480
  • Garga Pitic #480
    Jaja, megedződik az ember a sok kernelfordításban és konfigfájl-szerkesztésben :))
  • Sanyix
    #479
    Mondtam én, hogy 10 év körül lehet a gyerek, a válaszok tartalma "te akkoris hülyébb vagy" "te vagy a hülye nem én bibibee" is ezt tükrözte.
  • Palinko
    #478
    Kemények vagyunk :) Igen bannolták már, sajnos azóta nem alakult ki beszélgetés, de inkább a csend mint, hogy hasonló személy tévedjen ide :)
  • Turdus
    #477
    Jézusom, ti eddig bírtátok ezt az arcot? Respect!!!
    Ezek szerint akkor végre bannolva lett?
  • sly007
    #476
    Hehe. Szegény akkora nagy géniusz, hogy lénytelen volt regisztrálni egy e-mail címet. Mert nem tudott küldeni fake feladós mailt. :-D
  • floatr
    #475

    nagyjából
  • mousee
    #474
    XP-t ezzel tényleg ki lehet nyírni, állítólag a vistánál ez a trükk már nem működik, mert valamit trükköztek a hívások prioritásával. Vistánál kis fájlokat egyesével másolgatni jó :) kb 10-15 mp mire kiszámítja, hogy a művelet kb 0,00012másodpecig tart. Zseniális :)

  • mousee
    #473
    szerintem ez tükrözi az agyi szintjét. Nekem is kedveskedett ilyesmivel, moderátoros topikba be is másoltam...
  • SHADOWEYES7
    #472
    palm pilot kedveskedő e-mail je


    feladó kurvaanyad shadowgeci <[email protected]>
    válaszcím [email protected]
    címzett [email protected]
    dátum 2008. augusztus 13. 12:56
    tárgy [moderator] moderátor önkényeskedés
    levelezőlista [email protected] Az erről a levelezőlistáról érkező üzenetek szűrése

    részletek elrejtése 12:56 (7 órája)


    Válasz


    Shadowgeci, a kurva anyád! Azt bannoljad te faszszopó rohadék buzi!
  • Sanyix
    #471
    xp-t simán szét lehet fagyasztani bármilyen még felismerhető de nem olvasható optikai lemezzel. Szépen beáll az egész lemez kezelése, usb-től vinyóig, és ha valami olvasni akar akkor az lefagy. Amit nem lehet kikapcsolni, mert a feladatkezelő betöltéséhez is kell a vinyó, az is megfagy, és így lassan összedől az egész. vistánál még nem próbáltam, de sztem ott is menne.
  • Palinko
    #470
    ott én is más néven vagyok :D
    pedig már kezdtem örülni hogy itt a sgn is van olyan jó kis közösség :) de azért jó volt hogy itt páran összegyűltünk, igaz nem volt komoly vita partner de jó érvek mentek.
  • mousee
    #469
    "Szerencse, hogy nem a pénz irányítja a dolgokat :(

    Érdekes, ahol normális tervet készítenek az átálláshoz, ott minden zökkenőmentesen megy.""

    Lol, ezt én írtam XD
  • Palinko
    #468
    #465 nekem voltak tapasztalataim xp alatt egy írás közben elrontott cd, kifagyasztotta a rendszert, próbálgattam nem hardware hiba mert van 2 olvasóm és mindkettőnél csak nem léphetett fel ugyan az a hiba :)

    #466
    Hát ha marketing fogás, ígérgetik az sem jó
    Hirtelen mindent felforgatni az sem jó
    Igen ismét az arany középút :)))

    Azt hiszem ide tartozik néhány gondolatot másolok ahonnan a cikket hoztam:

    "

    Szerencse, hogy nem a pénz irányítja a dolgokat :(

    Érdekes, ahol normális tervet készítenek az átálláshoz, ott minden zökkenőmentesen megy."


    most készüljetek fel 2 hosszabb komment jön :)

    "van egy nagy bökkenő. az önkormányzatoknak kötelezően sok programot kell használni. ezeket a mák-tól kapják ingyen, de kötelező ezekeh használni. vannak olyan programok, amik 10-15-20! évesek. ezek abban az állapotban vannak, mint amikor megírták, esetleg frissítetek rajta egy kicsit. (pl befesz, ami clipperes). még dos alá írták. nem adnak ki egy normális win es programot sem, inkább kinlódjon vele az ember, meg vegyen 25 ezer forintos lézer nyomi helyett 150-ért mátrix nyomtatót, ha elromlik;- akkor gondoljatok bele, mennyi idő lenne az 50-60 éves programozóknak linux alá írni egy pl könvelő, vagy tárgyi eszköz nyílvántartó programot?.

