szerint egyértelműen jobban teljesítenek.

Nagy kérdés, hogy a globális piacon milyen érdeklődés mutatkozik majd ezen alternatívák iránt - a Microsoft előnyét eddig senkinek nem sikerült kikezdenie, bár az IBM és a nagyobb fejlesztők összefogása bizonyos reményekre jogosítja fel a partnereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garga Pitic #480
    Jaja, megedződik az ember a sok kernelfordításban és konfigfájl-szerkesztésben :))
  • Sanyix #479
    Mondtam én, hogy 10 év körül lehet a gyerek, a válaszok tartalma "te akkoris hülyébb vagy" "te vagy a hülye nem én bibibee" is ezt tükrözte.
  • Palinko #478
    Kemények vagyunk :) Igen bannolták már, sajnos azóta nem alakult ki beszélgetés, de inkább a csend mint, hogy hasonló személy tévedjen ide :)
  • Turdus #477
    Jézusom, ti eddig bírtátok ezt az arcot? Respect!!!
    Ezek szerint akkor végre bannolva lett?
  • sly007 #476
    Hehe. Szegény akkora nagy géniusz, hogy lénytelen volt regisztrálni egy e-mail címet. Mert nem tudott küldeni fake feladós mailt. :-D
  • floatr #475

    nagyjából
  • mousee #474
    XP-t ezzel tényleg ki lehet nyírni, állítólag a vistánál ez a trükk már nem működik, mert valamit trükköztek a hívások prioritásával. Vistánál kis fájlokat egyesével másolgatni jó :) kb 10-15 mp mire kiszámítja, hogy a művelet kb 0,00012másodpecig tart. Zseniális :)

  • mousee #473
    szerintem ez tükrözi az agyi szintjét. Nekem is kedveskedett ilyesmivel, moderátoros topikba be is másoltam...
  • SHADOWEYES7 #472
    palm pilot kedveskedő e-mail je


    feladó kurvaanyad shadowgeci <[email protected]>
    válaszcím [email protected]
    címzett [email protected]
    dátum 2008. augusztus 13. 12:56
    tárgy [moderator] moderátor önkényeskedés
    levelezőlista [email protected] Az erről a levelezőlistáról érkező üzenetek szűrése

    részletek elrejtése 12:56 (7 órája)


    Válasz


    Shadowgeci, a kurva anyád! Azt bannoljad te faszszopó rohadék buzi!
  • Sanyix #471
    xp-t simán szét lehet fagyasztani bármilyen még felismerhető de nem olvasható optikai lemezzel. Szépen beáll az egész lemez kezelése, usb-től vinyóig, és ha valami olvasni akar akkor az lefagy. Amit nem lehet kikapcsolni, mert a feladatkezelő betöltéséhez is kell a vinyó, az is megfagy, és így lassan összedől az egész. vistánál még nem próbáltam, de sztem ott is menne.