Napi Online

Internetes szoftverekre fokuszálja a fejlesztést a HP

A világ legnagyobb pc-gyártója, a Hewlett-Packard a jelenlegi 150 helyett csak 20-30 területen fog kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatni.

A vállalat eddigi gyakorlata az volt, hogy a világ minden táján dolgozó hatszáz fejlesztőmérnök maga választhatta meg kutatási témáit, ez azonban túlságosan szétszórttá tette a k+f tevékenységet. A cégvezetés ehelyett kéttucatnyi sokat ígérő fejlesztésre akarja koncentrálni a HP k+f erőforrásait. Az előnyben részesített területek között szerepel egyebek mellett a környezetbarát számítástechnika, a digitális információkezelés, illetve a személyre szabott internetes szolgáltatások nyújtásának témaköre.

A változás irányát érzékelteti a HP kutatói által nemrégiben kifejlesztett arcfelismerő szoftver, illetve egy olyan program, amely lehetővé teszi a mobilkészülék-tulajdonosoknak, hogy webböngésző igénybevétele nélkül internetezhessenek. Különösen nagy hangsúlyt fog kapni az úgynevezett árnyék-számítástechnika fejlesztése, amelynek lényege, hogy a felhasználók bárhol, bármikor elérhetik a távoli adatbázisokban őrzött, számukra érdekes információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!