    én is jobban örülnék, ha nem az MS új zsebére ( ugyanis már tuti tele van zsével, tehát új kell) költené az ország azt a sok pénzt."

    ÉS

    "nem kell mindenhez programot írni. könyvelő program pl. van dögivel a piacon. tudom, mert a párom könyvelő.
    ugyan lennének olyan programok, amiket át kéne írni, vagy teljesen újakat kellene csinálni, de szerintem ezeknek is akad a piacon megfelelőjük (akár ingyenes, akár fizetős formában). Lényeg, hogy hosszútávon sokkal kifizetődőbb lenne nyílt forráskódú oprendszert/szoftvereket használni.
    és ne mondja nekem azt senki, hogy a 25 milliárdból nem telne egy ilyen átállás megkezdésére - még ha ez új programok megvételével/leprogramoztatásával is jár - , mert akkor le is fosom a bokám"

    Véleményem ha előbb utóbb úgy is meg kéne írni az új programokat ha azok tényleg ilyen öregek akkor kár azzal takaródzni hogy azért nem váltanak mert újra kell írni a programokat, a közel jövőben úgy is újra kéne.
  • mousee
    #467
    Nekem a bluetooth volt kellemes meglepetés ubi alatt.

    Egy adag fénykép lementése BT-n keresztül windóz alatt:

    Van egy kis pendrive szerű kütyüm, azzal megy a kékfog. Win alatt beraktam a gépbe, "Win új hardvert talált" tippecske, elkezdi telepíteni, kéri a telepítő cd-t. Persze arról nem tudja megenni a drivert, mert az úgy van megcsinálva, hogy csak az install cd tudja feltenni a drivert. Oké, cd-ről setup.exe indít, kb 2 perc telepítés, közben rakat új hardvert ismert fel. Utána restart, mert addig semmi nem megy. Restart után blue soleilt ki kell írtani az automatikus indításból (mer minek ha 1 hónapba egyszer kell a BT), amúgy progi indít, telefonnal összekapcsolódás, fájlkezelő, mindent kijelöl, másolás át a gépre. Nem vészes, és tök logikus a dolog, de most jön mindez ubi alatt:

    Betettem a kis kütyümet egy usb portra, majd óra mellett kis szöveg: Bluetooth eszköz kész. Rá jobbkatt, "eszköz tallózása". Kidob egy listát a látott BT eszközökről. Rányomok a telefonra, és már tallózom is a telefon mappáit. Fényképeket gépre átmásol. Csá. Pedig egy nóném BT kütyüm van (lsusb szerint: ID 1131:1001 Integrated System Solution Corp. KY-BT100 Bluetooth Adapter)

    Nem mind1 :)
  • mousee
    #466
    Jaja, és ez jó. Mint tudjuk, a tudás mindenkié :) (de szép mondat :P)

    Csak tényleg ne az egészet úgy csinálják, mint egy politikai "marketingfogást", hogy hirtelen mindent ígérnek, meg hogy a linux lesz a szent és a jó, aztán közbe amit ígérnek, csak 2-3 év fejlesztéssel lehet elérni. Végül is igazuk lett, mert minden megoldható, csak az idő nem mindegy.

    Az embereknek ebből meg csak az esik le, hogy ugyanolyan duma, mint a többi. Fűt-fát ígértek, aztán nem lett belőle csomó ideig semmi.
  • Mardel
    #465
    Egyébként linux-nak kevesebb gondja van a pendrive-okkal.
    Linuxon sokkal gyorsabban viszek fel adatot ugyanarra a pendrivera, mint winxp sp2 (usb 2 driverrel).

