SG.hu

Az IBM 2007 befogadó munkahelye

A magyarországi IBM csoport nyerte a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda által meghirdetett 2007. évi Befogadó Munkahely díjat a profitorientált vállalkozások kategóriájában.

A vállalatcsoport azt a célt tűzte ki, hogy olyan egészséges, biztonságos és produktív munkahelyi környezetet tartson fenn, amely nem diszkriminál sem származás, sem bőrszín, sem vallás, nem, szexuális orientáció, kor, vagy fogyatékosság alapján. A megkülönböztetés visszafogja az emberek teljesítményét, míg a vegyes összetételű munkacsoportok hatékonyabbak.

Az IBM olyan programok indításában működött közre, mint például a Romaster, a roma fiatalok munkahelyi integrációját képzéssel és ösztöndíjjal segítő kezdeményezés, roma fiatalok nyelvtanulásának elősegítése, a szexuális orientáltság különbözősége elfogadásának támogatása a munkahelyen, csökkent munkaképességűek foglalkoztatása. Kutatást folyatott az idősödő munkaerő helyzetéről. Női munkavállalók előmenetelét segítő hálózatot hozott létre cégen belül. Sok munkatársa pedig önkéntes munkát végez.

Mohácsi Péter, a magyarországi csoport HR igazgatója elmondta: "Az IBM - az egyenlő bánásmód gazdasági előnyei mellett - hisz abban, hogy a munkáltatók felelőssége dolgozóinak oktatása és ezzel a társadalmi gondolkodás formálása is - az esélyegyenlőség és a diszkrimináció-mentes közösségi és munkahelyi élet mindannyiunk érdeke és ezt a mindennapokban kell megvalósítani."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!