MTI

A laptopok javították a Hewlett Packard eredményét

Jelentősen, a vártnál jobban nőtt a Hewlett-Packard profitja az október 31-ével zárult negyedévben, elsősorban a laptop-eladások erőteljes növekedésének köszönhetően.

Ezzel a világ legnagyobb személyi számítógép-gyártója lekörözte főbb versenytársait, az IBM és a Cisco céget, amelyek a napokban gyengülő megrendelésekről számoltak be, mivel megrendelőik jó része a hitelválságnak kitett bankszektorból tevődik össze. A HP ügyfelei között viszont kevesebb a pénzügyi szolgáltató. A negyedévben 28 százalékkal 2,2 milliárd dollárra, részvényenként 81 centre emelkedett a cég adózott eredmény az egy évvel korábbi 1,7 milliárdról, részvényenként 60 centről. Az árbevétel 15 százalékkal 28 milliárd dollárra nőtt, ezen belül a notebookok forgalma 40 százalékkal szökött fel.

A Gartner piackutató adatai szerint a HP tovább erősítette pozícióit: piaci részesedése 18,8 százalék volt a harmadik negyedévben, 4 százalékponttal több, mint a második helyen álló Dellé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pbanfa #1
    Nekem egy HP nc6400-as laptop-om van. Az biztos, hogy én venném és nem a cég, akkor nem ilyet vennénk. Mondjuk egy Fujitsu-Siemens vagy akár egy Toshiba ennél olcsóbban, nagyobb tudást nyújt.
    Szóval én egyáltalán nem vagyok vele megelégedve!