    Itt egy újabb Win bug.
    Közel 2,5 éves hordozhtaó mp3 lejátszómra (flash) másolom fel a trackeket xp alatt (ami eddig hiba nélkül ment), majd előjön a systrayen egy ablak amiben ezt írja "Windows Delayed Write Failed"
    Aztán megfagy minden és 5 perc kell mire észhez térjen és le lehessen választani.
    Linuxon ilyen hibával még nem találkoztam.
    Linux alatt egy album áthelyezése kb. 2 mp. Ez XP alatt vagy 30-40 mp.
  • Palinko
    #464
    igen az államoknak egyszerűen nem szabad 1 multitól függeni, most elég alaptalannak tűnik, de a m$ is tönkre mehet, és akkor mi van? szerintem legtöbb helyen igen csak nagy pánik. ha lassan fokozatosan és ahogy mousee írta okosan állnak át akkor ha nem fejlesztenek tovább egy disztrót amire átálltak akkor mi van? megy másik disztrón is minden amit használtak.

    linux mögé álltak a fejlesztő cégek és máris érdekes az országoknak, mert mégsem lehetne megoldani a váltást, ha csak fejlesztő csapatok lennénke cég nélkül.

    nyíltság OSnél nagyon fontos, a hardware gyártók sokkal jobb drivert tudnak írni így növelve a kihasználtságot, ez állami szempontból is költség hatékonyabb hogy elég egy gyengébb vas jobban kihasznált hardwarevel mint egy nagy vas rossz hardwarevel

    ok leállítom magam sok a duma :) de szerintem az utóbbi időben felpezsgett a linux körül minden, nagy cégek állnak mögé sg-n jelenik meg cikk róla, valami elindult :)
  • mousee
    #463
    Rendben, ez így szép, és jó, és én is örülök neki. Csak okosan kell csinálni, hogy jól működjön a dolog. Most hogy az IBM is támogatja a dolgokat, így azért nem kicsi név van a dolog mögött.
  • floatr
    #462
    "Founded in late 2004, Canonical Ltd is a company headquartered in Europe with 130 employees working in over 18 countries. Canonical is the commercial sponsor of Ubuntu project."

    Az EU a belső IT-ipart akarja inkább támogatni, mint a mson keresztül az amcsi republikánusokat.
  • mousee
    #461
    persze itt is van kivétel, ha van normális, technikailag alátámasztott terv, ami alapján tudnak haladni, akkor érdekes módon nincsenek problémák...
  • mousee
    #460
    Ezen el lehet indulni. Az EU "linuxfansága" nem feltétlen alaptalan. Mert ők ugyebár politikai úton, és nem technikailag támogatják a linuxot.

    Értem ez alatt azt, hogy azért dobálóznak vele, hogy az MS-t szivassák, és ne legyenek az ő befolyása alatt.

    Nagyon sok helyen úgy állnak át szó nélkül, hogy egy politikus megkérdezi az egyik "belső" emberkéjét, hogy meg tudod csinálni? Ő meg ugyebár reflexből vágja rá, hogy naná. Aztán amikor valami nem megy, akkor jön a pofáraesés.

    Itt tud lecsapni az MS is a szokásos megveszlekkilóra megoldásaival. Lásd Bécs:

    Kb 20 percet kellett volna buherálni a rendszert a hozzáértőknek, és minden ment volna zökkenőmentesen. De MS picit befizetett, és egyből felkerült a gépekre még 1 vista is, tök feleslegesen.
  • Palinko
    #459
    az 50 - 50 nem biztos hogy szükséges mivel linux disztrók is versenyezhetnek. Én sem örülnék ha csak a linux disztrók uralnák a piacot, de free bsd nem hiszem hogy desktop esélyes, mac, win zárt ami szintén nem szimpi. remélem a nyílt dolgoké lesz a jövő hardware-ra is átterjedhet volt erről is cikk.
  • ivjoe
    #458
    Sztem az 5-10%-nak desktopon az M$ érdekeltségeken kívül mindenki örülne.
  • palm pilot
    #457
    Bazdmeg, amikor ezt írtam, a te hsz-ed még itt se volt, szal ez a 4 pont köcsögség volt a részedről. Főleg az "indoklása". Vagy akkor adj a többieknek is!
  • Palinko
    #456
    persze az egész eu linux fan.... :S
    a korrupció nem csak informatikai téren, nyílvánvaló normálisabb embereknek.
    azt hiszem nekem is ez volt az utolsó hsz hozzád.

    sly van valami témád amire reagálni lehetne, mert szívesen beszélgetnék arról ha van :)
  • floatr
    #455
    Az IBM-ék egyelőre 5-10%nak is örülnének, nemhogy 50%. Igazából én azt érzem veszélyesnek, hogy a lotus csomagot sok helyen szembeállították más alkalmazásokkal, és nem előnyére.
  • sly007
    #454
    Szerintem is az 50-50% lenne a megfelelő. Mo.-n már a Firefox elérte kb. :-)

    A kliensek telepítése is gyorsabb, mivel a driverek már a rendszerben vannak. Ebből adódóan, könnyen átrakhatók más felépítésű gépekre is a rendszerek.
  • mousee
    #453
    Akkor nem off topik hozzászólás:

    Szerintem a windows mentes PC világ nem biztos hogy jó ötlet volna. Igaz, hogy vannak már olyan szinten egyes linux disztrók, hogy általános irodai feladatokra tökéletesen megfelelnek, sőt kisebb vason gyorsabban is muzsikálnak, mint egy vista, sőt, még akár gyorsabban is, mint egy XP.

    Ettől függetlenül -mint ahogy már írtam- a legjobb felállás a kb 50-50%-os elterjedtség jelentené. Így megérné mindkét platformra fejleszteni mind játékokat, mind pedig professzionális programokat is. De mivel erős a konkurencia, így elkerülhetetlen lenne a fejlődés is, ugyebár mint egészséges verseny.
  • palm pilot
    #452
    Valóban idióta flémer vagy, aki azért nyafog a modiknak mert hasonló stílusban kapott választ a saját mocskosszájú flémelésére. Örülj hogy még nem bannoltak, és mostmár fejezd végre be!
  • SHADOWEYES7
    #451
    Na mostantól aki tovább flémel,és offtopic hsz-t ír kapásból kivágom 1 hétre ,és nem érdekel a nyígje!
  • palm pilot
    #450
    Te ide ragadtál le, tehát beteg vagy? ^^
  • palm pilot
    #449
    Te minek "válaszolgatsz", kényszerít rá valaki? Nem. Direkt csinálod, élvezetből. Akkor meg ne pampogj és játszd meg itt nekem az álszentet! Te vagy itt a legnagyobb flémer.
  • mousee
    #448
    szerintem már ők is idegrohamot kaptak palmtól... nem egy topikban panaszkodnak, hogy takarodjon a francba a hülyeségével... idióta flémer, nem kell vele törődni, csak rontja a légkört...
  • sly007
    #447
    Én márt csak azt nem értem hogy miért nem aktivizálják magukat a moderátorok. Én oldalam lenne már rég kiszórtam volna.
  • mousee
    #446
    Ennél kevés nyilvánvalóbb dolog van :)
    Én azért hagytam a francba... tudod, van akinek a fórumon tombolás jut, van akinek meg más. Ha valaki csak ide tud leragadni, azt pedig úgy hívják hogy betegség. Ezért felesleges beszélni vele.

    Próbáltam belőle valami értelmeset kihozni nem egyszer, de teljesen felesleges volt... kár volt az itt elpocsékolt időért...
  • sly007
    #445
    Minek reagáltok palm pilot hozzádózólásaira??? Én úgy látom, hogy azt élvezi hogy vissza beszélhet, felelőség nélkül. Internet anonimitása mögé bújva szórakozik mindenkivel, és talán azt várja, hogy mikor rakják ki az SG-ről. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire ********, Már kezdem azt hinni, hogy direkt csinálja.
  • palm pilot
    #444
    CSak néhány linuxfan szeretné ha átállna, van 1 forma aki a vágyálmairól nyilatkozott, de eddig csak a linuxról állnak vissza windowsra.

    korrumpált személyek
    Túl sok tévét nézel... az ufók is benne vannak a buliban? ^^
  • palm pilot
    #443
    Nem, itt te vagy az.
  • palm pilot
    #442
    Nem, magadat parodizálod, és még azt se fogod fel.
  • floatr
    #441
    Nem, téged parodizállak, csak ezt te nem fogod fel